LUNI, 17 DECEMBRIE 2018

Actrița Victoria Cociaș, la ”CulTOUR”: "Primul film pe care l-am văzut a fost «King Kong». M-a speriat"

O viață ca un film. O iubire ca în filme. O carieră actoricească de admirat. Toate acestea sunt ale actriței Victoria Cociaș, invitata Irinei Margareta Nistor la emisiunea ”CulTOUR”.

Prima oară, cred că am fost la cinema, într-un cinematograf de cartier, în Galați, unde am făcut a doua parte a școlii. Cred că am văzut «King Kong». Nu aș putea spune că m-a marcat. Mai repede, m-a speriat. Apoi, la Teatrul din Galați am fost prima oară, profesoara noastră de română ne-a dus. Pe vremea aceea eram îndrăgostită de poezie. Poezia m-a adus spre teartru, de fapt. Recitam Eminescu și porfesoara de română din clasa a V-a mi-a spus «Tu trebuie să te faci actriță»”, a povestit actrița la Happy Channel.

În clasa a XI-a a luat primul său premiu de interpretare la un concurd destinat studenților.

Cum a ajuns de la Galați, la București, cum a fost la examenul de admitere la Teatru, aflați din clipul alăturat.


Victoria Cociaș a avut și are roluri de invidiat atât în teatru, cât și în cinematografie. A lucrat de-a lungul carierei cu regizori de teatru redutabili: Radu Gabrea – care i-a fost şi soţ, cu Alexandru Dabija, Petre Bokor, Mircea Cornişteanu, Ada Lupu, Radu Afrim, Claudu Goga, Vlad Massaci, Horaţiu Mălăele sau cu Mihai Lungeanu. Pentru rolul din „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, filmat în 2013 de regretatul Radu Gabrea, în care Victoria Cociaș joacă alături de Mircea Diaconu, Victor Rebengiuc şi Ion Caramitru, actrița a fost recompensată, în 2015, cu Premiul de interpretare feminină, decernat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varna.

COMENTARII

61 de întrebări pentru Nicole Cherry, la ”CulTOUR”: ”De obicei, eu plâng și din nimic. Am plâns ultima oară la «Spiderman»”

acum 3 zile

61 de întrebări pentru Nicole Cherry, 61 de răspunsuri minunate. Nicole a intrat în jocul nostru și a răspuns provocării emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de luni până vineri, de la ora 17.30, la Happy Channel.

Ioana Ginghină a spus, la Happy Channel, care a fost cea mai grea decizie din viața sa: ”A fost cumplit”

acum 3 zile

Ca o carte deschisă, actrița din serialul ”O grămadă de caramele”, a povestit despre lucrurile frumoase, dar și despre cele mai puțin plăcute.

Ioana Ginghină, la emisiunea ”CulTOUR”: ”Trebuie să acorzi timp oameilor importanți din viața ta”

acum 4 zile

Ioana Ginghină, alias Geanina din serialul ”O grămadă de caramele”, a răspuns celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.30.

Oana Zăvoranu, mărturisire la emisiunea ”CulTOUR”:”Nu-mi încarc memoria cu ce nu mă interesează”

acum 5 zile

Oana Zăvoranu ne-a povestit despre motanul ei, Marty, despre dorința de a retrăi relația cu mama ei, dar în alte condiții, care este cartea ei preferată, despre toate acestea, dar și despre multe altele, Oana a vorbit la Happy Channel, la emisiunea ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

Oana Zăvoranu, la emisiunea ”CulTOUR”: ”Îmi place foarte mult să mă uit la documentare inteligente”

acum 5 zile

Oana Zăvoranu a primit provocarea emisiunii ”CulTOUR” și a răspuns celor 61 de întrebări. Un altfel de interviu pentru Oana, la Happy Channel.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »