JOI, 09 APRILIE 2020

Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

Rațiune și simțire   Instagram

 Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea  în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat.”

Culoarea este folosită cu siguranță fără ezitare, majoritatea scenelor afișând un curcubeu de nuanțe, adesea în aceeași ținută (întotdeauna compensată de negrul îndoliat al doamnei Dashwood, pe care îl poartă pe parcursul derulării filmului). Rochiile sunt adesea accesorizate cu eșarfe largi de culoare și design contrastante, sugerând frecvent o origine sau influență indiană.

Costumele pe care le poartă personajele producției din 2008 induc un sentiment destul de „boem” și nu este întotdeauna clar dacă se presupune că scenele fac trimitere la anii 1790, perioadă în care Austen scria romanul sau mai aproape de data publicării cărții, în 1811. Talia mică și fustele largi ar putea fi o adaptare a „rochiilor rotunde” din anii 1790, cu diferența că silueta este zveltă și asociată cu accesorii care ar putea aparține unei date ulterioare.

Este interesant de menționat că această producție prezintă și versiuni ale mantiei deschise, purtate lejer și cu un aer de noncoformism.

Acest aspect scoate în evidență ideea de libertate, de nesupunere în fața rigidității regulilor plafonate și stricte ale modei. Personajele feminine din ‘’Rațiune și simțire’’ duc o viață activă, intensă și, obligate fiind de schimbarea drastică a situației materiale, se ocupă și de munci fizice. Această schimbare a trezit în ele, de multe ori, un sentiment de răzvrătire, izvorât din dezamăgire și descurajare; Un exemplu este decolteul purtat de una dintre surorile Dashwood, Elinor.

Este interesant de urmărit și portretul realizat pentru a cea de-a treia soră Dashwood, Margaret, despre care s-a scris în adaptările din 1971 și 1981. La vârsta de 13 ani, la sfârșitul anilor 1790, Margaret ar fi fost la sfârșitul perioadei copilăriei,  urmând ca la vârsta de 15 sau 16 ani să includă rochiile lungi în garderoba ei. În această adaptare, ea este mult mai tânără în comparație cu imaginea pe care Jane Austen i-a creat-o. Designerii au ales să îi ofere ținute potrivite pentru un copil de 8 - 10 ani.

Lasă-te sedus de apariția și interpretarea personajelor din ''Rațiune și simțire'', duminică, 12 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

COMENTARII

Tot ce trebuie să știi despre ''Eroii din Stația 19''! - Premiera vineri 8 mai, la Happy Channel

acum 23 zile

Eroii din Stația 19 spune povestea unui grup de tineri pompieri ai căror voață se împarte între misiunile lor de salvare periculoase și drame personale. Liderul echipei esteo femeie. Neînfricata Andy Hererra, interpretată de Jaina Lee Ortiz își îndrumă colegii spre victorie în orice bătălie.

''Sanditon'' - o adaptare modernă a ultimului roman scris de Jane Austen! Premiera, duminică, 26 aprilie, la Happy Channel!

acum 36 zile

Jane Austen a scris doar șase romane întregi înainte de a muri, la vârsta de 41 de ani în 1817. În ciuda producției sale relativ mici, adaptările poveștilor sale romantice în rândul filmelor britanice au un real succes. ‘’Sanditon’’ este o serie de opt părți, bazată pe ultimul roman al scriitoarei, rămas neterminat și care oferă o abordare mai modernă asupra lucrărilor lui Jane Austen.

''Eroii din Stația 19'', în curând la Happy Channel!

acum 45 zile

Scenarista serialului ‘’Eroii din Stația 19’’, Stacy McKee, îți spune tot ce vrei să știi despre povestea producției americane, într-un interviu.

Fă cunoștință cu Berk Atan, chipeșul actor din serialul ''Cennet''!

acum 47 zile

Berk Atan are un palmares remarcabil în industria modelingului din Turcia. În 2012, el a câștigat premiul „Modelul turc al anului”. Acela a fost momentul său de lansare, având în față o carieră extrem de promițătoare. Se bucură de celebritate făcând lucrurile care îi plac: actorie și modeling. Dar cum a început totul?

''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

acum 51 zile

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »