JOI, 06 APRILIE 2017

Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură

Îți propunem o rețetă de pască din aluat de cozonac și trei tipuri de  umpluturi. Rețetele au fost culese de însuși Radu Anton Roman, regretatul realizator de emisiuni culinare.

BAZA

500 g aluat de cozonac, 50 g unt pentru uns tava
Se unge tava rotundă cu unt, apoi se întinde aluatul în foaie de un deget grosime, se taie un cerc puțin mai mare decât tava. Se potrivește în tavă, iar căzăturile de aluat se alungescșnur și se lipesc ca un tiv de marginea tăvii și a foii.

UMPLUTURA cu smântână

Ingrediente: 600 ml smântână, 2 linguri făină, 200g zahăr, 5 gălbenușuri, 3 albușuri, 2 prafuri de sare, un pahar stafide, scorțișoară, nucșoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahăr și sare,iar albușurile se bat spumă.Peste ele se adaugă smântână, făină, zahăr vanilat, coajă de lămâie. Toată compoziția se toarnă în tavă, peste aluat, până sub margine. Se presară stafidele și se dă la cuptor, la foc mediu, până se coace aluatul.

UMPLUTURA din brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânzăde vaci, un pahar cu zahăr, două linguri făină, două prafuri de sare, două linguri stafide, 3 ouă pentru compoziție, un ou pentru uns, două linguri unt, un pahar cu lapte, nucșoară, scorțișoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare:
Se freacă împreună brânza, untul, și zahărul. După ce s-au omogenizat, se adaugă cele trei ouă, pe rând, sarea, făina și laptele. La final, se pun nucșoara, scorțișoara, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Compoziția se toarnă în forma rotundă, apoi se potrivesc marginile aluatului, se unge totul cu un ou, apoi se dă la cuptor.

UMPLUTURA din brânză ”zburată”

Ingrediente: 5 litri de lapte, 3 linguri unt, 4 albușuri, un pahar zahăr, 100 g nuci pisate, două linguri făină, mirodenii (nucșoară, scorțișoară), miroase (esență de vanilie), lămâie rasă, un praf de sare.

Mod de preparare: Brânza ”zburată” se prepară din laptele pus la la fiert în care se adaugă puţin oţet la primul clocot. Brânza rezultată se pune la scurs cam o oră, între două tocătoare din lemn. Apoi se folosește pentru umplutură. Se bat albușurile spumă, iar untul se freacă cu cremă și se pune peste brânza dulce, împreună cu zahărul, mirodeniile, miroasele, făina și albușurile spumă. Umplutura se toarnă în forma rotundă, se prepară nuci, apoi se dă la cuptor.

COMENTARII

Salata Vitamina – O explozie de arome

acum 8 ore

O salată cu multe ingrediente bogate în vitamine, e binevenită oricând, ajutându-te să ai un stil de viață sănătos. Multe legume delicioase introduse în regimul tău zilnic îți vor oferi aportul necesar de minerale și nutrienți pentru a te menține...

5 deserturi rapide și delicioase fără zahăr

acum 1 zile

Chiar dacă ai început o nouă dietă asta nu înseamnă că nu poți pregăti niște deserturi fără zahar, atunci când fructele nu îți mai satisfac pofta de dulce. Tocmai de aceea, trebuie să ai la îndemână o listă de rețete ce nu te vor dezamăgi, dar...

Salată cu vinete pane și sos tahini – Un preparat ușor și delicios

acum 1 zile

Sezonul vinetelor e aici și trebuie neapărat să dai o fugă până la piață. Această salată cu vinete pane este ușor de făcut și va fi pe gustul întregii familii. Salată cu vinete pane și sos tahini Ingrediente -1 vânătă (feliată grosier) -140 g...

Supă de fasole – Cea mai gustoasă supă

acum 2 zile

Dacă ți-e dor de o supă care îți amintește de copilărie, pregătită de mama, atunci această supă este perfectă pentru masa de prânz. Fasolea face parte din categoria leguminoaselor, fiind bogată în substanțe nutritive, cu un conținut ridicat de fibre. Supă de...

Tagliatelle cu roșii uscate

acum 3 zile

Dacă pastele sunt prefratele tale și ai zile în care nu ai mult timp la dispoziție să prepari cina sau prânzul, niște tagliatelle ar putea salva situația. Pe lângă faptul că e ușor de făcut, această rețetă simplă cu roșii uscate este delicioasă și cu...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »