Somon cu quinoa si legume

acum 3495 zile

Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu rozmarinul presarat, pentru 10 minute. Dovlecelul feliat, ceapa si rosiile, alaturi de busuioc se pun apoi la sotat in tigaie. Somonul se serveste apoi alaturi de...

Pastrav cu legume si ierburi aromate

acum 3495 zile

Preparare: Pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul pestelui, impreuna cu feliile de lamaie.Se incalzeste apoi putin ulei de masline in tigaie si se pune pestele cate trei minute la prajit. Feliile de lamaie...

Salau gratinat

acum 3495 zile

Preparare: Se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu sos. Se adauga morcovii si ceapa taiata rondele si se pune peste tava. Separat se prepara un piure cu ou si cu cascaval. Salaul se...

Pui cu somon in sos de creveti

acum 3495 zile

Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina.  Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi putina supa.Se adauga smantana peste creveti, dar si sare si piper. Intr-o tava se intinde unt, apoi se aseaza pieptul de pui. Se adauga feliile de vinete si apoi sosul...

Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

acum 3495 zile

Preparare creveti cu pesto: In primul rand se face sosul pesto, amestecand busuiocul verde cu foarte putina sare, usturoi si parmezan, cu ajutorul unui mojar. Se pune ulei de masline intr-o tigaie la incins, se adauga crevetii si se calesc usor. Pe o farfurie se aseaza "sifonat...

Risotto cu sofran

acum 3495 zile

Preparare: Se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul, apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute. La final se adauga untul si parmezanul. Pofta buna!

Rechin albastru cu ciuperci si sunca

acum 3495 zile

Preparare:  Se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin in tigaie, in faina. Apoi, in unt topit se pune usturoi oparit si se prepara un sos delicios. Se adauga ciupercile si sunca.La final, vinul alb si...

Salata de pui

acum 3495 zile

Preparare: Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In tigaie se pot adauga si cateva frunze de menta, pentru aroma. Intre timp se rup frunzele de salata si se stropesc cu otet de vin, se adauga radicchio taiata mare. Se taie si dovlecelul cubulete,...

Tagliatelle cu creveti si zucchini

acum 3495 zile

Preparare: Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran dizolvat in apa calduta, sare, ulei de masline. Se amesteca la inceput cu furculita, apoi cu mana. Daca mai e nevoie, se mai adauga faina sau apa calduta. Apoi aluatul se...

Urzici cu spanac si ou

acum 3495 zile

Preparare: Intai se oparesc urzicile in apa cu sare. Spanacul la fel, doar putin in apa fierbinte. Apoi se taie ceapa si se caleste usor in unt, cat se aureste un pic. Peste ceapa se adauga urzicile oparite, apoi spanacul. Se caleste putin, apoi se adauga marar taiat marunt. Se mai tine pe...

File de salau cu sos de mustar

acum 3495 zile

Preparare: Se marineaza salaul in lamaie, sare si piper. Apoi se face sosul de mustar din restul ingredientelor, in afara de pesmet prin care se va trece pestele la sfarsit.

Merluciu cu mango

acum 3495 zile

Preparare: fileul de merluciu se marineaza intai in lamaie, sare de mare, piper, apoi se prajeste usor. Intre timp mango se curata si se feliaza. Se adauga apoi feliile de portocale. Mango se soteaza apoi separat, alaturi de ceapa si de crema de branza. Pofta Buna!

Caisele - printre cele mai apreciate fructe de masă!

acum 3495 zile

Prin aroma lor intensă, deosebit de plăcută, caisele sunt un desert natural şi răcoritor în zilele toride ale verii . Alegeţi caisele cărnoase, nu foarte tari, de un galben portocaliu. Pot fi consumate ca atare - unii preferând caisele coapte, zemoase şi moi, alţii,...

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

acum 3495 zile

Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite. Pastrarea fainii Faina se depoziteaza intr-o incapere racoroasa, bine...

Pui ca la Casa Romaneasca

acum 3495 zile

Preparare: Pieptul de pui se soteaza un pic in tigaie, in ulei, ardeiul se taie felii subtiri, ceapa la fel si se pun toate in tigaie, alaturi de pui. Se adauga apoi ciupercile si se adauga putin vin alb. Pofta buna!

Momite crocante cu creveti

acum 3495 zile

Preparare: Bucatarul care a gatit pentru De Niro ori Madona explica ce inseamna cu adevart momitele: Sint amigdalele de vitel. Acestea se fierb, feliile de paine se taie cubulete si se amesteca cu cimbru tocat. Vitelul se prajeste apoi in crusta si se taie in patru bucati. Crevetii se...

Chiftelute moldovenesti in sos

acum 3495 zile

  Preparare: carnea se amesteca cu ceapa si apoi se fac cu mana in forme mai mari. Ceapa se caleste, se pune pasta de ardei, apoi se adauga piperul si sarea. Sosul se face din rosii, ceapa, sucul de rosii, marar, patrunjel, cimbru si foi de dafin. Chiftelutele se pun apoi in...

File din biban de mare cu orez si dovlecel

acum 3495 zile

  Preparare:  orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte, pestele se baga la cuptor, la 150 de grade, timp de 5 minute. Dovlecelul se taie in...

Frigarui Caprese

acum 3495 zile

Preparare:  Intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc.

Piept de gasca cu portocale

acum 3495 zile

Preparare:  Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare, piper. Se pune uleiul de masline in tigaie si pune la prajit pieptul de gasca. Se adauga scortisoara si cognac, dupa care se caramelizeaza portocalele. Se aseaza rucola pe farfurie, se adauga feliile de portocale peste rucola...

Pui pitit in lipie

acum 3495 zile

Preparare:  Se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10 minute. In acest moment se pune smantana. Toata compozitia se pune apoi in lipe, se adauga sfecla rosie.

Steak John

acum 3495 zile

Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci, ceapa, broccoli, usturoi, putina supa de pui. Cu putin mustar se unge friptura apoi.

Calamari umpluti cu ansoa

acum 3495 zile

Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline, peste care sa adaugati usturoiul, ceapa si adreiul...

Ospatul vanatorului

acum 3495 zile

  Feliati carnea de cerb. Deoarece este mai tare, aceasta trebuie lasata mai mult timp sa se inabuse si sa fiarba: timp de 2 ore. Taiati marunt ardeiul, ceapa si ciupercile. Carnea se va “cali” impreuna cu ceapa si ardeiul, in untura de porc. In untura de porc topita,...

Crema de broccoli

acum 3495 zile

  Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt vas puneti la fiert doua oua, timp de 8 minute. Curatati un cartof si taiati-l cubulete. Mai aveti nevoie de o ceapa pe care trebuie sa o taiati cubulete mici. Taiati...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »