JOI, 28 FEBRUARIE 2019

Ana Ciontea a mărturisit, la ”CulTOUR”: ”Eu spuneam de la 5 ani că vreau să mă fac actriță”

Echipa emisiunii ”CulTOUR” a pregătit 61 de întrebări pentru actița Ana Ciontea, cea care o interpretează pe Margareta în serialul ”Fructul oprit”, difuzat în fiecare miercuri, de la ora 20.00, la Antena1. Iată,mai jos o parte dintre acestea, dar și răspunsurile actriței:

- Ce faceți primul lucru, dimineața, după ce vă dați jos din pat?

- Deschid geamul. Oriunde m-aș afla, fie vară, fine iarnă, deschid geamul.

- Spuneți-ne ceva despre dumneavoastră ce nu știe toată lumea...

- Sunt foarte ciufută dimineața. Am o trecere între somn și realitate foarte dificilă și nu trebuie să mi se pună întrebări serioase.

- Ce e special la locul unde ați crescut?

- Totul e special, de la aer, apă, pădure, flori, livadă, pomii înfloriți, licuricii pe care îi adunam din pădure și îi puneam, acasă, pe marginea mobilei și adormeam cât mă tot uitam la ei...

- Ce răspundeați, în copilărie, la întrebarea ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”?

- Eu spuneam de la 5 ani că vreau să mă fac actriță, dar nu cunoșteam termenul actriță. Știam doar că este cineva la care se uită lumea și ea intră într-o poveste.

Ce răspunde actrița la alte întrebări, aflați din clipul alăturat.

Mini-biografie Ana Ciontea

Actrița Ana Ciontea a absolvit, în 1982, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie din Bucuresti, secția Actorie, clasa profesorilor Ion Cojar, Marin Moraru si Adriana Popovici, promotia 1982. După absolvire, a avut colaborări la Teatrul Mic și Teatrul Bulandra din București, Teatrul Național Craiova. A jucat în spectacolele lui Silviu Purcărete. De altfel, la cererea acrestuia, în 1999, Ana Ciontea părăsește România în favoarea Franței. Aici, a colaborat în continuare cu Silviu Purcărete, dar și cu Tompa Gabor. În Franța, Ana Ciontea a fost și cadru didactic la Académie théâtrale de l'Union Limoges. Din 2009, Ana Ciontea a revenit în România și joacă la Teatrul Național din București. https://www.tnb.ro/ro/ana-ciontea

De-a lungul timpului, Ana Ciontea a primit numeroase premii:
• În 2017, Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru pentru rolul din spectacolul „Suflete moarte”

• În 2017, Gala Premiilor Gopo, Premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru rolul Ofelia din filmul Sieranevada,

• În 2011, Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Mama tânărului, din "Avalanşa"

• În 2010, Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Maria, "Un duel"

• Premiu de interpretare - Hilde Wangel, "Constructorul Solness" de Henrik Ibsen, regia Tudor Mărăscu, 1989

• Premiu de interpretare - Maria, "Piticul din grădina de vară" de D.R. Popescu, regia Nicolae Scarlat, 1984

• Premiu de interpretare - Mitzura, "Jucăria de vobe" după Tudor Arghezi, adaptare de Alexandru Dabija, regia Alexandru Dabija, 1983

• Două premii de interpretare - Jo, "Gustul mierii'' de Shelagh Delaney, regia Ion Cojar, 1982

• Premiu de interpretare - Wendlo Bergman, "Deşteptarea primăverii" de F. Wedekind, regia Gina Guzina, 1982

• Premiu de interpretare - Anişoara, "Iertarea" de Ion Băieşu, regia Ion Cojar, 1982

• Premiu de interpretare - "Sezonul pescăruşilor", regia Nicolae Opriţescu

• Două premii de interpretare - "Întoarcerea din iad", regia Nicolae Mărgineanu

COMENTARII

Paul Ipate, într-un interviu care te va inspira!

acum 99 zile

 Este actor și fost concurent la Asia Express. Este sincer, carismatic, cu simțul umorului și nu în ultimul rând...un familist convins. Vei simți o reală plăcere să îl asculți pe nimeni altul decât Paul Ipate, care a răspuns provocării CulTour . După...

La o discuție cu Mirela Boureanu Vaida!

acum 111 zile

Provocarea Cultour iti da sansa de a afla cele mai interesante si nebănuite lucruri despre vedetele tale preferate. În familia Cultour, a intrat si Mirela Boureanu Vaida, realizator tv, solist vocal și...mămică. Câte nu face faimoasa vedetă! Curajoasă și ambițioasă, Mirela Boureanu Vaida a răspuns, fără menajări, întrebărilor Cultour.

Frumoasa Aylin Cadîr îndeamnă femeile să-și îmbrățișeze feminitatea!

acum 113 zile

S-a remarcat în anul 2002 în cadrul concursului de talente „Alege Asia”. A ajuns să cunoască faima odată cu înființarea formației Pops, alături de Diana Bișinicu, Minola Anthea Szikszay și Tina Geru. Acum se dedică în totalitate teatrului și...băieților din viața ei. Aylin Cadîr, că despre ea este vorba, a fost invitată la Cultour.

Fă cunoștință cu frumoasa Alina Ceușan!

acum 117 zile

Că este frumoasă, știai deja. Că este faimoasă, știe toată lumea. Că este o competitoare de temut la Asia Express, ai putut observa. Care sunt lucrurile pe care nu le știai despre Alina Ceușan? Provocarea Cultour a fost prilejul perfect pentru fani de a pătrunde în mintea vedetei.

Monica Davidescu, un real exemplu de femeie!

acum 119 zile

Actrița Monica Davidescu își pune viața pe tavă într-un interviu acordat ca răspuns al provocării Cultour. Artista nu a ezitat să vorbească despre familie și carieră. Din discuții nu puteau să lipsească proiectele pe care le are cu soțul ei, Aurelian Temișan.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »