JOI, 30 APRILIE 2020

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

 Batman este unul dintre cei mai longevivi super-eroi din istorie, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme.

 

De altfel, povestea lui Batman începe tocmai în 1939, când artistul plastic Bob Kane și scenaristul de benzi desenate Bill Finger au dat naștere unuia dintre cei mai iubiți super-eroi.

 

Cum benzile desenate au avut un succes impresionant, nu e de mirare că în ultimele decenii au apărut o mulțime de filme despre Batman.

 

Totuși, multe filme despre Batman dintre ele nu respectă cu acuratețe caracterul original al super-eroului, așa cum l-am aflat din benzile desenate.

 

Iată câteva lucruri despre Batman pe care filmele nu ni le prezintă:

 

1. Batman are o inteligență mult peste medie - În multe filme despre Batman vedem cum ne este prezentat ca având o capacitate de luptă și abilități tehnologice. Totuși, în povestea originală, Batman era un adevărat geniu și un om de știință.

 

2. Adevăratul ucigaș al părinților sai - Filmele despre Batman ne prezintă, în funcție de scenariu, diverși asasini ai lui Martha și Thoams Wayne, părinții lui Batman. În varianta originală a poveștii, identitatea criminalului este un tâlhar pe nume Joe Chill. După ce părinții săi au fost omorâți, Batman decide să devină un justițiar și să apere binele.

 

3. Batman este un expert în spionaj - În varianta originală din benzile desenate, Batman era prezentat ca fiind capabil să se deghizeze în așa fel încât să nu fie detectat și era considerat un expert în spionaj. Totuși, în multe filme despre Batman nu observăm această latură a sa.

 

4. Are o relație cu poliția mai bună decât se crede - În adaptările din filme, Batman pare că are o relație bună doar cu comisarul Gordon. În schimb, în benzile desenate, Batman are o relație foarte bună și ajută toți polițiștii.

 

5. Batcave nu apare prea des în filme - În cele mai multe adaptări, Batcave este prezentat doar în trecere. În schimb, în benzile desenate, Batcave este centrul de comandă și un hub tehnologic extrem de important pentru Batman. Aici, el stochează toate gadgeturile și computerele care îi fac viața mai ușoară.

 

6. Batman nu ucide chiar atât de mult - În filme, îl vedem adesea pe Batman că își ucide adversarii. Totuși, în benzile desenate acest lucru se întâmplă foarte rar. El se bazează mai mult pe gadgeturile sale pentru a-i supune.

 

7. Batman are o memorie fotografică foarte bună - Un alt amănunt important care nu ne este prezentat în multe filme despre Batman este memoria fotografică excelentă pe care acesta o are. În benzile desenate, aceasta era una dintre principalele sale calități. În plus, el avea și capacitatea de a învăța rapid lucruri noi, cum ar fi artele marțiale sau alte stiluri de luptă.

 

8. Centura de utilitate nu prea este folosită în filme - În benzile desenate, Batman nu părăsea niciodată Batcave-ul fară să aibă asupra lui această centură. Ea conține diferite gadgeturi și obiecte pe care le folosește pentru a combate crimele și pentru a-și învinge adversarii.

 

9. Robin este, de fapt, un copil orfan - În cele mai multe filme despre Batman, Robin, ajutorul super-eroului, ne este prezentat ca un adult de aceeași vârstă. Totuși, în benzile desenate, Robin este doar un copil orfan care îl ajută pe Batman în misiunile sale.

 

10. Batman este cel mai bun detectiv din lume - Filmele din ultimii ani ni l-au prezentat pe Batman în lupta cu diverși rău-făcători, iar rivalitatea sa cu Joker este deja arhicunoscută. Totuși, în benzile desenate îl vedeam implicat pe Batman în rezolvarea a numeroase probleme și astfel el era considerat cel mai bun detectiv din întreaga lume.

 

 

COMENTARII

Un bilet dus cu destinația ELEGANȚĂ masculină

acum 56 zile

Eleganța nu este o misiune ușoară pentru nimeni, însă pentru bărbați poate fi o adevărată provocare, în lipsa unor repere corecte.

Stiai ca iti poti amaneta masina pentru un venit suplimentar urgent?

acum 73 zile

Atunci cand ai nevoie urgenta de bani, stim cu totii ca amanetul reprezinta cea mai rapida si sigura modalitate prin care poti obtine sumele necesare. Casele de amanet iti pun la dispozitie banii imediat, lucru de care nu poti beneficia daca apelezi la institutiile financiare de credit.

6 accesorii cu care nu ai cum sa treci neobservata cand le porti

acum 74 zile

Te-ai intrebat vreodata cum poti obtine o tinuta perfecta, fara prea mari eforturi? Raspunsul este simplu: poarta accesorii! Din fericire, chiar si cea mai banala tinuta poate fi completata cu ajutorul accesoriilor potrivite, care reusesc sa te scoata in evidenta in orice moment al zilei.

5 produse pentru autoaparare

acum 74 zile

Intr-o societate in care siguranta este un element foarte important din viata oricarui om, varietatea de produse pentru autoaparare ajuta persoanele interesate de propria lor liniste si siguranta sa stea linistite in cazul unui atac venit fie din partea altor persoane sau chiar din partea unor animale.

Fratele mai mare intra in scena: GoPro Max Review

acum 75 zile

Pentru cei care vor sa imbine aventura cu tehnologia, astfel incat sa ramana la final cu cele mai frumoase cadre pentru acasa, cei de la GoPro le-au pregatit o surpriza de inceput de an, pe care nimeni nu o poate trece cu vederea: noua camera de actiune GoPro MAX.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »