LUNI, 10 APRILIE 2017

Rețete savuroase pentru masa de Paște: friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
  • 6-7 căţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apă
  • cca 50 ml ulei de măsline/floarea soarelui
  • cartofi noi - după preferință
  • 2-3 crenguţe rozmarin (opţional)
  • 2-3 crenguţe maghiran proaspăt (opţional)
  • sare
  • piper

Mod preparare:

Spălăm pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpa din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate, introducem usturoiul.

Ungem pulpă cu ulei, o frecăm cu sare și piper din belșug și o așezăm în tava unsă și ea cu câteva linguri de ulei. Adaugăm în tavă vinul și apa călduță și pudrăm pulpa cu câteva ace de rozmarin proaspăt și cu câteva frunze de maghiran. Acoperim tava cu foaie de aluminiu și o băgam în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 1h30min.

După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor și întoarcem pulpa pe cealalată parte. O acoperim și o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem și adăugăm în tavă cartofii noi spălați bine dar necurățați, plus încă câteva ace de rozmarin și maghiran. Acoperim din nou și mai lăsăm încă 30 minute la cuptor.

După ultimele 30 minute, descoperim tava și lăsăm pulpa și cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă ca sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apă călduță amestecată cu puțin vin. Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul și o putem servi.

Reţeta este recomandată de Chef Maria Burlacu, de la mancareadeacasa.ro.

COMENTARII

Găteşte împreună cu copilul: cele mai bune metode să îl faci să îi placă legumele și fructele de la o vârstă fragedă

acum 26 zile

Cele mai multe mame se confruntă cu această provocare: micuţii nu mănâncă suficiente fructe şi legume sau nu acceptă o mai mare varietate a acestora. Şi, totuşi, să determini un copil mic să îi placă fructele şi legumele nu este o misiune imposibilă. Iată ce metode poţi folosi:

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 57 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 138 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 183 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 189 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »