LUNI, 15 MAI 2017

Cătălin Scărlătescu continuă tradiția Festivalului Scoicilor. Ce SURPRIZE a pregătit îndrăgitul chef

Cătălin Scărlătescu continuă tradiția Festivalului Scoicilor și anul acesta. Pentru a doua oară la Constanța, evenimentul va avea loc între 18 și 21 mai, în Piața Ovidiu.

Pentru ediția 2017, cunoscutul jurat din show-ul de la Antena 1, „Chefi la cuțite”, are și surprize pentru cei care vor ajunge la festival.

Anul acesta am schimbat puțin regulile, astfel că timp de patru zile, în Piața Ovidiu, se vor găti scoici numai după rețeta mea. Toți bucătarii pe care îi veți vedea acolo, iar printre ei se numără și concurenți din emisiunea noastră, câștigătorul Gianny Bănuță, Iulian Mitea, Bobiță, Cătălin Banu, așadar toți vor găti scoici numai după rețeta mea. Practic, toți cei care vor sosi la Festivalul Scoicilor din Constanța se vor răsfăța cu scoici à la Scărlătescu”, spune simpaticul chef.

Nu va lipsi nici Trofeul Festivalului Scoicilor, care și anul acesta are o poveste nouă: „Pentru că acest eveniment a luat o amploare foarte mare și pentru că am văzut mulți oameni dornici să gătească, anul acesta am decis ca la competiția pentru trofeu să se poată înscrie oricine, indiferent dacă este bucătar profesionist sau nu.

Așadar, la această ediție îi aștept pe toti cei care vor să arate cât de bine gătesc scoici să se înscrie în concurs, iar în ultima zi de festival, duminică, vor fi jurizați de specialiști în domeniu. Trofeul Festivalului Scoicilor poate ajunge la orice român curajos, pasionat de gătit, care se înscrie în competiție”, mai spune juratul.

Nu mai puțin de 12 tone de scoici proaspete vor fi pregătite să-i îmbie pe vizitatori, în rețete care mai de care mai gustoase. Iar anul acesta chef Scărlătescu are și un oaspete de seamă la Festival, pe președintele pizzarilor din Napoli, unul dintre cei mai renumiți specialiști din domeniu.

„Invitatul meu de anul acesta de la Festival este Fabio Cristiano, cel mai cunoscut pizzar din Napoli, care vine dintr-o familie cu tradiție în domeniu. La Constanța ne va găti pizza cu scoici, cu o maia veche de peste 50 de ani, așa că anul acesta e musai să ajungeți la malul mării”, spune Cătălin.

COMENTARII

Găteşte împreună cu copilul: cele mai bune metode să îl faci să îi placă legumele și fructele de la o vârstă fragedă

acum 30 zile

Cele mai multe mame se confruntă cu această provocare: micuţii nu mănâncă suficiente fructe şi legume sau nu acceptă o mai mare varietate a acestora. Şi, totuşi, să determini un copil mic să îi placă fructele şi legumele nu este o misiune imposibilă. Iată ce metode poţi folosi:

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 60 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 141 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 187 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 192 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »