MARTI, 24 APRILIE 2018

Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

Bucătăria italienească este populară aproape în toată lumea, mai ales că preparatele tradiționale se gătesc destul de repede și sunt absolut delicioase. Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

Uite cum poți să prepari și tu o cină italienească tradițională:

Nu sări peste aperitiv

Atunci când pregătești meniul, încearcă să să îl gândești așa cum este servit în restaurantele italienești. Începe cu antipasti, adică aperitivul italienesc. Antipasti se referă la preparatele servite înainte de masă și fac parte din bucătăria locală și cultura italienilor de multe secole, având influențe diferite în funcție de fiecare regiune a țării, conform toscanadivino.com.

Poți folosi pentru aperitiv o salată, o supă cremă de roșii, un platou cu brânzeturi (grogonzola, mozzarella), sos pesto sau prosciutto di parma, așa cum este preparat în centrul Italiei.

Folosește ingrediente proaspete pentru felul principal

Preparatele autentice se disting prin faptul că sunt folosite numai ingrediente proaspete, un aspect esențial al bucătăriei italienești. De obicei, pastele nu sunt servite ca fel principal în Italia, așa că poți alege să prepari în schimb o pizza delicioasă.

Ține cont că bucătarii folosesc numai ingrediente proaspete, așa că, în loc să folosești roșii din conservă, cel mai bine prepari un sos de tomate cu roșii proaspete. Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege să prepari o pizza napoletană, după o rețetă tradițională. Pentru asta trebuie să știi cum să prepari aluatul de pizza, astfel încât să fie subțire și cu marginile umflate și pufoase.

Alege ca desert înghețata

În loc să cumperi înghețată din comerț, poți opta pentru prepararea ei acasă. Denumirea italienească pentru înghețată este gelato, iar una dintre cele mai populare arome folosite pentru prepararea ei este cea de lămâie. Cel mai bine este să o pregătești cu puțin timp înainte de servire, ca să își păstreze prospețimea autentică.

Așa cum ne arată cei de la tasteofhome.com, trebuie să amesteci laptele cald cu zahăr și cu cinci gălbenușuri de ou. Ia recipientul de pe foc, toarnă sucul de la o lămâie proaspătă, aproximativ trei sferturi de cană, adaugă două căni cu frișcă și amestecă bine până când se omogenizează. Lasă la congelator între două și patru ore.

O cină autentică italienească se distinge prin atenția la detalii, dar și la ingredientele folosite, care sunt mereu proaspete și aromate. Ține cont de sfaturile noastre dacă vrei să-ți surprinzi prietenii cu o masă delicioasă italienească, gătită ca la mama ei acasă.

Sursă foto: Shutterstock

COMENTARII

Hummus cu morcov copt și roșii uscate – Aperitivul ideal

acum 8 ore

Când se apropie weekend-ul și stabilești o întâlnire cu prietenii, știi că trebuie să pregătești ceva bun pentru cei mai pofticioși. Niște aperitive care se pregătesc rapid sunt ideale pentru o seară cu cei dragi la tine acasă, unde vă adunați la un pahar de...

Porridge cu vanilie și mere – Un răsfăț pentru micul dejun

acum 1 zile

Dacă cerealele cu lapte sau cu iaurt și fructe nu te mai încântă ca altă dată dimineața, la micul dejun, poți încerca o altă variantă care să aducă organismului tău aceleași beneficii. Porridge-ul se face cu ovăz, iar despre această cereală știm că este foarte...

Brioșe cu ciocolată – Bucuria celor mici

acum 3 zile

Deserturile sunt cea mai bună parte a zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Iar când vorbim de ceva dulce, nimic nu se compară cu ciocolata. Pofta de ciocolată nu trece cu altceva. Așadar, iată o rețetă de brioșe cu ciocolată care te va face să te...

Tocăniță cu vinete – Un prânz rapid

acum 4 zile

De vreme ce a început sezonul vinetelor, e timpul să profiți de abundența lor în piață. Nu doar clasica salată de vinete cu maioneză e delicioasă. Poți folosi această legume în mai multe mâncăruri. Trebuie doar să explorezi posibilitățile și să...

5 sosuri pentru fripturi pe care trebuie să le încerci

acum 7 zile

Atunci când vrei să pregătești o friptură delicioasă, trebuie să prepari și un sos care poate complimenta perfect carnea, alături de care să pui și o garnitură pe măsură. Deja ești curioasă, așa-i? Iată cele mai gustoase sosuri pentru fripturi pe care le poți pregăti...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »