LUNI, 16 MARTIE 2020

5 sfaturi Feng Shui pentru un spațiu prosper și pașnic!

feng shui   Oishi Architect

 Feng shui este o artă străveche, provenită din China. Cuvintele înseamnă „apă eoliană” și sunt asociate cu ‘’sănătate’’ și ‘’noroc’’. Majoritatea oamenilor vor spune despre o  casă care a fost aranjată după principiile „feng shui” că este mai liniștitoare și mai armonioasă.

Pentru a crește cantitatea de vibrații bune în casa ta, urmează aceste cinci sfaturi feng shui!

Eliberarea spațiului

Când vă mutați în casă nouă, o regulă eficientă este minimizarea cantității de obiecte care colectează praful.

Cel mai important obiectiv în adoptarea stilului feng shui este acela de a permite instalarea energiei pozitive, sau a chi-ului, în întreaga locuință. Chi este aducător de sănătate, bogăție și noroc.

Lucrurile de sub mobilier, bibliotecile supraîncărcate sau dulapurile și obiectele depășite sau rupte afectează toate fluxurile chi. Păstrați numai obiectele de care vă simțiți atașați - sau pe cele care au o semnificație specială - și aruncați-le sau donați-le cele vechi și nefolositoare.

Aerisirea și pătrunderea luminii

Este esențial să aveți un număr mare de ferestre, pentru a permite pătrunderea luminii naturale. Deschideți ferestrele pentru a crește fluxul de aer. Maximizați mișcarea luminii, păstrând toate sticla, oglinzile și geamurile curate. Ai un colț sau spațiu întunecat care are nevoie de puțin lumină? Adăugați o lampă pentru a lumina locul sau plasați o oglindă pentru a reflecta lumina dintr-un alt loc.

O plantă vie atrage o energie chi bună

Fluxul de aer este important în feng shui, dar aerul trebuie să fie pur. Plantele filtrează aerul, creând un mediu mai sănătos, mai curat. Plantele atrag, de asemenea, energia chi vibrantă datorită forței lor de viață. Atâta timp cât plantele sunt menținute sănătoase, atrageți energie bună.

Unele plante sunt mai bune pentru feng shui decât altele. De fapt, unele plante, cum ar fi cactusul, sunt considerate a fi parte dintr-un feng shui rău, deoarece nu au nevoie de apă (apa este bogăția), sau sunt „neprietenoase”.

Iată o listă cu cele mai indicate (și mai norocoase) plante pe care le puteți aduce în spațiul în care locuiți:

Bambus norocos

Crinul păcii

Ficus

Iederă

Palmier

Planta-păianjen

Feriga sabie

Philodendron

Alegerea culorilor potrivite

Culorile joacă un rol important în arta feng shui. Adăugați-le prin artă de perete, obiecte decorative sau vopsea.

Iată ce putere are fiecare culoare:

Roșu: noroc și bogăție

Portocaliu: fericire și distracție

Galben: stimulare mentală, putere

Verde: pace, echilibru, vindecare

Albastru: calm, comunicare, spiritualitate

Purpuriu: bogăție, spiritualitate ridicată

Alb: curățare și puritate

Negru: putere, mai ales când este combinat cu roșu

Maro: creștere, dezvoltare

Yin și Yang

Elementele Yin și Yang sunt baza decorării în stil feng shui.

Adepții Feng Shui cred că totul este compus din două forțe opuse, dar conectate: Yin (feminin) și Yang (masculin). Este vorba despre echilibrul de forțe, cum ar fi întunericul și lumina, sau noaptea și ziua; unul nu poate exista fără celălalt. Când decorați, creați echilibru aplicând acest concept în casa dumneavoastră.

 

 

 

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 4 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 9 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 14 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

acum 16 zile

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 31 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »