JOI, 27 IULIE 2017

S-a ”curentat” în ureche ca să se lase de fumat. Regizorul Iura Luncașu a renunțat la tutun cu ajutorul auriculoterapiei

 Impulsurile electrice la nivelul urechii l-au ajutat pe regizorul Iura Luncașu să se lase de fumat după 30 de ani în care țigările erau nelipsite din rutina zilnică. Auriculoterapia este o terapie nedureroasă, așa cum susține George Țăranu, cel care se face „vinovat” de reușita regizorului. 

După 22 de zile de la realizarea procedurii, regizorul a primit și o diplomă de nefumător de la George Țăranu, auriculoterapeut și specialist în combaterea adicțiilor prin medicina alternativă.

Mi-am ridicat diploma de nefumător, este cel mai mare trofeu personal pe care l-am primit și sunt foarte mândru că am reușit. M-am eliberat de acest viciu de care voiam să scap de mult timp. Am mai avut tentative, dar au fost cu durere maximă. Iar înainte de a încerca auriculoterapia, mi se părea că sevrajul va fi mult prea puternic, mă gândeam că nu va funcționa având în vedere că fumam foarte mult, aproximativ 2 – 3 pachete de țigări pe zi. Mi s-a părut fabulos că totul s-a petrecut fără suferinta”, explică Iura Luncașu.

Fiind o persoană deschisă la nou, Iura și-a dorit să apeleze la auriculoterapie imediat ce a aflat mai multe detalii de la George Țăranu:

“Procedura mi s-a părut foarte interesantă. Nu am fost niciodată sceptic la ce e nou, nu sunt genul să aștept să verific la alții și mi s-a părut incredibil să se rezolve în 15 minute, mai ales fără durere, o dependența de atâția ani. Iar apoi am așteptat provocările. Am băut cafea fără să simț nevoia să fumez, am stat printre fumători, am mers la filmare fără probleme. Acela a fost testul suprem. La filmare. Acolo, pe platouri, nu mă puteam abține niciodată. Și imediat, la doua zile după procedură, am avut două zile de filmare și mi s-a părut fantastic că nu am avut nicio problemă să nu fumez.”, adaugă regizorul.

Printre surprizele plăcute pe care le-a descoperit Iura Luncașu în această nouă perioadă din viață lui se numără: “Nu mai gâfâi, nu mai miros a tutun-mi se pare extraordinar, nu mai sunt obligat să văd pozele de pe pachețele de țigări. În plus, multă vreme am crezut că gustul unor alimente sau al unor sucuri nu mai sunt aceleași, mă gândeam că rețetele nu mai sunt la fel. Renunțând la fumat, am descoperit că mie mi se schimbase gustul, așa că mare mi-a fost uimirea să am chiar flashback -uri, am redescoperit gusturi din copilărie.”

Iura Luncașu recunoaște că s-a luptat cu un singur aspect: petrecerea timpului liber.

“Fiind deja de 30 de ani fumător, aveam automatisme: după masă, ieșeam la fumat pe terasă, duceam mâinile la buzunar instinctiv după țigări și brichetă. Mi-am dat seama că trebuie să umplu timpul pe care înainte îl dedicam fumatului. Îi zici creierului în permanență că nu mai ești fumător. În prima fază pare că nu găsești plăcere mai mare. E nemaipomenit să vezi câte poți face în plus, cât timp prețios câștigi, că să nu mai vorbim și despre câți bani economisești. Imediat simți diferența.

George Țăranu, auriculoterapeut și specialist în combaterea adicțiilor prin medicina alternativă, descrie procedura prin care peste 190 de români au reușit să scape de viciul fumatului în decurs de un an, că fiind una de scurtă durată și complet nedureroasă:

“Cu ajutorul celui mai performant aparat de acest fel din lume și singurul de acest fel din România, terapia are loc în doar 15 minute. Prin implusuri electrice la nivelul urechii, nevoia de nicotină este înlocuită cu o cantitate de serotonină suficientă pentru următoarea lună. Adică suficient cât să nu mai simți nevoia să fumezi. Evident că mai departe, pe acest drum, totul ține de voința fiecăruia, dar noi suntem alături de pacienți atât înaintea, cât și după efectuarea terapiei. Îl felicit pe Iura Luncașu pentru voință, ambiție și perseverență”, detaliază George Țăranu.

Iura Luncașu a regizat producții de succes în România, printre care se număra: “Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, “Tudo”, “Deschide ochii”, “Minte-mă frumos”, “Pariu cu viața”.

COMENTARII

5 trucuri ca să-ți ajuți copilul să-și dezvolte încrederea de sine

acum 2 ore

O încredere de sine solidă a fost asociată în dese rânduri cu performanțe individuale mai bune, potrivit unor studii, iar perioada de creștere este o etapă în care acest aspect trebuie tratat cu mare atenție.

5 idei de cadouri pentru copiii pana in 5 ani

acum 1 zile

Astazi iti spunem care sunt cele mai potrivite 5 idei de cadouri pentru copiii pana la 5 ani!

Doinița Oancea și-a serbat ziua de naștere printr-o triplă petrecere

acum 3 zile

“Mulți ani trăiască!”, i-au cântat colegii din echipa “Fructul oprit”, în momentul în care Doinoța Oancea a pășit pe platourile de filmare. Adriana Trandafir, Cosmina Dobrotă, Liviu Vârciu, Ana Crețu, dar și membrii echipei de producție au întâmpinat-o cu urări.

5 Obiecte utile pentru orice prescolar

acum 7 zile

Primul an de scoala poate fi si cel mai greu pentru copil daca nu primeste sprijinul si sfaturile de care are nevoie.

O veste cutremurătoare își va lăsa pentru totdeauna amprenta asupra celor din casa Caragea

acum 8 zile

Episod 22, sezon 2 “Fructul oprit”. Durere fără margini: “Ce blestem a venit iar pe familia noastră?!”

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »