JOI, 18 FEBRUARIE 2016

Highclere, castelul din spatele serialului Downton Abbey, ascunde o poveste fascinantă

Cu o valoare de aproape 150 de milioane de lire englezești, castelul din spatele serialului Downton Abbey, poate fi acum ușor recunoscut ca locuința familiei Grantham. În realitate, acesta aparține lui Earl al VIII-lea și Contesei de Carnarvon.

La doar 50 de minute de aeroportul Heathrow, Highclere Castle are o întindere de 400 de hectare, ținând cont și de grădina care înconjoară palatul, mai mare decât Central Park din New York.

Turnul și vârfurile castelului sunt opera lui Sir Charles Barry, arhitectul Caselor Parlamentului din Londra. Cel dea-l III-lea Conte de Carnarvon i-a comandat lui Barry transformarea casei georgiene a familiei într-un conac neo-gotic elegant, încă din anii 1830.

Castelul pare să dispună de aproximativ 50 de dormitoare, însă Contesa nu știe numărul lor exact. "Cei care știu numărul camerelor din locuința lor, cu siguranță nu au o casă prea mare", a declarat ea pentru The Telegraph.

Vizitatorii se pot plimba pe scări spectaculoase și pot admira camerele, inclusiv salonul de piele cu pereți și bibliotecă masivă în care unele dintre scenele cele mai memorabile din Downton Abbey sunt filmate. Pentru a completa experiența, vizitatorii au la dispoziție grădinile, oprindu-se la ceainăria castelului.

Ceea ce nu se va vedea, cu toate acestea, sunt locațiile folosite pentru scenele de la parter, care au fost filmate la Ealing Studios din Londra. În schimb, se poate explora o altă parte din moștenirea familiei Carnarvon: al cincilea conte de Carnavon și Howard Carter au descoperit mormântul lui Tutankhamon în Egipt în 1922, iar la parter regăsiți o expoziție egipteană și alte obiecte de interes ale contelui.

Castelul pune la dispoziție saloanele spectaculoase pentru cei care visează la o nuntă de poveste,
putând fi organizate evenimente pline de fast, contra sumei de 30,000 de dolari pe zi. Restul se pot bucura de aerul romantic emanat de locați din postura de vizitator, în zilele în care Highclere Castel nu găzduiește distribuția serialului Downton Abbey.

Începând din 12 martie, serialul "Downton Abbey" va putea fi urmărit pe Happy Channel!

COMENTARII

Özge Özberk, protagonista serialului ”A doua șansă”, și-a arătat tatuajul

acum 7 ore

Pe Özge Özberk o puteți urmări la Happy Channel, dând viață personajului Deniz Öztuna din serialul ”A doua șansă”, difuzat de luni până vineri, de la ora 12.00.

Șapte căței chihuahua, viață de lux, într-un hotel din Beverly Hills

acum 8 ore

Ce se va întâmpla cu Chloe, Papi și puii lor după mutarea la hotel aflați sâmbătă, de la ora 20.00, la Happy Channel, urmărind filmul ”Chihuahua din Berverly Hills3” (”Beverly Hills Chihuahua 3: Viva La Fiesta!”).

O iubire ca în ”Romeo și Julieta”, multă pizza și... o comedie de familie. Vineri, la Happy

acum 1 zile

Vineri, de la ora 20.00, Happy Channel vă invită la o comedie spumoasă: ”Pizza, sufletul meu!” (”Pizza My Heart”). Un film inspirat din clasica poveste de iubire ”Romeo și Julieta”.

Duelul cântecelor de Crăciun, cu Tori Spelling și Tia Mowry. Sâmbătă, la Happy Channel

acum 1 zile

Sâmbătă, de la ora 14.00, Happy CHannel difuează filmul ”Crăciun pe Portativ” (”The Mistle-Tones"). Un musical cu: Tori Spelling, Andy Gala, Jonathan Patrick Moore, Tia Mowry-Hardrict.

”Vis de Crăciun”, povestea unei femei care credea că are o viață nefericită

acum 1 zile

A fost odată ca niciodată o tânără frumoasă, care s-a căsătorit cu bărbatul visurilor ei. Doar că, după un timp, ea a început să creadă că are o viață nefericită.Cum continuă povestea veți afla vineri, de la ora 17.00, la Happy Channel, urmărind filmul ”Vis de Crăciun” (”A Dream of Christmas”).

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »