MARTI, 26 FEBRUARIE 2019

5 idei sănătoase de comfort food care te vor pune pe picioare în zilele grele

 Mâncarea de tip „comfort food”, cunoscută și ca mâncare pentru suflet, poate fi o soluție facilă pentru a ne simți mai bine atunci când avem o zi grea sau tristă. Aceasta îți poate trezi sentimente de nostalgie, optimism sau speranță. Cu unele mâncăruri avem o relație specială, deoarece asociem anumite gusturi cu momente fericite din copilărie sau tinerețe. Prin urmare, putem savura cu drag o plăcintă de mere care ne aduce aminte de vacanțele la bunici. În mod similar, un cheesecake cu capșuni te poate face să retrăiești prima întâlnire cu perechea ta.

De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu. Unele mâncăruri de suflet au o pregătire simplă și nu au un impact negativ asupra sănătății. Trebuie doar să te orientezi către o hrană sănătoasă și să eviți fast food-ul, așa cum sunt hamburgerii cu cartofi prăjiți. Iată câteva idei de confort food care nu îți vor afecta sănătatea:

1. Nachos cu sos de guacamole

Dacă îți plac chipsurile din cartofi, dar vrei să eviți consecințele lor negative asupra sănătății, aceasta este o alternativă bună. Nachos sunt făcuți din porumb și pot fi cumpărați din comerț sau preparați în casă. Beneficiul acestora este că se pot consuma cu sos de guacamole, care conține avocado, un ingredient deosebit de sănătos pe care e bine să îl incluzi cât mai des în alimentația ta. Din fericire, este și un fruct delicios, cu textură cremoasă și gust savuros. Prin urmare, chiar și astfel de rețete pentru un mic dejun sanatos cu avocado pot fi comfort food.

2. Paste făcute în casă

Printre rețetele de comfort food, pastele stau la loc de cinste. Printre rețetele care sunt ideale pe postul de comfort food se numără: paste cu chifteluțe umplute cu mozzarella, macaroane cu brânză în stil american, spaghetti carbonara și paste cu sos alb și ciuperci. Ca să mănânci sănătos, optează pentru paste din grâu integral. Dacă vrei să fii sigură de calitatea lor, le poți pregăti tu însăți, urmărind aceste rețete de aluat paste facute în casă. De asemenea, poți opta pentru variante mai light, cu mai puține grăsimi și calorii, chiar și în ceea ce privește sosurile clasice cu brânză.

3. Supă de pui

Supa de pui nu este o mâncare de suflet doar pentru români, ci și pentru alte națiuni, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, Indonezia (în variantă iute) și Statele Unite ale Americii. Fie că ești puțin răcită, fie că e o zi mohorâtă, te poți încălzi cu o supă de pui caldă, făcută din ingrediente naturale

4. Pâine cu banane

Această rețetă seamănă de fapt cu un chec plin de banane. Prepararea compoziției nu este dificilă, coacerea nu este pretențioasă, iar rezultatul final poate fi destul de variat. Așa cum arată Cooking Light, poți opta pentru pâine cu banane cu fulgi de ciocolată (amăruie, ca să eviți măcar o parte din zahăr), unt de arahide sau chiar și cu avocado în loc de unt.

5. Quesadilla

Quesadilla este o rețetă originară din Mexic care se realizează din două părți: tortilla, preparată din făină de porumb, și umplutura. Un ingredient esențial pentru umplutură este brânza; în rest, această rețetă are extrem de multe variații și se poate face după gusturile proprii. De la legume proaspete sau coapte, la fâșii de carne, poți adăuga ingrediente după bunul plac, orientându-te după numeroase rețete. Astfel, poți obține atât versiuni mai light, cât și unele mai bogate în calorii.

Sursă foto: Shutterstock

COMENTARII

Găteşte împreună cu copilul: cele mai bune metode să îl faci să îi placă legumele și fructele de la o vârstă fragedă

acum 31 zile

Cele mai multe mame se confruntă cu această provocare: micuţii nu mănâncă suficiente fructe şi legume sau nu acceptă o mai mare varietate a acestora. Şi, totuşi, să determini un copil mic să îi placă fructele şi legumele nu este o misiune imposibilă. Iată ce metode poţi folosi:

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 61 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 143 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 188 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 194 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »