• MIERCURI, 13 DECEMBRIE 2017

    Cum să deosebești untul natural de cel contrafăcut? Tu știi ce alegi de la supermarket?

    Untul este printre produsele care nu ne lipsesc din alimentație, dar și printre cele mai contrafăcute.

    Când cumperi unt din supermarket, trebuie să fim atenți la etichetă, dar și la compoziția lui. Altminteri, riscăm să mâncăm mun aliment care ne poate pune sănătatea în pericol.

    Tu știi să recunoști untul natural și să-l deosebești de cel fabricat?

    Uite câteva trucuri esențiale:

    - Citește compoziția: ea trebuie să conțină doar 2 ingrediente: lapte intergral și smântână.

    - Dacă pe etichetă nu se specifică termenul de ”unt”, atunci avem de-a face cu o margarină.

    - Prețul poate fi un indiciu: acesta este mai ridicat decât al produselor de tip margarină sau decât al produselor falsificate.

    - Culoarea nu trebuie să fie nici alb intens și nici galben intens. 

    Când untul natural începe să se topească, procesul se produce uniform, iar la suprafață nu se formează găuri. Acestea apar numai în margarină.

    - Untul natural se topește mult mai încet decât margarina

    - Untul preparat din smântână de înaltă calitate este solid și neted, iar în zona de tăiere veți vedea o strălucire ușoară.

    COMENTARII

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »