VINERI, 07 FEBRUARIE 2020

Noile reglementări în ceea ce privește produsele cu tutun

O nouă modificare a legilor tutunului va intra în vigoare din 20 mai 2020, în toate țările din Uniunea Europeană. Aceasta se referă la interzicerea comercializării tuturor produselor de tutun care conțin mentol. Directiva UE a devenit aplicabilă în statele membre încă din 2016, însă doar din acest an se va interzice comercializarea și vânzarea țigărilor mentolate. Iată ce trebuie să știi:

Ce înseamnă această schimbare pentru consumatori

Dacă obișnuiai să consumi astfel de produse, trebuie să știi că va deveni imposibil să le mai găsești pe piață, inclusiv în punctele duty-free, iar vânzarea acestora trebuie să înceteze până la data de 20 mai. Asta înseamnă că va trebui să găsești alternative sau să renunți la fumat. Directiva de la nivelul UE vine ca pas final al unui proces amplu de descurajare a fumatului în rândul tinerilor, în special prin restricționarea produselor cu diferite arome.

Produsele care intră în această categorie

Interzicerea de comercializare și vânzare nu se aplică doar la țigările mentolate clasice, dar și la cele de tip slim, la tutunul de rulat și la țigaretele cu capsulă. Acestea trebuie scoase de la vânzare de toți comercianții, indiferent de tipul de magazin. Conform statisticilor, acest tip de produse de tutun este cel mai popular în Finlanda, Danemarca și Marea Britanie. Nicio țară de la nivelul Uniunii Europene nu va fi scutită de implementarea acestei noi legi.

Excepțiile

Anumite produse precum cele cu tutun încălzit sau țigările electronice sunt exceptate de la directiva care urmează să fie aplicată. Însă, în ceea ce privește țigările electronice, fiecare țară din Uniunea Europeană poate implementa propriile legi cu privire la acestea. De asemenea, nici plasturii sau gumele cu nicotină nu intră sub incidența Directivei UE și nu vor exista restricții nici în ceea ce privește aromele.

Așadar, până la data de 20 mai 2020, trebuie să apelezi la o alternativă pentru țigaretele mentolate pe care obișnuiai să le consumi sau să încerci să renunți la fumat. Trebuie să ții cont cu strictețe de aceste legi mai ales dacă administrezi un magazin sau un minimarket și să scoți de la vânzare produsele de tutun cu mentol până la data menționată.

Sursa foto: unsplash.com

COMENTARII

Mădălina Bellariu a ales Tanzania pentru a se bucura de zilele libere de la filmările pentru ”Sacrificiul”

acum 12 zile

”Sacrificiul”, cel mai nou proiect al Ruxandrei Ion, va continua începând cu 12 si 13 februarie cu cel de-al doilea sezon al îndrăgitului serial. Proiectul este un “family drama” cu un scenariu original bazat pe fapte reale declarate istoric, dar şi pe fapte reale povestite de cunoscuţi.

Topul filmelor cu cele mai multe premii Oscar din istorie

acum 12 zile

Mai sunt doar câteva zile până la gala Premiilor Oscar 2020, astfel că ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai premiate 7 filme din istorie.

“Am tăiat lemne și am făcut focul în sobă în fiecare dimineață”, așa a fost în vacanță, pentru actorul Denis Hanganu

acum 15 zile

Actorii din distribuția serialului ”Sacrificiul” au revenit pe platourile de filmare după o binemeritată vacanță, în care și-au încărcat bateriile pentru o nouă perioadă plină de filmări pentru noul sezon care va avea premiera pe 12 si 13 februarie, de la 20:00, la Antena 1.

Antena TV Group, singurul publisher din .ro cu 2 siteuri în Top 10 Brat în luna ianuarie

acum 15 zile

Digital Antena TV Group a fost în luna ianuarie 2020 singurul publisher cu 2 siteuri în Top 10 BRAT, www.a1.ro (6.546.330 unici) si www.observator.tv (5.205.758).

Ce trebuie sa ai in vedere inainte de solicitarea unui credit rapid de la Provident

acum 18 zile

Inainte de a opta pentru un credit rapid de la Provident, va trebui sa luam masurile de precautie necesare, pentru a verifica existenta oricarui risc de ordin financiar. Iata care sunt intrebarile pe care trebuie sa ni le adresam inainte de a solicita un credit rapid de la Provident:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »