MARTI, 03 DECEMBRIE 2019

Regina Maria a României și preocuparea sa pentru frumos, pentru modă și parfumuri

Era de o inteligență sclipitoare, fusese foarte bine educată. Avea o inteligență nativă, care a făcut-o să fie un om politic de prim ordin. A fost unul din principalii oamenii politici ai României de la începutul secolului XX. A contribuit enorm la modernizarea și la Marea Unire”, a declarat academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, în prima parte a documentarului dedicat Reginei Maria a României, documentar difuzat de Happy Channel, în cadrul emisiunii „CulTOUR special”.

Despre înclinația Reginei Maria spre, ceea ce, acum, noi numim fashion, a vorbit și criticul de film Irina Margareta Nistor:

Distincția este caracteristică Reginei Maria. Prin gesturile pe care le-a făcut de fiecare dată, prin felul cum pășea, felul cum iubea, prin felul cum se făcea iubită. A fost foarte imoportantă prezenșa ei pentru tot ce înseamnă port popular românesc, pe care a știut să îl înnobileze”.

Regina Maria a făcut reclamă câtorva case de cosmetice, case de parfumuri celebre în epocă. Despre acestea, a vorbit Macrina Oproiu, muzeograf la Muzeul Naţional Peleş. În România, se află, la expoziția noastră, un flacon original al unuia dintre parfumurile create special pentru Regină.

Mai multe, în clipul alăturat.

COMENTARII

Luni, Cristina Ciobănașu răspunde provocării ”CulTOUR”

acum 10 minute

Un interviu emoționant și amuzant, deopotrivă, luni, ora 16.00, la Happy Channel, cu Cristina Ciobănașu.

Descoper-o pe adorabila Julia Marcan, micuța actriță din ”Sacrificiul”. Un interviu surprinzător, la ”CulTOUR”

acum 1 ore

Julia Marcan (11 ani) este frumoasa și talentata copilă pe care telespectatorii o pot urmări în rolul Ștefaniei, din serialul ”Sacrificiul”, realizat de Ruxandra Ion și difuzat de Antena 1. Micuța actriță a răspuns interviului de 61 de întrebări din cadrul emisiunii ”CulTOUR”.

Tudor Roșu, la ”CulTOUR”: ”Sunt 100% sigur că nu o să mă schimb și o să rămân actor”

acum 8 ore

Despre actorie, copilărie, prima exoeriență pe scena de teatru, Tudor Roșu a vorbit în amplul interviu format din 61 de întrebări, la Happy Channel, la emisiunea ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

”Mi-am dorit să fiu fericită”, a mărturisit gimnasta Diana Bulimar, la emisiunea ”CulTOUR”

acum 1 zile

Diana Bulimar, dubla campioană europeană la gimnastică și premiată cu medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2012, a răspuns interviului de 61 de întrebări al emisiunii ”CulTOUR”. Un interviu amplu care v-o dezvăluie pe sportivă, așa cum este ea, omul de zi cu zi.

Actrița Ilona Brezoianu, din serialul ”Mangalița”, mărturisire la ”CulTOUR”: ”Eu știu ce înseamnă să trăiești într-o casă cu femei”

acum 1 zile

Ilona Brezoianu, actrița care o interpretează pe Flori, în serialul ”Mangalița” s-a jucat "Ce-ai alege?" la emisiunea ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și de Vlad Gherman. Care au fost alegerile roșcatei? Aflați din interviul următor:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »