MIERCURI, 30 IANUARIE 2019

Cum arată pauza de masă pentru angajații din alte țări

 Te-ai întrebat vreodată cum își petrec pauza de prânz angajații din alte țări? Poate părea un lucru mărunt, dar este, de fapt, un indiciu despre cultura muncii, dar și despre obiceiurile culinare din fiecare țară.

În România, de pildă, puțini își mai iau mâncare la pachet și preferă să-și comande prânzul la birou sau să iasă cu colegii în oraș sau mai degrabă în interiorul complexului de birouri unde lucrează.

Mulți angajați folosesc tichetele de masă, acceptate de diverse servicii de livrare mâncare, ca să nu mai vorbim de supermarketuri și magazine alimentare, de unde își pot procura toate cele necesare pentru un meniu ieftin și sănătos. Orice firmă poate acorda tichete de masa, fie că are un singur angajat sau câteva sute, noua legislatie tichete de masa stabilind valoarea maximă a unui tichet la 15,18 lei.

Ce obiceiuri au angajații din alte țări când vine vorba despre pauza de prânz?

Statele Unite

Peste Ocean, mulți își iau prânzul la pachet, asta și pentru că pauza de masă nu durează mai mult de 15-30 de minute. Când își fac timp să mănânce în afara biroului, americanii aleg salatele, friptura sau burgerii.

Franța

În Franța, pauza de prânz la birou poate dura 45 de minute sau chiar mai mult. Francezii ies adesea la restaurant împreună cu colegii, iar vineri, când au un program mai relaxat, își pot comanda și bere sau un pahar de vin.

Spania

În Spania, pauza de masă se poate lungi până la 2 ore, lucru valabil și în Grecia. Nu toți angajații își permit însă o asemenea pauză - în multe companii, se revine la birou după o oră.

Germania

Germanii iau în serios pauza de masă (Mittagspause). De cele mai multe ori, ies împreună cu colegii la restaurant, unde aleg să mănânce consistent (șnițel, cartofi, prăjiți, salată de cartofi).

India

În orașe ca Mumbai, pauza de masă durează aproximativ 30 de minute, așa că mulți angajați aleg să își aducă o gustare de acasă sau să își comande prânzul prin intermediul unui serviciu de livrare unic - pachetele cu mâncare caldă (dabbawala), le sunt aduse pe bicicletă de la restaurant sau chiar de acasă.

Brazilia

Aici, ca și la noi, sunt folosite adesea tichetele de masă, fie pentru o ieșire la restaurant, fie pentru a face cumpărături în magazinele alimentare. În orașele mari, ca São Paulo, ziua de lucru este lungă, așa că pauza de masă durează de obicei o oră.

Japonia

Japonezii ies singuri la masă. Pauza de prânz înseamnă adesea o supă ramen (specialitate japoneză cu pui, legume, condimente și tăiței ramen), pe care o servesc restaurantele (ramen shops) la orice colț de stradă.

Sursa foto: Shutterstock.com

COMENTARII

De ce merita sa-ti amenajezi o camera la mansarda

acum 1 zile

Un pod poate fi transformat relativ simplu intr-o mansarda frumoasa, dar exista si modelele de proiecte de casa cu mansarda gata amenajata. Cand cumperi o casa ar fi bine sa alegi una care iti ofera posibilitatea s-o extinzi ulterior.

Ce arată studiile și statisticile despre situația copiilor abandonați din România

acum 1 zile

În total, un număr de 53.393 de copii se află în grija sistemului de stat. Deoarece acesta este de cele mai multe ori incapabil să gestioneze și să se ocupe de bunăstarea copiilor, ONG-urile contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea vieții acestora.

Cum a ajuns Lavazza sa fie un brand de cafea de prestigiu?

acum 12 zile

Povestea brand-ului de cafea Lavazza a inceput, ca orice alta afacere, sub forma unui mic magazin din orasul Turin din Italia.

Shakira în concert pe marele ecran în Noiembrie la Happy Cinema

acum 15 zile

În luna Noiembrie, Happy Cinema prezintă difuzarea unui concert de excepție al unuia dintre cei mai îndrăgiți artiști ai tuturor timpurilor – Shakira.

În noul sezon ”Asia Express”, vedetele vor fi supuse testelor în Filipine și în Taiwan

acum 16 zile

România este prima țară care va porni în aventura Asia Express pe ruta Filipine – Taiwan.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »