LUNI, 02 DECEMBRIE 2019

Iată ce spune academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici despre căsătoria Reginei Maria a României

Din seria “CulTOUR Special”, Happy Channel prezintă o ediție specială despre una dintre cele mai importante personalități din istoria României, Regina Maria.

Nepoata reginei Victoria a Angliei și a țarului rus Alexandru al II-lea, Regina Maria a ajuns una dintre figurile feminine remarcabile din istoria României. Fascinanta poveste a Reginei Maria a fost spusă, în ediția specială a emisiunii ”CulTOUR”, de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, istoricul Macrina Oproiu și de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Regina Maria a intrat la noi prin două accidente. Primul accident a fost prin faprul că Regele Carol I nu a avut copii, sau a avut un copil, o fată, care a murit tânără. A trebuit să vină la tron Principele Ferdinand, care trebuia să fie însurat. Și al doilea accident e că s-a ales, din întâmplare, prin conjunctura aceasta care se ivește întotdeauna când este vorba despre o săsătorie între regi, și intervin toate monarhiile, a intervenit regina   Victoria. A apărut această principesă, Maria”, a povestit academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Despre căsătorie, actul de căsătorie și mutarea Reginei Maria în România a povestit la ”CulTOUR” și istoricul Macrina Oproiu. Ea a făcut mare parte din diplomația din România, a subliniat criticul de film Irina Margareta Nistor.

COMENTARII

Actrița Ioana Ginghină, despre masa de Crăciun: ”Eu mănânc sarmale raw vegan”

acum 5 ore

Ioana Ginghină a intrat în jocul nostru și a răspuns provocării ”culTOUR”, de Crăciun.

Prima reacție a lui Denis Hanganu când a văzut un bulevard din București decorat cu liminițe de Crăciun

acum 3 zile

Denis Hanganu, protagonistul serialului ”Sacrificiul” a intrat în jocul Happy Channel și a răpsuns celor 61 de întrebări despre Crăciun din cadrul emisiunii ”CulTOUR”.

”Am mâncat cam mult șorici pentru limitele mele”, a mărturisit Randi, la ”CulTOUR”

acum 3 zile

"Am sau n-am"? Jocul cel mai amuzant al emisiunii ”CulTOUR” , în varianta de Crăciun, l-a provocat și pe Randi.

”M-aș simți mai împlinit așa”, a mărturisit Denis Hanganu la emisiunea ”CulTOUR”

acum 3 zile

Varianta ”Crăciunistică” a provocării ”Ce-ai alege” a ajuns și la actorul Denis Hanganu, protagonistul serialului ”Sacrificiul”. Ce a răspuns el întrebărilor emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel, aflați din interviul alăturat.

Cum arată cozonacul perfect, din punctul de vedere al lui Randi

acum 3 zile

61 de întrebări despre Crăciun și iarnă pentru Randi. Ce a răspuns artistul interviului acordat emisiunii ”CulTOUR”, aflați în cele ce urmează.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »