JOI, 04 MAI 2017

Actrița Dana Dembinski Medeleanu: ”Voiam să ajung cea mai bună balerină din lume”

Actrița Dana Dembinski Medeleanu este invitata acestei ediții a rubricii ”Happy Tribute”, realizată de Anca Țurcașiu. O prezență rară când vine vorba de interviuri, actrița i-a mărturisit Ancăi Țurcașiu de ce preferă să evite să dea curs aparițiilor în media.

Mi-e cam teamă de interviuri”, a fost răspunsul sincer și direct al actriței când a fost întrebată de ce sunt atât de puține informații despre ea pe internet.

Dana Dembinski Medeleanu a mărturisit că a fost crescută mai mult de bunicii parterni, la Cluj, pentru că părinții ei erau tineri atunci când au făcut-o și aveau serviciu. De altfel, ea a recunoscut că a petrecut puțin timp în compania părinților, după care a tânjit toată copilăria.

Era foarte greu. Plecam dimineață la șapte fără un sfert la școală. De la 8 până la 12 aveam studii, de la 1 aveam ore de cultură generală. Seara, de la 6-7, aveam repetiții. Ajungeam la 10 seara acasă. Nu numai eu, ci toți făceam așa. Eu voiam să ajung cea mai bună balerină din lume”.

Despre copilărie și viața de balerină, aflați din clipul alăturat. 


BIOGRAFIE:

Actrița Dana Dembinski Medeleanu s-a născut pe 25 septembrie 1960, în Tulgheș (Harghita). A absolvit Liceul de Coregrafie din Cluj, a fost balerină la Opera din Cluj (1979 – 1980 ), apoi a intrat în trupa maestrului Oleg Danovski, unde a interpretat roluri în: “Lacul lebedelor“, “Rapsodia română“, “Carmen“ , “Spărgătorul de nuci “ etc.
După terminarea Institutului de Teatru, clasa profesorului Mircea Albulescu, din 1992 face parte din trupa Teatrului Mic și Foarte Mic din București.

COMENTARII

Edward Sanda a mărturisit, la emisiunea ”CulTOUR”, că ar vrea să retrăiască ziua în care s-a îndrăgostit prima oară

acum 2 zile

Edward Sanda a mărturisit, la emisiunea ”CulTOUR”, că peste tot pe unde a călătorit în lume a avut parte numai de întâmplări frumoase.

Edward Sanda, la ”CulTOUR”: ”Am o soră mai mică cu 20 de ani decât mine”

acum 2 zile

Edward Sanda, interpretul piesei ”Doar pe a ta”, a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de luni până vineri de Happy Channel, de la ora 17.30.

La ”CulTOUR”, Irina Margareta Nistor vă prezintă un scurt-metraj de excepție cu Victor Rebengiuc: ”Tuns, ras, frezat”

acum 2 zile

 Nu știți la ce film să mergeți la cinema? Irina Margareta Nistor vă prezintă, în ediția de azi a emisiunii ”CulTOUR”, două filme. Unul de văzut și unul pe care... să îl ocoliți. Care sunt acestea, aflați azi, de la 17.30, la Happy Channel, la emisiunea...

”Credeam că e o meserie mișto”, a mărturisit Conrad Mericoffer la ”CulTOUR” despre meseria pe care visa să o aibă

acum 3 zile

Conrad Mericoffer a răspuns ”prezent” invitației de a răspunde celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de postul Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.30. Actorul din serialul ”Fructul oprit” a mărturisit că...

Azi, Edward Sanda vine la ”CulTOUR” să răspundă celor 61 de întrebări: ”Tot ce mi-am dorit și am visat atâția ani, s-a îndeplinit acum”

acum 3 zile

Ce răspunde artistul la cele 61 de întrebări, aflați în ediția de astăzi a emisiunii ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman și difuzată de Happy Channel, de luni până vineri, de la ora 17.30.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »