VINERI, 09 AUGUST 2019

Top 4 cărți de ficțiune care merită citite

 Foto: pixabay

 Te pregătești de concediul pe care l-ai așteptat cu entuziasm în ultimele luni? Te gândești deja la locația exotică în care vei petrece această vacanță, pentru a-ți încărca bateriile și a reveni pregătit să faci față noilor provocări profesionale?

Atunci trebuie să alcătuiești și lista cărților de ficțiune de la Editura Art sau din alte surse de încredere, pe care le vei lua cu tine în vacanță. Nimic nu se compară cu plăcerea lecturii unei cărți bune, pe o plajă cu nisip fin sau într-o locație izolată, la munte, în care te retragi, pentru a-ți acorda timpul de relaxare de care ai nevoie.

Pentru ca tu să faci bagajul rapid și ușor, astăzi am alcătuit un top al celor mai bune patru cărți de ficțiune, pe care le poți include pe lista ta de lectură. Iată care sunt acestea și motivele pentru care merită să le citești.

1. Turnul intunecat, de Stephen King

Acest roman de ficțiune, scris de celebrul autor Stephen King, reprezintă una dintre operele care l-au consacrat, datorită modului unic în care acesta a abordat tematica liberului - arbitru și a destinului.

Prin lecturarea acestui roman de excepție, îl vei însoți pe Ronald Deschain, personajul principal, în călătoria sa prin multitudinea de spații și perioade reale sau fantastice, imaginate de autor.

Într-un amalgam de aventuri demne de un roman de ficțiune, marcate de un vârtej de emoții, de violență, descoperiri și lupte crâncene, personajul ajunge la Turnul Întunecat, un spațiu gândit de autorul cu o imaginație fără limite.

Ce crezi că va descoperi acolo și să fie oare, acest tărâm pe care l-a căutat, răspunsul la întrebările sale existențiale? Poți afla acest lucru doar dacă parcurgi, filă cu filă, povestea din spatele lumii fantastice pe care autorul a creat-o pentru cititorii săi.

2. Lupii din Calla, de Stephen King

Rămânem sub egida aceluiași autor de excepție, pentru a te introduce în lumea fantastică a romanului Lupii din Calla, care reprezintă partea a V-a a celebrei serii Turnul Întunecat.

În drumul primejdios și presărat cu aventuri, către destinația finală, personajul principal, Ronald Deschain ajunge într-un oraș de fermieri, Calla Bry Sturgis. Conform legendei, acest orășel se află sub teroarea unor creaturi cu chip de lup, pe care nimeni nu le-a identificat și de care toată lumea se teme.

Va avea oare personajul un rol vital în confruntarea cu celebrii Lupi din Calla, pentru a-i proteja pe săteni? Rămâne să lecturezi acest roman de excepție, pentru a descoperi răspunsul la această întrebare.

3. Trandafirul solitar, de Ami Ewing

Intră în lumea personajelor de ficțiune create de Amy Ewing, în cadrul romanului Trandafirul solitar. Vei avea ocazia de a trăi alături de Violet, personajul principal, experiențe terifiante și misterioase, în încercarea acesteia de a scăpa cu viață din Orașul Solitar.

Aceasta nu va lupta singură, ci alături de personajele Ash și Raven, care îi vor fi alături la fiecare pas, pentru a scăpa cu viață din mijlocul rebeliunii din această regiune. Oare va avea Violet puterea necesară pentru a învinge forțele rebeliunii care mocnește în suburbiile Orașului Solitar și a principiilor ei de viață?

Trebuie doar să parcurgi filele de poveste ale acestui roman, pentru a afla deznodământul.

4. Sărutul Trădării, de Mary E. Pearson

Într-o lume marcată de tradiții și îndatoriri, pe care cei cu sânge regal trebuie să le respecte mai presus de orice, prima fiică din Casa Morrighan decide să facă ceea ce nimeni nu a mai făcut vreodată. Personajul central al acestei cărți de ficțiune fuge de acasă, în încercarea de a scăpa de un mariaj aranjat și cu scopul de a trăi o viață diferită de cea pentru care părinții au pregătit-o în copilărie și adolescență.

Poate supraviețui o prințesă din acele timpuri acestei provocări, în mijlocul misterelor și amenințărilor care o înconjoară la orice pas? Trebuie să trăiești această experiență fictivă, alături de personajul pe care îl vei descoperi în acest roman, pentru a descoperi răspunsul ei. Astfel, vei putea formula și propriile tale opinii cu privire la corectitudinea deciziilor luate de eroină, în situații limită.

Suntem convinși că îți imaginezi deja aceste lumi fantastice, create de autorii celebri pe care ți-i recomandăm astăzi. Trebuie doar să adaugi aceste cărți de ficțiune în bagajul tău de călătorie, să îți acorzi șansa de a descoperi răspunsul la aceste întrebări și de a trăi aventuri de neuitat alături de aceste personaje.

COMENTARII

Antena 1 lansează campania ”Ajut eu”

acum 1 zile

La împlinirea a 26 de ani de existenţă pe piaţa media din România, Antena 1 lansează campania Ajut eu, un punct de întâlnire al oamenilor care au nevoie de ajutor, cu cei care îl pot acorda. Astfel, pe 29 noiembrie, Antena 1 îi invită pe telespectatori ca în loc de “La mulţi ani!”, să spună “Ajut eu”.

Genti de laptop de la Zevo – ce le defineste ca fiind calitative?

acum 3 zile

Gentile pentru laptop-uri nu au aceeasi dimeniune deoarece nici modele brandurilor specializate nu produc laptop-urile de o dimensiune standard.

Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Ana Ciontea au filmat un moment special la fosta închisoare de la Piteşti

acum 7 zile

În cel mai nou episod din Sacrificiul, difuzat astăzi, de la ora 20:00, la Antena 1, echipa de producţie a serialului Sacrificiul, de la Antena 1, a filmat un moment special la închisoarea din Pitești, dedicat eroilor care s-au sacrificat în lupta împotriva comunismului.

5 seriale populare pe Netflix

acum 10 zile

Productiile de pe Netflix pot fi urmarite de pe PC, orice smartphone prin intermediul aplicatiei dedicate, pe tablete si aproape orice Smart TV. Pentru o mai buna calitate a redarii programelor este recomandata utilizarea unui televizor inteligent.

Ești pregătit? Aventura Star Wars continuă la Happy Cinema

acum 13 zile

Pe 19 Decembrie are loc avanpremiera Star Wars: Skywalker – Ascensiunea, iar biletele sunt disponibile pentru mai multe proiecții pe www.happycinema.ro. Alege-ți acum locul în sală și pornește în aventură!

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »