Euforia Cuisine / Mere coapte
Publicat pe 15.11.2010 la 11:30 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:07
Nicolai si invitatul zilei, bucatarul-sef Nicolaie, de la Restaurantul Albert, au pregatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" un desert de post, mere coapte.
Preparare: se scot samburii a doua mere, cu ajutorul aparatului special, si se lasa coaja. In cazul unor torturi sau prajituri de mere, e indicat a se scoate insa coaja. Se folosesc apoi mieji de nuca, in bucati mai mari, care se introduc in cavitatea marului. Se face apoi un dressing din esenta de rom, esenta de vanilie, doua lingurite de zahar, una de miere si o lingura de coniac. Se adauga un praf de scortisoara si se amesteca bine.
Se pune apoi cate o lingura de dressing deasupra cavitatilor marului umplute cu nuca, apoi se presara zahar alb. Se acopera merele cu doua felii de portocala si se baga la cuptor, pentru 20 de minute, la foc mediu spre mare. La final se decoreaza cu felii de avocado. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!