LUNI, 15 MAI 2017

Cătălin Scărlătescu continuă tradiția Festivalului Scoicilor. Ce SURPRIZE a pregătit îndrăgitul chef

Cătălin Scărlătescu continuă tradiția Festivalului Scoicilor și anul acesta. Pentru a doua oară la Constanța, evenimentul va avea loc între 18 și 21 mai, în Piața Ovidiu.

Pentru ediția 2017, cunoscutul jurat din show-ul de la Antena 1, „Chefi la cuțite”, are și surprize pentru cei care vor ajunge la festival.

Anul acesta am schimbat puțin regulile, astfel că timp de patru zile, în Piața Ovidiu, se vor găti scoici numai după rețeta mea. Toți bucătarii pe care îi veți vedea acolo, iar printre ei se numără și concurenți din emisiunea noastră, câștigătorul Gianny Bănuță, Iulian Mitea, Bobiță, Cătălin Banu, așadar toți vor găti scoici numai după rețeta mea. Practic, toți cei care vor sosi la Festivalul Scoicilor din Constanța se vor răsfăța cu scoici à la Scărlătescu”, spune simpaticul chef.

Nu va lipsi nici Trofeul Festivalului Scoicilor, care și anul acesta are o poveste nouă: „Pentru că acest eveniment a luat o amploare foarte mare și pentru că am văzut mulți oameni dornici să gătească, anul acesta am decis ca la competiția pentru trofeu să se poată înscrie oricine, indiferent dacă este bucătar profesionist sau nu.

Așadar, la această ediție îi aștept pe toti cei care vor să arate cât de bine gătesc scoici să se înscrie în concurs, iar în ultima zi de festival, duminică, vor fi jurizați de specialiști în domeniu. Trofeul Festivalului Scoicilor poate ajunge la orice român curajos, pasionat de gătit, care se înscrie în competiție”, mai spune juratul.

Nu mai puțin de 12 tone de scoici proaspete vor fi pregătite să-i îmbie pe vizitatori, în rețete care mai de care mai gustoase. Iar anul acesta chef Scărlătescu are și un oaspete de seamă la Festival, pe președintele pizzarilor din Napoli, unul dintre cei mai renumiți specialiști din domeniu.

„Invitatul meu de anul acesta de la Festival este Fabio Cristiano, cel mai cunoscut pizzar din Napoli, care vine dintr-o familie cu tradiție în domeniu. La Constanța ne va găti pizza cu scoici, cu o maia veche de peste 50 de ani, așa că anul acesta e musai să ajungeți la malul mării”, spune Cătălin.

COMENTARII

Cum să pregătești o cină rapidă, atunci când vii obosită de la muncă. 5 sfaturi practice

acum 9 zile

Gătitul poate fi o activitate relaxantă și chiar distractivă uneori, dar niciodată atunci când ești obosită și nu vrei decât să ajungi în pat cât mai repede.

5 idei sănătoase de comfort food care te vor pune pe picioare în zilele grele

acum 26 zile

De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu.

Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

acum 100 zile

Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

acum 117 zile

Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

acum 206 zile

Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »