MIERCURI, 25 IULIE 2018

Actrița Rodica Lazăr visa să devină gimnastă, ca Nadia Comănici. Dar, după ce și-a rupt mâna, a renunțat

Invitată la ”CineCOOL”, actrița Rodica Lazăr a dezvăluit ce a determinat-o să renunțe la visul ei de a deveni gimnastă. Îndemnată de gazda emisiunii, Irina Margareta Nistor, actrița și-a amintit că, în copilărie, două dintre filmele văzute la cinema, în Onești, au fost cele care au marcat-o:

Am două amintiri. Una e cu mama, când am văzut «Păsările», în regia lui Alfred Hitchcock, și un film cu Stan și Bran. Îmi aduc aminte cum lumea în jur râdea și eu nu mă distram. Era episodul pe schelă”.

Cât despre teatru, actrița a mărturisit că piesa care a marcat-o a fost ”Ibsen”, cu Gina Patrichi și Victor Rebengiuc, spectacol pe care l-a văzut la televizor. Primul său pas în lumea artistică l-a făcut în copilărie, când s-a înscris la cercul de teatru de la Casa Pionierilor. Însă, Rodica Lazăr spera să ajungă sportivă.

Am făcut gimnastică de performanță. Dar, înainte de prima competiție, mi-am rupt mâna și nu am mai putut să particip. Am continuat să mă antrenez. Prin clasa a treia - a patra m-am oprit. Am făcut balet, câțiva ani. Apoi, am început să scriu, să merg la cercul de teatru”.

Venirea la București a adus-o mai aproape de teatru și așa s-a născut dorința de a deveni actriță.


Rodica Lazăr s-a născut în Onești, județul Bacău. A terminat UNATC în 2001, secția actorie, la clasa profesorului Gelu Colceag. Încă din facultate a colaborat cu Teatrul Bulandra din București, unde, ulterior, a și fost angajată. A lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc contemporan: Alexandru Darie, Andrei Șerban, Yury Kordonsky.

Debutul în cinematografie a avut loc în anul 2002, în filmul "Amen", regizat de Costa Gavras. A mai colaborat cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu (pentru "Moartea domnului Lăzărescu"), Francis Ford Coppola (pentru "Tinerețe fără tinerețe"). Primul rol principal, cel din "Carmen" i-a adus și un premiu important: ”Cea mai bună actriță în rol principal”, acordat de UCIN.

COMENTARII

Marian Drăgulescu visează la rolul de președinte: ”Să văd cum este, cum funcționează lucrurile”

acum 2 zile

Marian Drăgulescu a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.30 (în reluare, de la 23.00).

Primul sport practicat de Marian Drăgulescu nu a fost gimnastica! El a vrut să devină... karatist

acum 2 zile

La 37 de ani, Marian Drăgulescu este cel mai mare gimnast român în activitate, cu un palmares de invidiat: trei medalii olimpice, opt titluri mondiale și 10 europene.

”Călătorie la oraș”, filmul nominalizat la Cannes, este difuzat, vineri, la Happy Channel

acum 3 zile

Pentru ediția de vineri a emisiunii ”CulTOUR”, Irina Margareta Nistor a pregătit cinefililor o frumoasă surpriză: întâlnirea cu regizorul Corneliu Porumboiu.

”Nu înțeleg care e treaba cu «Game of Thrones» ăsta!”, a mărturisit Oana Roman, la emisiunea ”CulTOUR”

acum 3 zile

Oana Roman a mărturisit, în interviul acordat emisiunii ”CulTOUR”, că este o mare cinefilă. Cu toate astea, a spus ea la Happy Channel, este uimită de nebunia creată în jurul serialului ”Game of Thrones”.

Flick ”Domnul Rimă”: ”Oamenii nu știu că în spate e multă muncă”

acum 3 zile

Sebastian Andrei Filcea (alias Flick ”Domnul Rimă”) a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu & Vlad Gherman.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »