LUNI, 09 SEPTEMBRIE 2019

Ce filme cu liceeni ar trebui să vezi înainte de începerea școlii

Anii de liceu, cu emoții la română, pe care îi știm din filmul românesc „Liceeni“, cu Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu, nu sunt foarte diferiți de cei din producțiile americane. Cu toate că există câte un „Isoscel“, care te scoate la tabla când nu te-ai pregătit, ori vreun băiat sau vreo fată de care te îndrăgostești fără să-ți fie împărtășite sentimentele, anii de liceu sunt cei mai frumoși, care te vor forma și de care îți vei aminti multă vreme de acum înainte.

Dacă vrei să îți faci o idee despre cum va fi viața de licean sau vrei să rememorezi momente din perioada adolescenței, îți propunem câteva filme americane în care emoțiile, îndoielile, dezamăgirile, frustrările, răutățile și poveștile de dragoste rezumă cel mai bine acești ani.

„American Pie”/ „Plăcintă americană“

Se împlinesc 20 de ani de la lansarea filmului de comedie „American Pie“, primul dintr-o serie care a cunoscut succesul în rândul adolescenților de la acea vreme, dar care este apreciat și astăzi. Cu un scenariu scris de Adam Herz și regizat de frații Paul și Chris Weitz, filmul „Plăcintă americană“ aduce în fața publicului larg unul dintre subiectele care îi preocupă pe adolescenți: pierderea virginității. Cu umor și fără prejudecăți, „American Pie“ prezintă acea perioadă din viața oamenilor în care, oricât de mult s-ar strădui, eșecul pare să le dea mereu târcoale.

„Mean Girls”/ „Fete rele“

Scenariul scris de Tina Fey pentru acest film are la bază studiul sociologic „Queen Bees and Wannabes“, de Rosalind Wiseman, care analizează pe de-o parte modul în care liceenele formează găști, dar și tiparele comportamentului agresiv al adolescenței. O comedie care le aduce în prim-plan pe Lindsay Lohan - care ajunge la un liceu normal, după ce a fost crescută de părinți zoologi în ținuturile aride ale Africii - și Rachel McAdams, Amanda Seyfried și Lacey Chabert - fetele care „fac legea“ în instituția de învățământ în care studiază. După ce se lasă convinsă să intre în gașca fetelor rele, Cady Heron (interpretată de Lindsay Lohan) încearcă să le demonteze puterea, dar cade pradă unui război psihologic și devine ea însăși o fată rea.

„A cinderella story”/ „O cenușăreasă modernă“

Filmul „A cinderella story“, lansat în 2004, îi aduce în lumina reflectoarelor pe Hilary Duff și Chad Michael Murray, actori de succes ce interpretează doi adolescenți care, deși nu s-au văzut niciodată, descoperă că au lucruri în comun și discută prin e-mailuri și sms-uri. După ce își pierde tatăl, Samantha Montgomery este forțată să facă diferite treburi prin casă și să lucreze la restaurantul familiei, obligată de mama sa vitregă, Fiona (interpretată de Jennifer Coolidge). Discuțiile cu Austin sunt singurele care îi mai aduc alinare, iar întâlnirea lor, la balul școlii, o face să conștientizeze - odată ce află că el este, de fapt, cel mai popular băiat din școală - că, în realitate, o relație între ei ar fi mult mai complicată decât în mediul virtual. Dacă în povestea clasică a Cenușăresei, fata își pierde pantoful, în filmul „A cinderella story“, obiectul rămas în urmă este un telefon.

„Easy A”/ „Păcătoasa“

Viața liceenilor n-a fost nicicând una simplă, iar filmul „Easy A“, lansat în 2010, arată exact acest lucru. Romanul „Litera stacojie“, a scriitorului Nathaniel Hawthorne, este reimaginat în această comedie, în care adolescenta Olive Penderghast (interpretată de Emma Stone) încearcă să devină populară. După un weekend pe care și l-a petrecut singură, Olive îi spune prietenei sale curioase o poveste inventată, și, cum veștile circulă repede, zvonurile despre promiscuitatea tinerei liceene ajung la urechile tuturor din școală. Și de aici începe adevărata aventură.

Ție ce filme cu liceeni ți-au plăcut?

Sursă foto: Syda Productions/ Shutterstock

COMENTARII

În această toamnă, premierele emisiunilor Antenei 1 se văd gratuit pe AntenaPlay

acum 12 ore

În luna septembrie, AntenaPlay le aduce o ofertă de nerefuzat utilizatorilor săi: aceştia pot viziona gratuit premierele emisiunilor Antenei 1 pe platforma online

Maraton cultural la Happy Cinema: artă și film documentar

acum 12 ore

În septembrie și octombrie, Happy Cinema a pregătit o supriză iubitorilor de artă și de film documentar. Spectatorii din București, Focșani și Buzău vor avea ocazia să urmărească pe marele ecran un program special de documentare, într-un adevărat maraton cultural.

ZU TV lanseazã campania „Faci pereche cu ZU TV şi Şatra B.E.N.Z!”

acum 13 ore

Concursul se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 29 noiembrie, iar cei care doresc să participe vor trebui să filmeze cu telefonul ZU TV în diverse locaţii, obligatoriu locaţii publice, şi să încarce filmarea pe Instagram, într-un Insta Story, folosind anumite etichete.

METALLICA și ROGER WATERS la Happy Cinema, în Octombrie

acum 4 zile

În luna Octombrie, Happy Cinema prezintă difuzarea a două concerte de excepție ale unora dintre cei mai mari artiști ai muzicii rock – Metallica și Roger Waters.

Primele episoade din ”Sacrificiul”, în seara asta și mâine seară!

acum 5 zile

Produs de Ruxandra Ion, după scenariul semnat de Radu Grigore şi Simona Macovei, echipa Sacrificiul însumează peste 100 de persoane implicate, dintre care 40 sunt doar actori. Pentru că zilele de filmare sunt întotdeauna lungi, peste 7000 de cafele au fost băute în cele 13 săptămâni de când a început proiectul.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »