LUNI, 03 DECEMBRIE 2018

Tudor Gheorghe, declarație emoționantă, la Happy Channel: ”Mă simt din ce în ce mai singur. Toți marii mei prieteni au plecat”

Invitat la emisiunea ”CulTOUR”, difuzată de postul Happy Channel, maestrul Tudor Gheorghe a depănat multe amintiri. Despre prientenii dragi, despre cei are au contribuit la îmbogățirea culturii române, despre marele actor Amza Pellea...

Mă simt din ce în ce mai singur. Toți marii mei prieteni au plecat. Marea mea șansă a fost că m-au îndrăgit de mic, de la începuturile mele, oamenii de cultură, poeții în special. Ei au intuit în mine omul care poate pune în valoare poezia lor. Ei au știut: «ăsta aude muzica intarioară a poeziei noastre». Și m-au îndrăgit. Iaca așa mi s-a întâmplat să intru în lumea fascinantă a marilor poeți. Să stai o noapte întreagă la taclale cu Nichita, cu Vulpescu, cu Ioan Alexandru, cu Grigore Vieru, cu Marin Sirescu cu Fănuș Neagu... toți ăștia mi-au fost prieteni. Numai stând lângă ei și auzindu-le disputele literare am avut ce să învăț. Eu căutau mereu să învețe de la cei mai simpli oameni, nu arătau acea sperioritate intelectuală”, a mărturisit Tudor Gheorghe, la emisiunea ”CulTOUR”.

Și, dacă tot și-a amintit de oamenii dragi pe care i-a cunoscut și alături de care a petrecut clipe de neuitat, Tudor Gheorghe a povestit, la Happy Channel un moment amuzant despre Amza Pellea, petrecut la începutul anilor ‘70.

Amza filma. Avea barbă. Era îmbrăcat într-un costum de parașutist. Eu eram la începuturile carierei mele, nu eram cunoscut. Mă duc cu Amza în piață și îmi zice: «Micule, hai să vedem dacă mai găsim noi un oltean d-ăla tipic». Ne uităm noi, o luăm la rând printre tarabe. Piața din Craiova era o piață bogată, meseriașă, toți vorbeau, toți strigau. Ajungem la raionul de brânzeturi și eu zic «cred că ăla de acolo». «Da, hai la el». Amza se duce la el și zice: «Aș dori și eu o brînză mai specială.pentru un Doboș tort». Ăla a rămas o clipă nedumerit și a dispărut într-o clipă sub tejghea. A stat acolo preț de un minut...”

Cum s-a terminat întâmplarea, aflați din clipul alăturat.

COMENTARII

Randi, cel mai sincer interviu la emisiunea ”CulTOUR”: ”Nu cred că sunt ciudat”

acum 1 zile

Randi, invitatul emisiunii ”CulTOUR”, a avut parte de o prezentare pe măsură. Pe când filmau partea de introducere a emsiunii difuzate la Happy Channel, Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman au avut parte de un coleg ad-hoc de prezentare: Liviu Vârciu. Cum a ieșit filmarea? Aflați în clipul de mai jos.

Pepe, mesaj pentru fumători: ”Când îi văd că ies în frig, la minus 20 de grade...”

acum 2 zile

Pepe răspunde celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel și prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman

La emisiunea ”CulTOUR”, Pepe a spus care este regretul său

acum 2 zile

Pepe a acceptat provocarea ”CulTOUR” și răspunde celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de postul Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.30.

Două filme, unul bun și altul... mai puțin bun. Despre ele, la ”CulTOUR”, cu Irina Margareta Nistor

acum 3 zile

 Criticul de film Irina Margareta Nistor, a prezentat, la emisiunea ”CulTOUR”, două dintre peliculele ce rulează, în această perioadă în cinematografe. Două filme, unul bun și altul... mai puțin bun. La prima categorie, ”Drumul spre stele”, este...

Pepe vine, AZI, la ”CulTOUR”: „Nu mi-ar plăcea să trăiesc într-un univers închipuit”, mărturisește el

acum 3 zile

Pepe răspunde celor 61 de întrebări ale emisiunii ”CulTOUR”, difuzată de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 17.30 (în reluare, de la 23.00).

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »