JOI, 14 DECEMBRIE 2017

Reteta originală de tobă de acasă. Are gustul autentic românesc

Nu există Crăciun fără bucatele tradiționale, însă nu toți se pricep să le prepare. Unul dintre alimentele care nu vor lipsi de pe masa de sărbători este și toba de casă.

Rețeta autentică face însă diferența! Iată cum se prepară adevărata tobă de casă!

Ingrediente:

  • 2 urechi de porc
  • 2 rinichi de porc
  • o limba de porc
  • o bucata de muschi de porc
  • o inima de porc
  • un stomac de porc
  • 250 de grame de slanina cu carne
  • o jumatate de kilogram de pulpa de porc
  • 8 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • Mod preparare:

Pentru toba de porc traditionala, facuta in stomac de porc, se curata bine stomacul de porc de membrana interioara.

Cea mai simpla metoda, si cea recomandata, este curatarea cu sare grunjoasa.

Dupa ce se freaca bine, se spala si se lasa o ora in apa cu otet si ceapa taiata felii, pentru neutralizarea mirosului.

Scoatem apoi stomacul si il clatim bine, potrivit culinar.ro. In cazul in care cumparati stomacul de porc pentru toba, il puteti gasi in macelarii gata curatat.

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muschiul, slanina si pulpa de porc, dupa care se condimenteaza cu boabele de piper, sare dupa gust si foi de dafin.

Se lasa pe foc o ora, iar dupa ce dau in fiert se scot si se lasa la racit. Limba se curata de pielita alba si se toaca, alaturi de celelalte maruntaie, in cubulete mari.

Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, sare si piper macinat dupa gust, si doua polonice din zeama in care au fiert.

Se umple stomacul cu compozitia obtinuta si se coase deschizatura, apoi se introduce intr-o bucata de dres, care se prinde bine la capete.

Punem din nou la fiert zeama in care au fiert organele, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune toba in oala.

Se lasa la fiert 30 de minute, intepandu-se, din cand in cand, toba cu un ac. Se scoate din zeama cu o paleta si se aseaza intr-un lighean.

Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el asezam o greutate. Lasam toba la rece cel putin pana a doua zi.

sursă: actualitatea.biz

COMENTARII

Ce nu stiai despre pizza: 10 curiozitati

acum 28 zile

Exista lucruri pe care cu siguranta nu le-ai aflat pana acum despre pizza. Afla, din randurile de mai jos, cateva curiozitati despre aceasta delicatesa, care iti vor atrage atentia.

5 secrete pentru gogosi perfecte!

acum 35 zile

Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

România culinară - cele mai apreciate mâncăruri tradiționale

acum 57 zile

Cât despre bucătăria tradițional românească… un adevărat răsfăț culinar, de la ciorbe la deserturi, în fiecare regiune a țării. Nu știi de unde să începi? Îți venim în ajutor cu o serie de motive gastronomice, împărțite pe regiuni.

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

acum 61 zile

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Cele mai simple feluri prin care poți reduce risipa alimentară din frigiderul tău

acum 78 zile

Risipa alimentară este un fenomen îngrijorător care nu a ocolit nicio gospodărie. Potrivit unui raport din 2016 al Comisiei Europene, anual, în spațiu Uniunii Europene, 88 de milioane de tone de alimente sunt aruncate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »