JOI, 16 NOIEMBRIE 2017

Copiii primeau scutire de la școală pentru a putea merge să... culeagă mure

 Știați că murele au fost folosite ca medicament pe timp de război? La rubrica de curiozități, la postul Happy Channel, Cristina Ciobănașu vă prezintă o serie de informații despre mure.

În timpul Primului Război Mondial copiii din Anglia erau scutiți de la școală pentru a culege mure, care erau mai departe transformate în suc. Acel suc era folosit pentru a menţine o stare bună a sănătăţii soldaţilor. Asta pentru că, printre altele, murele proaspete reprezintă o sursă excelentă de vitamina C. Doar 100 de grame de mure asigură aproximativ 35% din doza zinică recomandată”, spune Criss.

Ei bine, aceste fructe sunt apreciate pentru că ele conţin cantităţi semnificative de fitonutrienți cu puternice efecte antioxidante, despre care s-a descoperit că au calităţi anti-cancergene, anti-îmbătrânire, anti-inflamatorii şi care previn boli neurologice.

Încă din Grecia Antică murele erau folosite ca un tratament eficient pentru afecţiuni ale gâtului şi ale gurii.

Știați că frunzele de mur erau folosite în trecut ca vopsea naturală pentru păr, iar sucul de mure pentru a obţine da culoare materialelor textile?

Mai multe curiozități despre mure aflați din clipul de mai jos.


COMENTARII

Irina Margareta Nistor, despre filmele: ”Rocketman”, ”The Wind” dar și despre Festivalul European de Film

acum 1 zile

CulTour. Filme de La ”CulTOUR”, Irina Margareta Nistor a vorbit despre Festivalul Filmului European, dar și despre deja obișnuitele recomanări de filme ale emisiunii, cu invitatul său, conferențiarul universitar Radu Rădescu.

Oase a mărturisit, la emisiunea ”CulTOUR”, că visul lui cel mare este să îl cunoască pe Hagi

acum 3 zile

După ce a dezvăluit, la emisiunea ”CulTOUR”, motivul pentru care a fost dat afară de la primul său seriviciu, Oase continuă să ofere răspunsuri savuroase interviului de 61 de întrebări.

La emisiunea ”CulTOUR”, Oase a povestit de ce a fost dat afară de la serviciu după prima zi de lucru

acum 4 zile

Invitat la”CulTOUR”, Oase a venit pregătit să răspundă celor 61 de întrebări ale emisiunii prezentate de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, și difuzată de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.30 (în rleuare, de la 23.00).

La ”CulTOUR”, Lucian Mîndruţă vorbește despre iubire, răutate, share, sărăcie, tentația de a locui în altă țară

acum 4 zile

La Happy Channel, jurnalistul Lucian Mîndruță a povestit și despre copilăria sa, una cu multe lipsuri. Tocmai acest stil de viață, spune el, l-a făcut să vrea să își depășească condiția. Spaima de sărăcie și de ratare, mai exact.

Lucian Mîndruţă a povestit, la ”CulTOUR”, cum l-a ajutat Facebook să se detașeze de gura lumii

acum 5 zile

Care este greșeala pe care o face în mod frecvent, ce spune despre timpul pe Facebook, ce îi creează dependență, aflați din interviul de mai jos.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »