MARTI, 03 DECEMBRIE 2019

Regina Maria a României și preocuparea sa pentru frumos, pentru modă și parfumuri

Era de o inteligență sclipitoare, fusese foarte bine educată. Avea o inteligență nativă, care a făcut-o să fie un om politic de prim ordin. A fost unul din principalii oamenii politici ai României de la începutul secolului XX. A contribuit enorm la modernizarea și la Marea Unire”, a declarat academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, în prima parte a documentarului dedicat Reginei Maria a României, documentar difuzat de Happy Channel, în cadrul emisiunii „CulTOUR special”.

Despre înclinația Reginei Maria spre, ceea ce, acum, noi numim fashion, a vorbit și criticul de film Irina Margareta Nistor:

Distincția este caracteristică Reginei Maria. Prin gesturile pe care le-a făcut de fiecare dată, prin felul cum pășea, felul cum iubea, prin felul cum se făcea iubită. A fost foarte imoportantă prezenșa ei pentru tot ce înseamnă port popular românesc, pe care a știut să îl înnobileze”.

Regina Maria a făcut reclamă câtorva case de cosmetice, case de parfumuri celebre în epocă. Despre acestea, a vorbit Macrina Oproiu, muzeograf la Muzeul Naţional Peleş. În România, se află, la expoziția noastră, un flacon original al unuia dintre parfumurile create special pentru Regină.

Mai multe, în clipul alăturat.

COMENTARII

Gabi Ciocan a spus, la emisiunea ”CulTOUR”, cât ar rezista fără să vorbească deloc

acum 2 zile

La emisiunea ”CulTOUR”, de la Happy Channel, Gabi Ciocan, alias Antonio, din serialul ”Sacrificiul”, a fost supus celui mai lung interviu: 61 de întrebări.

Cristina Cioran, la emisiunea ”CulTOUR”: ”Cel mai rău mă enervează claxoanele”

acum 2 zile

Actrița Cristina Cioran s-a amuzat, a vorbit serios, și-a pus imaginația la contribuție jucând ”Continuă fraza” la emisiunea ”CulTOUR”.

”Niciodată nu-ți bate joc de oameni”, este unul dintre lucrurile pe care Paul Ipate l-a învățat pe fiul său

acum 2 zile

Actorul Paul Ipate a intrat în jocul ”Continuă fraza” al emisinii ”CulTOUR”, difuzată de postul Happy Channel și prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

”Nu ești singur”, este unul dintre mesajele pe care Rita Mureșan le transmite omenirii

acum 3 zile

Invitată la emisiunea ”CulTOUR”, Rita Mureșan ne-a vorbirt despre iubire, copii, fericire, prieteni, muzică, filme, versuri…

„Discutați în contradictoriu, chiar dacă nu îți convine ce spune celălalt”, spune Mirela Vaida că e secretul unei relații

acum 3 zile

Mirela Vaida a primir provocarea ”CulTOUR” și a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii prezentate de Cristina Ciobănași și Vlad Gherman.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »