MARTI, 22 IANUARIE 2019

4 moduri inedite și relaxante prin care poți explora orașul în care locuiești

 Majoritatea oamenilor iubesc călătoriile și apreciază o vacanță în care pot explora pe îndelete un oraș în care nu au mai fost niciodată. Nu e nevoie de prea multă muncă de convingere pentru a determina pe cineva să plece într-o astfel de vacanță. Constrângerile financiare sunt cele care îți limitează aceste vacanțe, întrucât pe cât sunt de distractive, pe atât sunt de costisitoare.

Însă cum rămâne cu orașul în care locuiești? Paradoxal, când vine vorba de orașul în care trăiești zi de zi, apetitul pentru explorat scade dramatic. Nu e cea mai inspirată atitudine: există numeroase atracții și locuri frumoase ce merită vizitate în fiecare oraș din România. Nu trebuie decât să le găsim.

O vacanță acasă poate fi chiar distractivă, dacă te decizi să-i dai o șansă orașului în care locuiești. În plus, cheltuielile tale vor fi exponențial mai mici. Iată câteva moduri inedite prin care poți explora și te poți bucura de orașul în care locuiești:

1. Fă un tur pe două roți al orașului

Ca să poți aprecia cu adevărat orașul tău, trebuie mai întâi să-l cunoști. Există multe moduri prin care poți face asta, însă unul din cele mai plăcute și mai relaxante este cu ajutorul unei motociclete electrice. Costul reîncărcării este foarte redus, aceasta nu poluează și nu face nici zgomot, așa că te poți plimba prin tot orașul după bunul tău plac. Astfel, vei avea ocazia să descoperi locuri noi, în care nu ai mai fost vreodată și te vei putea bucura de priveliștile din zona în care locuiești, fie că stai la munte, la podiș sau câmpie.

2. Roagă un prieten să-ți arate atracțiile

Cu toții avem prieteni care obișnuiesc să se plimbe mult și care cunosc toate atracțiile din orașul în care trăim. Aceste persoane se mândresc cu cunoștințele lor despre oraș și adoră să le arate vizitatorilor diferitele atracții ale acestuia. Poate fi o idee bună să rogi un astfel de prieten să-ți facă un tur al orașului, ca și cum ai fi un turist. Vei fi surprins de cât de multe lucruri vei învăța despre locul în care stai, iar partea cea mai frumoasă e că vei avea șansa să descoperi locuri noi, în care nu ai fi mers niciodată de unul singur. Atunci când ieși din zona ta de confort, îți lărgești orizonturile, exact ceea ce face un astfel de tur.

3. Îmbrățișează istoria locală

Toate orașele au pe teritoriul lor obiective istorice ce merită văzute. În orașele mai mari vei găsi, de asemenea, multe muzee pe care le poți vizita. Tocmai de aceea, e o idee foarte bună să faci un tur istoric la orașului tău. Vei avea ocazia înveți foarte multe lucruri care vor schimba felul în care îți vezi orașul și zona în care locuiești. Pentru ca turul tău istoric să fie unul reușit, ar fi bine să faci și câteva cercetări pe internet în avans, ca să afli care sunt cele mai importante muzee și obiective ce merită vizitate.

4. Începe o călătorie culinară

Conform Getaway, un tur gastronomic al orașului tău te va face să ieși din bula ta de confort și să descoperi multe lucruri noi, pe care nu le-ai putea afla altfel. Atunci când locuim într-un singur loc mai mult timp avem tendința să intrăm în rutină. Să mergem pe același drum, să facem cumpărături în același loc sau chiar să mâncăm la aceleași restaurante. Tocmai de aceea, un tur culinar al orașului va fi o activitate foarte distractivă.

Pentru asta, ar trebui să eviți orice loc în care ai mai mâncat vreodată și să te orientezi către zone diferite ale orașului și către restaurante cu specific diferit. Desigur, un tur culinar nu înseamnă că trebuie să te limitezi la restaurante. Întreabă în jur care sunt cele mai bune locuri în care poți mânca. Cu siguranță, vei fi surprins de locurile pe care le vei găsi.

Sursă foto: Shutterstock

COMENTARII

Ce arată studiile și statisticile despre situația copiilor abandonați din România

acum 2 ore

În total, un număr de 53.393 de copii se află în grija sistemului de stat. Deoarece acesta este de cele mai multe ori incapabil să gestioneze și să se ocupe de bunăstarea copiilor, ONG-urile contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea vieții acestora.

Cum a ajuns Lavazza sa fie un brand de cafea de prestigiu?

acum 10 zile

Povestea brand-ului de cafea Lavazza a inceput, ca orice alta afacere, sub forma unui mic magazin din orasul Turin din Italia.

Shakira în concert pe marele ecran în Noiembrie la Happy Cinema

acum 13 zile

În luna Noiembrie, Happy Cinema prezintă difuzarea unui concert de excepție al unuia dintre cei mai îndrăgiți artiști ai tuturor timpurilor – Shakira.

În noul sezon ”Asia Express”, vedetele vor fi supuse testelor în Filipine și în Taiwan

acum 14 zile

România este prima țară care va porni în aventura Asia Express pe ruta Filipine – Taiwan.

Dan Bittman prezintă ”Antitalent”, cel mai nou show de umor de la Antena 1

acum 14 zile

Dan Bittman este prezentatorul celui mai nou show de umor de la Antena 1, Antitalent, emisiune ce va avea premiera în curând.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »