• MARTI, 21 AUGUST 2018

  Criterii de alegere a plăcilor de faianță pentru bucătărie

  Ce tip de faianță să aleg? Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească plăcile ceramice? Cum știu că modelul ales este unul potrivit pentru bucătăria mea? Sunt doar puține dintre întrebările care apar în momentul în care vrei să amenajezi sau să îți renovezi bucătăria.

  Plăcile ceramice de faianță sunt elementele esențiale dintr-o bucătărie și nu pot fi alese la întâmplare, mai ales că vorbim despre un mediu pretențios. În prezent găsești disponibilă o gamă variată de modele de faianță pentru bucătărie, însă dincolo de aspect, acestea trebuie să îndeplinească și alte criterii, iar printre cele mai importante amintim:

  • În funcție de caracteristicile tehnice. Vorbim aici despre absorbția de apă, care reprezintă procentul de umiditate al plăcilor ceramice. Gradul de porozitate internă al plăcilor are un procent general cuprins între 3% în cazul gresiei și 10% în cazul faianței. Absorbția de apă stabilește și rezistența la îngheț a plăcilor ceramice.

  Rezistența la zgâriere. Chiar dacă vorbim despre faianță este important ca modelul ales să aibă o rezistență ridicată împotriva intemperiilor. În felul acesta îți vei da seama dacă este un model rezistent pe termen lung.

  • În funcție de mărimea spațiului. Plăcile de faianță, dar și de gresie trebuie să aibă o mărime direct proporțională cu suprafața spațiului, tocmai pentru a nu strica întregul design. Dacă avem de-a face cu o bucătărie mică, atunci plăcile de faianță trebuie să fie mai mici, iar dacă bucătăria are o suprafață mare, atunci plăcile pot fi în formate mari.
  • În funcție de culoare. Design-ul, forma, dar și culoarea trebuie să fie elemente complementare cu restul încăperii, pentru a se integra în stilul bucătăriei. În funcție de stilul de amenajare ales, atunci se aleg și combinațiile de culori ori de forme. Nu sunt recomandate prea multe culori aprinse într-o bucătărie cu spații reduse, pentru a nu întuneca și mai mult spațiul. De asemenea, nu este neapărat nevoie să existe un model de faianță care să semene cu modelul de gresie ales. Mizează întotdeauna pe culori simple și elegante și pe un stil clasic, care știi că nu se demodează așa ușor.
  • Un model care se curăță ușor. Bucătăria este spațiul destinat preparatelor culinare, iar acest aspect este important de luat în calcul în momentul în care alegi materialul faianței. Un model care se curăță ușor este ideal, pentru a nu fi nevoit să pierzi mult timp în momentul în care faci curat.
  • În funcție de modelul mobilierului. Faianța trebuie să fie accesoriul care accentuează mobila de bucătărie și nu modelul care acaparează tot interesul încăperii. Sunt de evitat culorile mult prea puternice, care ies în evidență. Pentru a te asigura că faci alegerile potrivite, încearcă să păstrezi o combinație clasică de culori atât pentru mobilier, cât și pentru faianță.

  Link foto: pixabay.com

  COMENTARII

  4 idei șic pentru a transforma o căsuță modestă de la munte într-un refugiu ideal de vacanță

  acum 12 zile

  Dacă preferi să îți petreci vacanțele în natură, la munte, cu siguranță te-ai gândit adeseori să îți cumperi o cabană micuță și ieftină, pe care să o transformi în propria ta reședință pentru concedii sau weekenduri prelungite.

  Proiect de casă - Tu știi ce mai trebuie făcut dacă te muți la curte?

  acum 15 zile

  Nevoia de spațiu mai mult, de loc de joacă pentru copii există. Tot mai multe familii renunță la apartament din dorința unui confort sporit pe care ți-l oferă traiul la curte.

  Cum alegem cadrul de mers - 3 modele potrivite pentru nevoile pacienților

  acum 15 zile

  Cadrul de mers reprezintă o soluție optimă pentru persoanele în vârstă sau pentru pacienții care se confruntă cu probleme locomotorii.

  Cum il determini pe cel mic sa se imbrace singur

  acum 15 zile

  Indiferent de varsta, copiii nu sunt deloc de acord sa faca anumite activitati pe care parintii le doresc. Nu vor sa se imbrace singuri, nu le place sa manance ce le propun parintii si niciodata nu vor sa doarma sau sa faca lectii, atunci cand parintii le cer asta. Ei bine, cu trecerea timpului,...

  Ofera buchete de trandafiri celor mai dragi persoane din viata ta!

  acum 15 zile

  Avand in vedere ca nu exista probabil nicio femeie care sa nu fie fascinata de frumusetea inegalabila a acestor flori, putem aprecia buchetele de trandafiri ca fiind cadoul universal pe care il poti oferi cu succes oricarei persoane de sex feminin.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »