JOI, 28 IULIE 2016

Rețeta lui Vlăduț: Plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, gustoasă de nu poți să crezi

 Plăcinta sărată, cu brânză și colarezi este un preparat deosebit, pe care îl poți servi atât ca aperitiv, cât și ca desert, presărând zahăr pudră pe deasupra.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g brânză telemea
  • 500 g brânză dulce(brânză proaspătă de vaci)
  • 10-12 ouă
  • 250 g făină
  • 750 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 400 g smântână
  • 200 g lapte bătut(sau dulce)
  • sare
  • 100 g zahăr(dacă se dorește că și desert)
  • puțin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se prepară mai întâi niște colarezi din ouă, sare și făină, care se fierb în lapte și se aromatizează cu vanilie.

Într-un vas, se pun circa 200 g făină, se adaugă 2 ouă și sare și se frământă cu vârfurile degetelor până se obțin niște zdrențe. Se mai adaugă făină până ce zdrențele sunt bine legate, apoi se cern pentru a scăpa de surplusul de făină.

Se pune laptele la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă zdrențele și se amestecă până când acestea sunt hidratate și bine fierte, luând consistența unui orez cu lapte mai legat. Se fierb cam 15 minute, iar spre final se adaugă esența și zahărul vanilat.

Se lasă apoi să se răcească bine.

Brânza telemea se da pe răzătoare, se amestecă cu brânza dulce și colarezii, apoi totul se amestecă cu ouăle bătute bine până devin spumoase. Se pun circa 8-10 ouă.

Cu această compoziție se umplu foile de plăcintă și se rulează, punând câte trei foi într-un rulou.

Se așează rulourile în tava unsă cu unt și se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, se amestecă două ouă cu smântână și laptele bătut.

Când plăcintele sunt bine rumenite, se adaugă deasupra amestecul de ouă cu smântână și se mai lasă la cuptor 10-15 minute.

Dacă se dorește a se servi plăcinta ca și desert, în compoziția de brânză se adaugă și zahăr după gust și de asemeni se pudrează cu zahăr.

Este chiar delicioasă această plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, fiind cremoasă și cu multă brânză!

COMENTARII

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 2 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 83 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 128 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 134 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 135 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »