Merve Dizdar a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes 2023. Este prima femeie din Turcia care deține acest titlu

Publicat pe 29.05.2023 la 17:42 Actualizat pe 29.05.2023 la 18:22

Actrița din Turcia Merve Dizdar a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes cu rolul din Kuru Otlar Üstune.

Merve Dizdar poartă o rochie lungă cu mâinile lungi

Merve Dizdar a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes 2023

Getty Images

Faimoasa Merve Dizdar a primit premiul pentru cea mai bună actriță în filmul realizat de Nuri Bilge Ceylan, Kuru Otlar Üzerine. A rămas surprinsă atunci când și-a auzit numele în cadrul ceremoniei și a impresionat cu discursul său de pe podium.

Merve Dizdar a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes 2023

Astfel și-a făcut țara mândră, fiind prima femeie din Turcia care câștigă un premiul la acest festival. A avut loc pentru a 76-a oară în Cannes, Franța. Acest premiu este primul din istoria țării. Merve Dizdar i-a mulțumit lui Nuri Bilge Ceylan și celor care i-au fost alături, dar a reușit de asemenea să atragă atenția cu discursul său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Personajul Nuray, pe care l-am jucat în film, este o femeie care se străduiește să trăiască conform credințelor sale și existenței pe acest pământ, dar care trebuie să plătească un preț pentru cauza în care crede. Am fost nevoită să lucrez mult și intens pentru a o cunoaște. Din păcate, să fii o femeie în partea din care eu vin, necesită cunoștințe ale sentimentelor lui Nuray, iar Nuray sunt din ziua în care m-am născut. Dedicat acest premiu tuturor surorilor mele care au luat parte la această cauză, care s-au străduit și au dat și ultima speranță pentru zile mai bune în Turcia.”, a declarat Merve Dizdar.

A reușit de asemenea să atragă atenția și cu primul sezon din serialul Erşan Kuneri, difuzat de Netflix. Anterior acestuia a avut loc seria Masumlar Apartmanı, acolo unde a jucat rolul Gülben ce a durat timp de două sezoane, dar și serialul transmis de Star TV, Ömer. Actrița născută în 1986 în Izmir, a reușit să câștige inimile fanilor de-a lungul timpului cu roluri de valoare. În cel din urmă seria a jucat personajul Nisa.

Detalii despre Merve Dizdar, vedeta din Turcia care a câștigat un premiu la Cannes

Merve Dizdar s-a născut pe 25 iunie 1986 în Turcia. A fost căsătorită cu actorul Gürhan Altundaşar din 2018 până în 2021. În 2020 a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Golden Butterfly Award pentru rolul din The innocents. Cel mai recent și valoros premiu al său este cel de la Cannes pentru rolul din About Dry Grasses.

Absolventă a Universității Çanakkale Onsekiz Mart, departamentul de actorie și-a început cariera în anul 2010. A jucat în filme, seriale și piese de teatru, toate demonstrând faptul că aceasta are talentul aparte pentru a rămâne în această industrie.

“Nu mă interesează comentariile, dar aș fi fericită dacă ar fi comentarii pozitive. Nu aș fi nefericită dacă ar fi comentarii negative. Toată lumea gândește diferit. Eu nu mint pe nimeni. Toată lumea poate avea o opinie, dar eu sunt bine, sunt fericită.”, a mărturisit vedeta din Turcia, potrivit seriesturkish.com. Are 1 milion de fani pe contul personal de Instagram, acolo unde până în prezent a publicat 500 de fotografii și filmulețe. Cele mai multe dintre acestea au legătură cu proiectele sale profesionale. În ceea ce privește viața personală, preferă să petreacă timp alături de prieteni.

În articolul

Merve Dizdar a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes 2023. Este prima femeie din Turcia care deține acest titlu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x