LUNI, 27 NOIEMBRIE 2017

20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

 Foto: Pinterest

Masa de Crăciun fără salata de boeuf e ca petrecerea fără muzică. În acest articol îți propunem o rețetă  clasică de salată de boeuf și o galerie foto din care te poți inspira pentru ornarea acestui preparat.

INGREDIENTE:

  • 1 kg carne de vită
  • 400 g cartofi
  • 200 g morcov
  • 200 g mazăre (opţional)
  • 200-300 g gogoşari în oțet
  • 200 – 300 g castraveţi în oţet/în saramură
  • 2 gălbenușuri pentru maioneză
  • zeamă de lămâie
  • muștar, după gust
  • ouă pentru ornat
  • ulei
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Începeți cu ”acritura”, pentru a fi timp suficient ca gogoșarii și castraveții să se scurgă. După ce le tocați mărunt, le lăsați într-o sită, la scurs. Carnea se spală în mai multe ape, până iese sângele din ea. Se fierbe în apă cu sare. Legumele se curăţă, se spală şi se fierb tot în apă cu sare. Se lasă la răcit, apoi se toacă.

Cât fierb legumele și carnea, faceți maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert și unul crud. Adăugați ulei cât este nevoie și amestecați cu uleiul la temperatura camerei. Din când în când, turnați zeamă de lămâie. După ce e gata, maioneza se lasă la rece.
Amestecați legumele tocate, carnea, mazărea, acritura, condimentați după gust, apoi puneți muștar și maioneză. Păstrați o parte din maioneză pentru decor. Se mai poate decora cu albuș de ou, mărar, măsline, fâșii de gogoșari, de castravete…

Pentru ornarea salatei de boeuf vă puteți inspira din galeria foto de mai sus.

COMENTARII

Ce nu stiai despre pizza: 10 curiozitati

acum 32 zile

Exista lucruri pe care cu siguranta nu le-ai aflat pana acum despre pizza. Afla, din randurile de mai jos, cateva curiozitati despre aceasta delicatesa, care iti vor atrage atentia.

5 secrete pentru gogosi perfecte!

acum 39 zile

Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

România culinară - cele mai apreciate mâncăruri tradiționale

acum 60 zile

Cât despre bucătăria tradițional românească… un adevărat răsfăț culinar, de la ciorbe la deserturi, în fiecare regiune a țării. Nu știi de unde să începi? Îți venim în ajutor cu o serie de motive gastronomice, împărțite pe regiuni.

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

acum 64 zile

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Cele mai simple feluri prin care poți reduce risipa alimentară din frigiderul tău

acum 81 zile

Risipa alimentară este un fenomen îngrijorător care nu a ocolit nicio gospodărie. Potrivit unui raport din 2016 al Comisiei Europene, anual, în spațiu Uniunii Europene, 88 de milioane de tone de alimente sunt aruncate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »