MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2019

Care sunt cele mai frumoase campusuri universitare din lume

Să alegi universitatea la care vei studia în următorii ani este o decizie importantă și, pe lângă materiile pe care urmează să le aprofundezi, sunt importante și alte facilități pe care o astfel de instituție de învățământ ți le oferă.

Cum arată campusul universitar? Care sunt ofertele de cazare? Sunt spații verzi în care poți studia? Universitatea are o bibliotecă bogată? Regie, Kogălniceanu, Theodor Pallady, Stoian Militaru, Tei sunt doar câteva dintre căminele de stat bucureștene. De multe ori, însă, studenții nu reușesc să obțină un loc într-un astfel de cămin, drept urmare se orientează către cele private.

După ce, în timpul studenției, a fost cazat în căminul din Regie, omul de afaceri Liviu Tudor a decis să înființeze primul și cel mai mare campus studențesc privat din țara noastră, West Gate Studios. Antreprenorul român a dorit să creeze un complex de cămine la standarde ridicate, la fel cum sunt cele din străinătate. Complexul are peste 900 de garsoniere și apartamente, dar și multiple facilități, precum săli de studiu, o bibliotecă modernă, restaurant, teren de tenis, sală de fitness, cafenea şi club.

Am vrut să aflăm care sunt condițiile la nivel internațional, în campusurile universitare, și am căutat universitățile care se mențin în topuri în ceea ce privește educația oferită studenților, dar și atmosfera din căminele pe care le pun la dispoziție.

Iată, așadar, care sunt universitățile care dispun de unele dintre cele mai frumoase campusuri studențești din lume și ce facilități oferă studenților care le trec pragul.

1.Universitatea Loughborough

Menținut la standarde ridicate, campusul Universității Loughborough este recunoscut pentru facilitățile sportive pe care le oferă studenților, dar și pentru atmosfera prietenoasă. Are un număr impresionant de grădini și spații amenajate în aer liber, unde studenții pot învăța, pot participa la diferite activități de grup sau, pur si simplu, se pot relaxa. Cei care își petrec anii de studenție în campusul Universității Loughborough au acces la cafenele și baruri, precum și la multe locuri istorice pe care le pot vizita.

2. Universitatea Harvard

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că la Universitatea Harvard studiază unii dintre cei mai inteligenți oameni din întreaga lume, iar faptul că are cea mai mare bibliotecă academică, cu aproximativ 400 de milioane de manuscrise, este la fel de impresionant ca trecutul glorios al acestei instituții de învățământ. De asemenea, campusul reprezintă fundalul pentru tot ceea ce se întâmplă în cadrul universității, oferind resurse nelimitate, care includ laboratoare, muzee, precum și centre de cercetare pentru a sprijini munca studenților în aproape orice domeniu sau disciplină. Campusul Universității Harvard cuprinde 12 cămine rezidențiale.

3. Universitatea din Coimbra

Înființată în 1290, Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai vechi din lume și cea mai veche din Portugalia. Construit pe temelia unui fost palat, campusul, care datează din secolul al 16-lea, este clasificat drept patrimoniu mondial UNESCO.

Situată în centrul istoric al Coimbrei, universitatea adăpostește peste 21.000 de studenți, 10% dintre aceștia fiind străini. Universitatea din Coimbra este organizată în trei campusuri și cuprinde opt facultăți. Printre facilitățile cheie ale campusurilor se numără teatre, săli de sport, stadioane, o editură, un observator astronomic, o bibliotecă barocă, muzee și un turn cu clopotniță care datează din secolul al 18-lea.

Pe lângă aceste trei universități, unde studenții se pot bucura din plin de educație academică și de facilități de locuire dintre cele mai bune, mai sunt multe alte instituții de învățământ care se preocupă din plin de bunăstarea celor care le trec pragul. Multe dintre cele mai cunoscute și apreciate universități la nivel internațional se află în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Sursă foto: Roman Samborskyi/ Shutterstock

COMENTARII

Ce arată studiile și statisticile despre situația copiilor abandonați din România

acum 13 ore

În total, un număr de 53.393 de copii se află în grija sistemului de stat. Deoarece acesta este de cele mai multe ori incapabil să gestioneze și să se ocupe de bunăstarea copiilor, ONG-urile contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea vieții acestora.

Cum a ajuns Lavazza sa fie un brand de cafea de prestigiu?

acum 10 zile

Povestea brand-ului de cafea Lavazza a inceput, ca orice alta afacere, sub forma unui mic magazin din orasul Turin din Italia.

Shakira în concert pe marele ecran în Noiembrie la Happy Cinema

acum 13 zile

În luna Noiembrie, Happy Cinema prezintă difuzarea unui concert de excepție al unuia dintre cei mai îndrăgiți artiști ai tuturor timpurilor – Shakira.

În noul sezon ”Asia Express”, vedetele vor fi supuse testelor în Filipine și în Taiwan

acum 14 zile

România este prima țară care va porni în aventura Asia Express pe ruta Filipine – Taiwan.

Dan Bittman prezintă ”Antitalent”, cel mai nou show de umor de la Antena 1

acum 14 zile

Dan Bittman este prezentatorul celui mai nou show de umor de la Antena 1, Antitalent, emisiune ce va avea premiera în curând.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »