JOI, 28 IULIE 2016

Rețeta lui Vlăduț: Cum să prepari cea mai reușită fasole frecată și cu multe legume asezonată

 Dacă vreți să preparați fasole bătută, altfel decăt clasica fasole cu sos de ceapă, încercați această delicioasă variantă de fasole frecată și cu multe legume asezonată!

Ingrediente

  • 500 g fasole albă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cepe roșii
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură oțet
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • Pentru servit:
  • 3 vinete
  • 6 ardei capia
  • 1 ceapă roșie
  • 2 mere
  • bagete
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic

Mod de preparare

Fasolea bine spălată se pune la înmuiat în apă cât să fie bine acoperită și se lasă la frigider de seara până dimineață.
A doua zi se clătește fasolea și se pune la fiert împreună cu morcovii, rădăcinile de pătrunjel și o ceapă, curățate și lăsate întregi.
Când fasolea este bine fiartă, se scot legumele, se scurge apa și se freacă fasolea bine, adăugând treptat ulei fierbinte.
După ce se răcește se adaugă oțet după gust, o ceapă roșie tocată fin, usturoi presat, sare și piper, precum și mult pătrunjel verde, tocat mărunt.
Vinetele se curăță și se feliază, apoi se prăjesc pe teflon, fără grăsime, după care se taie în cubulețe.
Ardeii se coc, se curăță și de asemeni se taie în cubulețe.
Tot în cubulețe se toacă și legumele fierte împreună cu fasolea, dar și o ceapă roșie și merele curățate.
Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă peste ele puțin ulei de măsline și oțet balsamic și se servesc alături de fasolea bătută, cu baghete prăjite și tartinate cu usturoi, dar și cu multe murături asortate.

COMENTARII

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 7 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 88 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 133 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 139 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 140 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »