LUNI, 27 NOIEMBRIE 2017

20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

 Foto: Pinterest

Masa de Crăciun fără salata de boeuf e ca petrecerea fără muzică. În acest articol îți propunem o rețetă  clasică de salată de boeuf și o galerie foto din care te poți inspira pentru ornarea acestui preparat.

INGREDIENTE:

  • 1 kg carne de vită
  • 400 g cartofi
  • 200 g morcov
  • 200 g mazăre (opţional)
  • 200-300 g gogoşari în oțet
  • 200 – 300 g castraveţi în oţet/în saramură
  • 2 gălbenușuri pentru maioneză
  • zeamă de lămâie
  • muștar, după gust
  • ouă pentru ornat
  • ulei
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Începeți cu ”acritura”, pentru a fi timp suficient ca gogoșarii și castraveții să se scurgă. După ce le tocați mărunt, le lăsați într-o sită, la scurs. Carnea se spală în mai multe ape, până iese sângele din ea. Se fierbe în apă cu sare. Legumele se curăţă, se spală şi se fierb tot în apă cu sare. Se lasă la răcit, apoi se toacă.

Cât fierb legumele și carnea, faceți maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert și unul crud. Adăugați ulei cât este nevoie și amestecați cu uleiul la temperatura camerei. Din când în când, turnați zeamă de lămâie. După ce e gata, maioneza se lasă la rece.
Amestecați legumele tocate, carnea, mazărea, acritura, condimentați după gust, apoi puneți muștar și maioneză. Păstrați o parte din maioneză pentru decor. Se mai poate decora cu albuș de ou, mărar, măsline, fâșii de gogoșari, de castravete…

Pentru ornarea salatei de boeuf vă puteți inspira din galeria foto de mai sus.

COMENTARII

Găteşte împreună cu copilul: cele mai bune metode să îl faci să îi placă legumele și fructele de la o vârstă fragedă

acum 32 zile

Cele mai multe mame se confruntă cu această provocare: micuţii nu mănâncă suficiente fructe şi legume sau nu acceptă o mai mare varietate a acestora. Şi, totuşi, să determini un copil mic să îi placă fructele şi legumele nu este o misiune imposibilă. Iată ce metode poţi folosi:

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 63 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 144 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 189 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 195 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »