MARTI, 13 AUGUST 2019

5 secrete pentru gogosi perfecte!

 Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

Nu trebuie sa fii un expert in bucatarie pentru a face gogosi delicioase. Daca respecti reteta, este imposibil ca rezultatul sa nu fie unul delicious. De asemenea, daca vrei sa incerci mai multe variante ale acestui preparat rapid, poti pune in practica retetele gogosi Raftul Bunicii.

De asemenea, pentru a te asigura că gogosile tale vor fi un adevarat succes, iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor!

1. Adauga drojdie in aluat

De fiecare data cand pregatesti gogosi, nu ezita sa pui in aluatul lor drojdie. Fie ca este vorba de drojdie uscată sau de drojdie cu aspect granulat, acesta este ingredientul care face desertul sa creasca.

Inainte de a adauga drojdia in aluat, indicat este sa o diluezi in putina apa calda, pentru a o activa si a face aluatul sa fie pufos. Asigura-te ca drojdia nu este oparita, pentru ca nu va mai avea acelasi efect.

In plus, evita sa adaugi sare simultan cu drojdia, daca iti doresti sa prepari gogosi pufoase. Sarea nu face decat sa dea inapoi procesul de crestere.

2. Adauga iaurt sau smantana in aluat

Daca adaugi in aluat smantana sau iaurt, gogosile vor fi mai consistente si mai gustoase. Pe langa faptul ca aceste ingredient le dau un gust aparte, nu mai trebuie sa folosesti nici drojdie. Insa, nu uita: gogosile nu vor mai fi pufoase, ci consistente. Totul depinde de preferintele tale.

3. Lasa aluatul la dospit in frigider, o noapte

Cu totii suntem nerabdatori ca gogosile sa fie gata pentru a le putea savura. Insa, daca ai rabdare, poti lasa aluatul la dospit in frigider, o noapte.

Care este motivul? Aluatul se lasa la crescut cateva ore pentru dezvoltarea aromei. La fel ca aluatul de pizza, cresterea la rece a oricarui aluat care contine drojdie ofera o aroma si o textura aparte. Aceasta este o caracteristica pe care gogosile preparate cu praf de copt nu o au. De ce? Temperatura scazuta incetineste procesul de crestere a drojdiei, permitand astfel aluatului sa capete o aroma profunda. In plus, un aluat refrigerat este mai usor de manevrat.

4. Incinge bine uleiul inainte de prajire

Daca nu vrei ca gogosile tale sa nu fie imbibate cu grasime, este important ca uleiul sa fie foarte bine incins inainte de a pune preparatul la prajit. Ideal este ca uleiul sa aiba o temperatura de aproximativ 188-191°C. Daca nu incingi suficient de mult uleiul, risti ca procesul de prajire sa dureze prea mult, iar gogosile sa absoarba prea mult ulei. In felul acesta, ele nu vor mai fi pufoase.

De asemenea, dupa ce ai pus preparatele la prajit in tigaie, asigura-te ca focul este potrivit la o temperatura mai mica. In cazul in care focul este prea mare, risti ca gogosile sa fie mult prea rumenite la exterior, iar in interior sa fie neprajite.

5. Adauga corect glazura

Inainte de a umple gogosile, de a le pudra cu zahar, ori de a le glazura, este important sa le lasi sa se scurga de excesul de ulei. Asadar, recomandat este sa le asezi pe cateva servetele de hartie, pret de doua – trei minute, pentru ca acestea absorb excesul de grasime.

Daca preferi gogosile glazurate, este bine sa nu adaugi o cantitate mare de zahar in aluat. In caz contrar, risti ca acestea sa fie foarte dulci.
Cand pregatesti glazura pentru gogosi, cunoscuta de icing sau frosting, adauga treptat apa peste zaharul pudra, pentru a nu risca sa se formeze cocoloase. In plus, nu adauga prea multa apa. In caz contrar, glazura o sa fie mult prea lichida.

In cazul in care preferi gogosile cu zahar, pudreaza-le cat sunt calde, imediat dupa ce s-au scurs de uleiul in exces.

Gogosile sunt printre cele mai iubite si raspandite deserturi din lume. Fie ca sunt cu glazura, cu ciocolata, gem sau cu alte delicii, aceste bunatati se prepara simplu si rapid. Daca si tu esti un fan al gogosilor si vrei ca acestea sa iti iasa perfect, tine cont de sfaturile prezentate mai sus. Cu siguranta, acestea vor avea acea textura perfecta.

Foto: pixabay

COMENTARII

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 3 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 4 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Metode de gătit rapide pentru preparate sănătoase

acum 28 zile

Există câteva metode de gătit rapide, care pot asigura necesarul de substanțe nutritive zilnic, prin preparate sănătoase și echilibrate.

Ce nu stiai despre pizza: 10 curiozitati

acum 94 zile

Exista lucruri pe care cu siguranta nu le-ai aflat pana acum despre pizza. Afla, din randurile de mai jos, cateva curiozitati despre aceasta delicatesa, care iti vor atrage atentia.

România culinară - cele mai apreciate mâncăruri tradiționale

acum 122 zile

Cât despre bucătăria tradițional românească… un adevărat răsfăț culinar, de la ciorbe la deserturi, în fiecare regiune a țării. Nu știi de unde să începi? Îți venim în ajutor cu o serie de motive gastronomice, împărțite pe regiuni.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »