• MARTI, 21 AUGUST 2018

  Criterii de alegere a plăcilor de faianță pentru bucătărie

  Ce tip de faianță să aleg? Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească plăcile ceramice? Cum știu că modelul ales este unul potrivit pentru bucătăria mea? Sunt doar puține dintre întrebările care apar în momentul în care vrei să amenajezi sau să îți renovezi bucătăria.

  Plăcile ceramice de faianță sunt elementele esențiale dintr-o bucătărie și nu pot fi alese la întâmplare, mai ales că vorbim despre un mediu pretențios. În prezent găsești disponibilă o gamă variată de modele de faianță pentru bucătărie, însă dincolo de aspect, acestea trebuie să îndeplinească și alte criterii, iar printre cele mai importante amintim:

  • În funcție de caracteristicile tehnice. Vorbim aici despre absorbția de apă, care reprezintă procentul de umiditate al plăcilor ceramice. Gradul de porozitate internă al plăcilor are un procent general cuprins între 3% în cazul gresiei și 10% în cazul faianței. Absorbția de apă stabilește și rezistența la îngheț a plăcilor ceramice.

  Rezistența la zgâriere. Chiar dacă vorbim despre faianță este important ca modelul ales să aibă o rezistență ridicată împotriva intemperiilor. În felul acesta îți vei da seama dacă este un model rezistent pe termen lung.

  • În funcție de mărimea spațiului. Plăcile de faianță, dar și de gresie trebuie să aibă o mărime direct proporțională cu suprafața spațiului, tocmai pentru a nu strica întregul design. Dacă avem de-a face cu o bucătărie mică, atunci plăcile de faianță trebuie să fie mai mici, iar dacă bucătăria are o suprafață mare, atunci plăcile pot fi în formate mari.
  • În funcție de culoare. Design-ul, forma, dar și culoarea trebuie să fie elemente complementare cu restul încăperii, pentru a se integra în stilul bucătăriei. În funcție de stilul de amenajare ales, atunci se aleg și combinațiile de culori ori de forme. Nu sunt recomandate prea multe culori aprinse într-o bucătărie cu spații reduse, pentru a nu întuneca și mai mult spațiul. De asemenea, nu este neapărat nevoie să existe un model de faianță care să semene cu modelul de gresie ales. Mizează întotdeauna pe culori simple și elegante și pe un stil clasic, care știi că nu se demodează așa ușor.
  • Un model care se curăță ușor. Bucătăria este spațiul destinat preparatelor culinare, iar acest aspect este important de luat în calcul în momentul în care alegi materialul faianței. Un model care se curăță ușor este ideal, pentru a nu fi nevoit să pierzi mult timp în momentul în care faci curat.
  • În funcție de modelul mobilierului. Faianța trebuie să fie accesoriul care accentuează mobila de bucătărie și nu modelul care acaparează tot interesul încăperii. Sunt de evitat culorile mult prea puternice, care ies în evidență. Pentru a te asigura că faci alegerile potrivite, încearcă să păstrezi o combinație clasică de culori atât pentru mobilier, cât și pentru faianță.

  Link foto: pixabay.com

  COMENTARII

  Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

  acum 1 zile

  Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

  Cum să transformi orice balcon într-un spațiu de relaxare deosebit

  acum 3 zile

  În multe locuințe, balconul este o cameră neglijată, folosită deseori pentru depozitarea obiectelor și aparatelor ce nu mai sunt folosite. Însă asta e o greșeală.

  Cum să dezvolţi creativitatea copilului tău

  acum 7 zile

  Încă de mici, copiii sunt înzestraţi cu o curiozitate ieşită din comun şi cu o creativitate debordantă. Pun întrebări la orice pas şi încearcă să descopere cât mai mult din lumea înconjurătoare.

  Husa potrivită pentru iPhone X – ghidul cumpărătorului

  acum 8 zile

  iPhone X este cu siguranță un model a cărui lansare a fost așteptată cu sufletul la gură de un public larg. Reprezintă un dispozitiv performant, ce dispune de funcții asemenea. Prețul de achiziție a acestuia este unul pe măsură, astfel că cei ce doresc să își protejeze investiția au nevoie neapărată de o husa iPhone X care să asigure un nivel înalt de siguranță dispozitivului împotriva numeroșilor factori de risc la care poate fi supus.

  Vin sarbatorile de iarna? Cum iti decorezi locuinta

  acum 9 zile

  Un rol important in amenajarea pentru sarbatorile de iarna il joaca luminitele stralucitoare, asa ca achizitioneaza cateva instalatii cu modele deosebite si cateva becuri led economice pentru ca poluarea mediului inconjurator nu tine cont de magia de sarbatori.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »