JOI, 14 DECEMBRIE 2017

Reteta originală de tobă de acasă. Are gustul autentic românesc

Nu există Crăciun fără bucatele tradiționale, însă nu toți se pricep să le prepare. Unul dintre alimentele care nu vor lipsi de pe masa de sărbători este și toba de casă.

Rețeta autentică face însă diferența! Iată cum se prepară adevărata tobă de casă!

Ingrediente:

  • 2 urechi de porc
  • 2 rinichi de porc
  • o limba de porc
  • o bucata de muschi de porc
  • o inima de porc
  • un stomac de porc
  • 250 de grame de slanina cu carne
  • o jumatate de kilogram de pulpa de porc
  • 8 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • Mod preparare:

Pentru toba de porc traditionala, facuta in stomac de porc, se curata bine stomacul de porc de membrana interioara.

Cea mai simpla metoda, si cea recomandata, este curatarea cu sare grunjoasa.

Dupa ce se freaca bine, se spala si se lasa o ora in apa cu otet si ceapa taiata felii, pentru neutralizarea mirosului.

Scoatem apoi stomacul si il clatim bine, potrivit culinar.ro. In cazul in care cumparati stomacul de porc pentru toba, il puteti gasi in macelarii gata curatat.

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muschiul, slanina si pulpa de porc, dupa care se condimenteaza cu boabele de piper, sare dupa gust si foi de dafin.

Se lasa pe foc o ora, iar dupa ce dau in fiert se scot si se lasa la racit. Limba se curata de pielita alba si se toaca, alaturi de celelalte maruntaie, in cubulete mari.

Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, sare si piper macinat dupa gust, si doua polonice din zeama in care au fiert.

Se umple stomacul cu compozitia obtinuta si se coase deschizatura, apoi se introduce intr-o bucata de dres, care se prinde bine la capete.

Punem din nou la fiert zeama in care au fiert organele, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune toba in oala.

Se lasa la fiert 30 de minute, intepandu-se, din cand in cand, toba cu un ac. Se scoate din zeama cu o paleta si se aseaza intr-un lighean.

Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el asezam o greutate. Lasam toba la rece cel putin pana a doua zi.

sursă: actualitatea.biz

COMENTARII

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 45 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 90 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 96 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 97 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Metode de gătit rapide pentru preparate sănătoase

acum 122 zile

Există câteva metode de gătit rapide, care pot asigura necesarul de substanțe nutritive zilnic, prin preparate sănătoase și echilibrate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »