LUNI, 02 DECEMBRIE 2019

Iată ce spune academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici despre căsătoria Reginei Maria a României

Din seria “CulTOUR Special”, Happy Channel prezintă o ediție specială despre una dintre cele mai importante personalități din istoria României, Regina Maria.

Nepoata reginei Victoria a Angliei și a țarului rus Alexandru al II-lea, Regina Maria a ajuns una dintre figurile feminine remarcabile din istoria României. Fascinanta poveste a Reginei Maria a fost spusă, în ediția specială a emisiunii ”CulTOUR”, de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, istoricul Macrina Oproiu și de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Regina Maria a intrat la noi prin două accidente. Primul accident a fost prin faprul că Regele Carol I nu a avut copii, sau a avut un copil, o fată, care a murit tânără. A trebuit să vină la tron Principele Ferdinand, care trebuia să fie însurat. Și al doilea accident e că s-a ales, din întâmplare, prin conjunctura aceasta care se ivește întotdeauna când este vorba despre o săsătorie între regi, și intervin toate monarhiile, a intervenit regina   Victoria. A apărut această principesă, Maria”, a povestit academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Despre căsătorie, actul de căsătorie și mutarea Reginei Maria în România a povestit la ”CulTOUR” și istoricul Macrina Oproiu. Ea a făcut mare parte din diplomația din România, a subliniat criticul de film Irina Margareta Nistor.

COMENTARII

Luni, Cristina Ciobănașu răspunde provocării ”CulTOUR”

acum 24 minute

Un interviu emoționant și amuzant, deopotrivă, luni, ora 16.00, la Happy Channel, cu Cristina Ciobănașu.

Descoper-o pe adorabila Julia Marcan, micuța actriță din ”Sacrificiul”. Un interviu surprinzător, la ”CulTOUR”

acum 1 ore

Julia Marcan (11 ani) este frumoasa și talentata copilă pe care telespectatorii o pot urmări în rolul Ștefaniei, din serialul ”Sacrificiul”, realizat de Ruxandra Ion și difuzat de Antena 1. Micuța actriță a răspuns interviului de 61 de întrebări din cadrul emisiunii ”CulTOUR”.

Tudor Roșu, la ”CulTOUR”: ”Sunt 100% sigur că nu o să mă schimb și o să rămân actor”

acum 8 ore

Despre actorie, copilărie, prima exoeriență pe scena de teatru, Tudor Roșu a vorbit în amplul interviu format din 61 de întrebări, la Happy Channel, la emisiunea ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

”Mi-am dorit să fiu fericită”, a mărturisit gimnasta Diana Bulimar, la emisiunea ”CulTOUR”

acum 1 zile

Diana Bulimar, dubla campioană europeană la gimnastică și premiată cu medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2012, a răspuns interviului de 61 de întrebări al emisiunii ”CulTOUR”. Un interviu amplu care v-o dezvăluie pe sportivă, așa cum este ea, omul de zi cu zi.

Actrița Ilona Brezoianu, din serialul ”Mangalița”, mărturisire la ”CulTOUR”: ”Eu știu ce înseamnă să trăiești într-o casă cu femei”

acum 1 zile

Ilona Brezoianu, actrița care o interpretează pe Flori, în serialul ”Mangalița” s-a jucat "Ce-ai alege?" la emisiunea ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și de Vlad Gherman. Care au fost alegerile roșcatei? Aflați din interviul următor:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »