JOI, 23 NOIEMBRIE 2017

Secretul celor mai bune sarmale de post a fost dezvăluit! Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

 actualitatea.biz

Se știe că, pentru carnivori, perioada postului este cea mai dificilă. Dar, pentru acești mari amatori de proteină animală, avem o veste bună: există preparate delicioase care nu necesită savoarea cărnii...

Mai mult, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase decat cele care contin carne.

Un exemplu de rețetă delicioasă fără carne este sarmaua de post in foi de varza, venită chiar de la maicutele la manastirea Prislop

Ingrediente 

– 1 varza murata mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
– 1 felie mica telina rasa
– 1 ceapa mare tocata fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de rosii
– 3 linguri pasta de rosii
– 1-3 frunze dafin
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper proaspat macinat
– boabe de piper
– 2 crengute de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apa fiarta

Cum se prepară?

  • Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa.
  • Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
  • In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
  • Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.
  • Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem.
  • Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.
  • Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.
  • Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.
  • Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.
  • Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.
  • Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde.

Se pot servi cu mamaliguta si ardei iute.

sursă: actualitatea.biz

COMENTARII

Chec cu banane, ciocolată și nuci - Desertul perfect

acum 15 ore

Dacă în perioada de izolare nu ai copt niciun chec cu banana, nu e timpul pierdut. Acest desert delicios poate fi adaptat după bunul tău plac, fiind potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Chec cu banane, ciocolată și nuci Ingrediente -250g...

Supă cremă de roșii și quinoa

acum 1 zile

Roșiile acelea gustoase și parfumate, de grădină, care îți amintesc de gustul copilăriei, când erai la țară la bunici, sunt numai bune de pus într-o supă. O supă cremă de roșii este exact ce îți trebuie pentru masa de prânz vara, mai ales dacă ești la...

Salată caldă cu penne, legume și sos de usturoi copt

acum 2 zile

Un prânz rapid și sănătos înseamnă neapărat legume. O salată caldă cu penne va fi un deliciu pentru întreaga familie. Salată caldă cu penne, legume și sos de usturoi copt Ingrediente -100g penne ( albe sau integrale) -1 dovlecel zucchini -1 cartof...

Hummus cu morcov copt și roșii uscate – Aperitivul ideal

acum 5 zile

Când se apropie weekend-ul și stabilești o întâlnire cu prietenii, știi că trebuie să pregătești ceva bun pentru cei mai pofticioși. Niște aperitive care se pregătesc rapid sunt ideale pentru o seară cu cei dragi la tine acasă, unde vă adunați la un pahar de...

Porridge cu vanilie și mere – Un răsfăț pentru micul dejun

acum 6 zile

Dacă cerealele cu lapte sau cu iaurt și fructe nu te mai încântă ca altă dată dimineața, la micul dejun, poți încerca o altă variantă care să aducă organismului tău aceleași beneficii. Porridge-ul se face cu ovăz, iar despre această cereală știm că este foarte...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »