MIERCURI, 25 IULIE 2018

Actrița Rodica Lazăr visa să devină gimnastă, ca Nadia Comănici. Dar, după ce și-a rupt mâna, a renunțat

Invitată la ”CineCOOL”, actrița Rodica Lazăr a dezvăluit ce a determinat-o să renunțe la visul ei de a deveni gimnastă. Îndemnată de gazda emisiunii, Irina Margareta Nistor, actrița și-a amintit că, în copilărie, două dintre filmele văzute la cinema, în Onești, au fost cele care au marcat-o:

Am două amintiri. Una e cu mama, când am văzut «Păsările», în regia lui Alfred Hitchcock, și un film cu Stan și Bran. Îmi aduc aminte cum lumea în jur râdea și eu nu mă distram. Era episodul pe schelă”.

Cât despre teatru, actrița a mărturisit că piesa care a marcat-o a fost ”Ibsen”, cu Gina Patrichi și Victor Rebengiuc, spectacol pe care l-a văzut la televizor. Primul său pas în lumea artistică l-a făcut în copilărie, când s-a înscris la cercul de teatru de la Casa Pionierilor. Însă, Rodica Lazăr spera să ajungă sportivă.

Am făcut gimnastică de performanță. Dar, înainte de prima competiție, mi-am rupt mâna și nu am mai putut să particip. Am continuat să mă antrenez. Prin clasa a treia - a patra m-am oprit. Am făcut balet, câțiva ani. Apoi, am început să scriu, să merg la cercul de teatru”.

Venirea la București a adus-o mai aproape de teatru și așa s-a născut dorința de a deveni actriță.


Rodica Lazăr s-a născut în Onești, județul Bacău. A terminat UNATC în 2001, secția actorie, la clasa profesorului Gelu Colceag. Încă din facultate a colaborat cu Teatrul Bulandra din București, unde, ulterior, a și fost angajată. A lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc contemporan: Alexandru Darie, Andrei Șerban, Yury Kordonsky.

Debutul în cinematografie a avut loc în anul 2002, în filmul "Amen", regizat de Costa Gavras. A mai colaborat cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu (pentru "Moartea domnului Lăzărescu"), Francis Ford Coppola (pentru "Tinerețe fără tinerețe"). Primul rol principal, cel din "Carmen" i-a adus și un premiu important: ”Cea mai bună actriță în rol principal”, acordat de UCIN.

COMENTARII

”Știu că voi face și greșeli... e cea mai grea meserie”, a spus Dana Rogoz, la Happy Channel

acum 12 ore

61 de intrebari pentru Dana Rogoz, la emisiunea ”CulTOUR”.

”Nu ar fi bine să citești gândurile oamenilor, pentru că te-ar putea răni”, a spus Denis Ștefan la CulTOUR

acum 3 zile

În interviul acordat emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.00, a povestit cum a făcut trecerea de la modeling la actorie, cu ajutorul mentorilor săi, Dan Pița și Valeriu Andriuță.

Daniel Buzdugan explică de ce îi place să se plimbe cu bicicleta și cu câinele

acum 4 zile

Daniel Buzdugan, specialistul în farse la radio, a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii "CulTOUR", emisiune difuzată de postul Happy Channel și prezentată de Cristina Ciobănașu & Vlad Gherman.

”Am fost foarte bolnav și era chiar să mor ”, a dezvăluit Denis Ștefan la emisiunea ”CulTOUR”

acum 4 zile

Înconjurat de caii săi de la Arcadia Horse Club, Denis Ștefan a răspuns provocării celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”. El a mărturisit că a ales drumul actoriei abia după vârsta de 20 de ani asta deși i se spunea încă de pe vremea când era elev în clasa a treia că are talent.

Cu lacrimi în ochi, la Happy Channel, Cosmin Seleși a vorbit despre suferințele copiilor

acum 6 zile

Cu lacrimi în ochi, Cosmin Seleși a vorbit la Happy Channel despre unul dintre lucrurile pe care le consideră nedrepte, atunci când vine vorba de copii.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »