VINERI, 03 APRILIE 2020

‘’Babel’’ - un film de Oscar, cu Brad Pitt și Cate Blanchett

Brad Pitt   instagram/bradpittofficial

 Filmul ‘’Babel’’(2006), creația lui Alejandro González Iñárritu a schimbat fața cinematografiei mexicane, dintr-o zonă de interes de nișă către o industrie la nivel global.

La fel ca producția sa anterioară ‘’Amores perros’’(Love’s a Bitch - 2001), ‘’Babel‘’este o narațiune cu mai multe povești,  în care mai multe grupuri de personaje se luptă cu moartea, vinovăția și regretele. Totuși, spre deosebire de ‘’Amores perros’’, ‘’Babel’’ depășește granițele țării de origine a regizorului, scenele având loc nu doar în Mexic, ci și în SUA, Japonia și Maroc.

Iñárritu a țintit extrem de sus și a recrutat o distribuție internațională extrem de cunoscută și talentată, cu Brad Pitt, un american a cărui soție, interpretată de Cate Blanchett, este împușcată accidental în timp ce se află în vacanță în Africa; Adriana Barazza, în calitate de bonă mexicană, al cărei nepot (Gael García Bernal) își varsă mânia asupra Patrulei de Frontieră din SUA); și Rinko Kikuchi, o adolescentă  japoneză surdă, al cărei tată este căutat de poliție în Tokyo.

Cele mai răsunătoare nume ale distribuției sunt Brad Pitt și Cate Blanchett, care îi interpretează pe Susan și Richard, un cuplu american aflat într-o vacanță în Maroc, cu intenția de a-și salva căsnicia. Susan este rănită grav când un glonț este tras prin fereastra autobuzului, lovind-o în dreptul gâtului. Glonțul a fost tras de către cei doi fii ai lui Abdullah (Mustapha Rachidi), Ahmed (Said Tarchani) și Yussef (Boubker Ait El Caid), care încercau să țină șacalii departe de caprele pe care le aveau în grijă.

‘’Babel’’ este  tot un film mexican, dar pune temele, ideile și valorile mexicane într-un context global. Feedback-ul pozitiv nu a întârziat să apară. Filmul a avut succes atât din punct de vedere financiar, cât și la nivelul analizei critice, obținând o mulțime de nominalizări și premii. Două dintre cele mai prestigioase premii câștigate sunt: Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră și Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic. Alejandro González Iñárritu a fost nominalizat la Oscar, la categoria cel mai bun regizor. Astfel, Mexicul a dat un mare regizor de film. Iñárritu a devenit primul mexican nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun director de film.

''Babel'', capodopera regizorului Iñárritu, cu Brad Pitt și Cate Blanchett în rolurile principale, poate fi urmărită sâmbătă, 4 aprilie, de la 20:00, pe Happy Channel.

COMENTARII

Tot ce trebuie să știi despre ''Eroii din Stația 19''! - Premiera vineri 8 mai, la Happy Channel

acum 23 zile

Eroii din Stația 19 spune povestea unui grup de tineri pompieri ai căror voață se împarte între misiunile lor de salvare periculoase și drame personale. Liderul echipei esteo femeie. Neînfricata Andy Hererra, interpretată de Jaina Lee Ortiz își îndrumă colegii spre victorie în orice bătălie.

''Sanditon'' - o adaptare modernă a ultimului roman scris de Jane Austen! Premiera, duminică, 26 aprilie, la Happy Channel!

acum 36 zile

Jane Austen a scris doar șase romane întregi înainte de a muri, la vârsta de 41 de ani în 1817. În ciuda producției sale relativ mici, adaptările poveștilor sale romantice în rândul filmelor britanice au un real succes. ‘’Sanditon’’ este o serie de opt părți, bazată pe ultimul roman al scriitoarei, rămas neterminat și care oferă o abordare mai modernă asupra lucrărilor lui Jane Austen.

''Eroii din Stația 19'', în curând la Happy Channel!

acum 45 zile

Scenarista serialului ‘’Eroii din Stația 19’’, Stacy McKee, îți spune tot ce vrei să știi despre povestea producției americane, într-un interviu.

Fă cunoștință cu Berk Atan, chipeșul actor din serialul ''Cennet''!

acum 47 zile

Berk Atan are un palmares remarcabil în industria modelingului din Turcia. În 2012, el a câștigat premiul „Modelul turc al anului”. Acela a fost momentul său de lansare, având în față o carieră extrem de promițătoare. Se bucură de celebritate făcând lucrurile care îi plac: actorie și modeling. Dar cum a început totul?

''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

acum 51 zile

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »