MARTI, 12 MARTIE 2019

Interviu de colecție cu fiica Maiei Morgenstern, Cabiria. Iată ce i-a spus celebra ei mamă, când a văzut-o prima oară pe scenă

Pentru emisiunea ”CulTOUR”, de la Happy Channel, Irina Margareta Nistor a realizat un interviu de colecție cu fiica mijlocie a marii actrițe Maia Morgenstern. O prezență discretă în mass media, Cabiria Morgenstern a vorbit despre relația cu celebra sa mamă, despre familia sa și despre decizia ei de a urma o carieră în actorie.

În interviul acordat postului Happy Channel, Cabiria Morgenstern a povestit care este originea numelui său, așa cum i-a povestit-o mama sa:

Numele are legătură cu originea aramaică a cuvântului Cabir, care înseamnă măreț, grandios”.

Cabiria a mărturisit că a petrecut mult timp, în copilărie, în culisele teatrului, acolo unde mama sa repeta spectacolele. Cu toate astea, până în casa a X-a, Cabiria era ferm convinsă că nu va urma drumul actoriei. Se pregătea să dea la Matematică.

Eram în trupa de teatrul a liceului, încă de prin a IX-a. În a X-a am făcut rolul Eliza Doolittle și m-am îndrăgostit de rol, m-am îndrăgostit de teatru. Cred că i-am spus mamei. Ea nu a obiectat și nici nu a fost de acord. Cred că prin clasa a XII-a, când, pe nepusă masă, o prietenă de la Teatrul Evreiesc de Stat nu mai putea participa la un spectacol. Într-un timp foarte scurt am fost rugată să învăț rolul. Văzându-mă la repetiții, mama mi-a spus «Hei, da, eu cred că tu ai putea face asta». Asta a fost confirmarea supremă!”, a povestit Cabiria la Happy Channel.

Continuarea interviului, în clipul alăturat.

Cabiria Morgenstern a urcat încă din copilărie pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, unde a fost chemată să cânte cântece evreiești și să participe la spectacole de folclor. Tânără actriță, în vârstă de doar 20 de ani, studiază actoria la Cluj.

În octombrie 2017, pe scena Teatrului Național din Iași, fiica Maiei Morgenstern și-a făcut debutul în spectacolul ”Maitreyi”, ce poartă semnătura regizoarei Chris Simion. Maitreyi tânără, personajul lui Mircea Eliade, a fost interpretat de Cabiria Morgenstern, iar Maitreyi adultă a fost jucat chiar de Maia Morgenstern. De altfel, cele două, mamă și fiică, au mai jucat împreună în spectacole, după cum ne-a mărturisit Maia Morgenstern. Unul dintre aceste spectacole este și ”Dibuk”, de S. Anski, în regia lui Chris Simion-Mercurian, la Teatrul Evreiesc de Stat.

COMENTARII

Cristi Brancu a povestit, la Happy Channel, cum au reacționat părinții lui când le-a zis că vrea să fie jurnalist: ”O să scrii minciuni în ziare?”

acum 11 ore

Cristian Brancu, realizatorul emisiunii ”Agenția VIP”, a răspuns tirului de 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel, de luni până vineri, de la ora 17.30.

Cristi Brancu a mărturisit la ”CulTour”: ”Mi-ar fi plăcut să fiu cântăreț și am reușit să fac asta...”

acum 17 ore

Din postura realizatorului care pune întrebări la emisiunea sa, Cristian Brancu a intrat în rolul intervievatului. Astfel, la Happy Channel, el a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”.

Cronica scurtmetrajului ”Michelangelo”, cu Medeea Marinescu și Emanuel Pârvu în rolurile principale

acum 1 zile

Anghel Damian a debutat în regia de film cu scurtmetrajul ”Michelangelo”, care a fost premiat cu o Mențiune Specială la Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, 2018.

Filme de văzut și de... ocolit. Irina Margareta Nistor, despre ”Capernaum” și ”Și bețivi, și mincinoși”

acum 1 zile

  Așa cum v-a obișnuit, la emisiunea ”CulTOUR”, Irina Margareta Nistor prezintă două filme: unul pe care merită să mergeți să îl vedeți la cinema, și un altul pe care...mai bine îl ocoliți. ”Capernaul” și „Drunk parents” sunt cele...

61 de întrebări pentru Nicole Cherry, la ”CulTOUR”: ”De obicei, eu plâng și din nimic. Am plâns ultima oară la «Spiderman»”

acum 4 zile

61 de întrebări pentru Nicole Cherry, 61 de răspunsuri minunate. Nicole a intrat în jocul nostru și a răspuns provocării emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de luni până vineri, de la ora 17.30, la Happy Channel.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »