LUNI, 02 DECEMBRIE 2019

Iată ce spune academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici despre căsătoria Reginei Maria a României

Din seria “CulTOUR Special”, Happy Channel prezintă o ediție specială despre una dintre cele mai importante personalități din istoria României, Regina Maria.

Nepoata reginei Victoria a Angliei și a țarului rus Alexandru al II-lea, Regina Maria a ajuns una dintre figurile feminine remarcabile din istoria României. Fascinanta poveste a Reginei Maria a fost spusă, în ediția specială a emisiunii ”CulTOUR”, de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, istoricul Macrina Oproiu și de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Regina Maria a intrat la noi prin două accidente. Primul accident a fost prin faprul că Regele Carol I nu a avut copii, sau a avut un copil, o fată, care a murit tânără. A trebuit să vină la tron Principele Ferdinand, care trebuia să fie însurat. Și al doilea accident e că s-a ales, din întâmplare, prin conjunctura aceasta care se ivește întotdeauna când este vorba despre o săsătorie între regi, și intervin toate monarhiile, a intervenit regina   Victoria. A apărut această principesă, Maria”, a povestit academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Despre căsătorie, actul de căsătorie și mutarea Reginei Maria în România a povestit la ”CulTOUR” și istoricul Macrina Oproiu. Ea a făcut mare parte din diplomația din România, a subliniat criticul de film Irina Margareta Nistor.

COMENTARII

Paul Ipate, într-un interviu care te va inspira!

acum 98 zile

 Este actor și fost concurent la Asia Express. Este sincer, carismatic, cu simțul umorului și nu în ultimul rând...un familist convins. Vei simți o reală plăcere să îl asculți pe nimeni altul decât Paul Ipate, care a răspuns provocării CulTour . După...

La o discuție cu Mirela Boureanu Vaida!

acum 110 zile

Provocarea Cultour iti da sansa de a afla cele mai interesante si nebănuite lucruri despre vedetele tale preferate. În familia Cultour, a intrat si Mirela Boureanu Vaida, realizator tv, solist vocal și...mămică. Câte nu face faimoasa vedetă! Curajoasă și ambițioasă, Mirela Boureanu Vaida a răspuns, fără menajări, întrebărilor Cultour.

Frumoasa Aylin Cadîr îndeamnă femeile să-și îmbrățișeze feminitatea!

acum 112 zile

S-a remarcat în anul 2002 în cadrul concursului de talente „Alege Asia”. A ajuns să cunoască faima odată cu înființarea formației Pops, alături de Diana Bișinicu, Minola Anthea Szikszay și Tina Geru. Acum se dedică în totalitate teatrului și...băieților din viața ei. Aylin Cadîr, că despre ea este vorba, a fost invitată la Cultour.

Fă cunoștință cu frumoasa Alina Ceușan!

acum 116 zile

Că este frumoasă, știai deja. Că este faimoasă, știe toată lumea. Că este o competitoare de temut la Asia Express, ai putut observa. Care sunt lucrurile pe care nu le știai despre Alina Ceușan? Provocarea Cultour a fost prilejul perfect pentru fani de a pătrunde în mintea vedetei.

Monica Davidescu, un real exemplu de femeie!

acum 118 zile

Actrița Monica Davidescu își pune viața pe tavă într-un interviu acordat ca răspuns al provocării Cultour. Artista nu a ezitat să vorbească despre familie și carieră. Din discuții nu puteau să lipsească proiectele pe care le are cu soțul ei, Aurelian Temișan.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »