LUNI, 10 APRILIE 2017

Rețete savuroase pentru masa de Paște: friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
  • 6-7 căţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apă
  • cca 50 ml ulei de măsline/floarea soarelui
  • cartofi noi - după preferință
  • 2-3 crenguţe rozmarin (opţional)
  • 2-3 crenguţe maghiran proaspăt (opţional)
  • sare
  • piper

Mod preparare:

Spălăm pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpa din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate, introducem usturoiul.

Ungem pulpă cu ulei, o frecăm cu sare și piper din belșug și o așezăm în tava unsă și ea cu câteva linguri de ulei. Adaugăm în tavă vinul și apa călduță și pudrăm pulpa cu câteva ace de rozmarin proaspăt și cu câteva frunze de maghiran. Acoperim tava cu foaie de aluminiu și o băgam în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 1h30min.

După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor și întoarcem pulpa pe cealalată parte. O acoperim și o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem și adăugăm în tavă cartofii noi spălați bine dar necurățați, plus încă câteva ace de rozmarin și maghiran. Acoperim din nou și mai lăsăm încă 30 minute la cuptor.

După ultimele 30 minute, descoperim tava și lăsăm pulpa și cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă ca sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apă călduță amestecată cu puțin vin. Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul și o putem servi.

Reţeta este recomandată de Chef Maria Burlacu, de la mancareadeacasa.ro.

COMENTARII

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

acum 3 zile

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Cele mai simple feluri prin care poți reduce risipa alimentară din frigiderul tău

acum 20 zile

Risipa alimentară este un fenomen îngrijorător care nu a ocolit nicio gospodărie. Potrivit unui raport din 2016 al Comisiei Europene, anual, în spațiu Uniunii Europene, 88 de milioane de tone de alimente sunt aruncate.

Care este cel mai bun storcător de fructe?

acum 73 zile

În acest articol iți vom prezenta care sunt tipurile de storcătoare de fructe pe care ar trebui sa le încerci și care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont, în alegerea celui mai bun.

Cum să pregătești o cină rapidă, atunci când vii obosită de la muncă. 5 sfaturi practice

acum 129 zile

Gătitul poate fi o activitate relaxantă și chiar distractivă uneori, dar niciodată atunci când ești obosită și nu vrei decât să ajungi în pat cât mai repede.

5 idei sănătoase de comfort food care te vor pune pe picioare în zilele grele

acum 146 zile

De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »