LUNI, 02 DECEMBRIE 2019

Iată ce spune academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici despre căsătoria Reginei Maria a României

Din seria “CulTOUR Special”, Happy Channel prezintă o ediție specială despre una dintre cele mai importante personalități din istoria României, Regina Maria.

Nepoata reginei Victoria a Angliei și a țarului rus Alexandru al II-lea, Regina Maria a ajuns una dintre figurile feminine remarcabile din istoria României. Fascinanta poveste a Reginei Maria a fost spusă, în ediția specială a emisiunii ”CulTOUR”, de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, istoricul Macrina Oproiu și de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Regina Maria a intrat la noi prin două accidente. Primul accident a fost prin faprul că Regele Carol I nu a avut copii, sau a avut un copil, o fată, care a murit tânără. A trebuit să vină la tron Principele Ferdinand, care trebuia să fie însurat. Și al doilea accident e că s-a ales, din întâmplare, prin conjunctura aceasta care se ivește întotdeauna când este vorba despre o săsătorie între regi, și intervin toate monarhiile, a intervenit regina   Victoria. A apărut această principesă, Maria”, a povestit academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Despre căsătorie, actul de căsătorie și mutarea Reginei Maria în România a povestit la ”CulTOUR” și istoricul Macrina Oproiu. Ea a făcut mare parte din diplomația din România, a subliniat criticul de film Irina Margareta Nistor.

COMENTARII

”Cântam pe masă, la coada măturii”, a povestit Bella Santiago la ”CulTOUR”

acum 12 zile

Bella Santiago, câștigătoarea ediției din 2018 a emisiunii ”X Factor”, a primit provocarea celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”.

Când vrei mai multe, ai și mai multe probleme, este de părere Bella Santiago

acum 12 zile

Bella Santiago, câștigătoarea ediției din 2018 a emisiunii ”X Factor”, a intrat în jocul emisiunii ”CulTOUR” și a răspuns întrebărilor rubricii ”Ce-ai alege?”.

”Nevastă-mea mă cunoaște cel mai bine”, a mărturisit Cristian Șimonca, aka Blogul lui Otravă

acum 13 zile

Cristian Șimonca a început să scrie pe site-ul său, Blogu lu' Otravă, în 2006. Însă, omul din spatele tastaturii este pasionat de teatru. Despre el, despre pasiunile sale, aflați chiar de la Cristian, din interviul acordat emisiunii ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

”Nu ai cum să fii plăcut de toată lumea”, spune Cristian Şimonca, creatorul Blogului lui Otravă

acum 13 zile

Cristian Şimonca, creatorul Blogului lui Otravă, a fost invitatul emisiunii CulTour de la Happy Channel și a intrat în jocul nostru: ”Ce-ai alege?”

Cum e cu gelozia în cuplul Criss-Vlad? Criss are un motiv de gelozie, Vlad zice că are 20!

acum 13 zile

În luna iubirii, în luna în care sărbătorim Dragobetele și Sfântul Valentin, echipa Happy Channel a pregătit o ediție specială a emisiunii ”CulTOUR”, o edițe dedicată celui mai frumos cuplu: Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »