JOI, 26 MARTIE 2020

Cum să lucrezi în mod productiv de acasă: 5 sfaturi de pus în practică

 Există numeroase beneficii atunci când lucrezi de acasă, de la faptul că îți poți crea propriul program și până la faptul că nu trebuie să te aranjezi ca să ieși din casă. Dar, în același timp, te poți lăsa ușor distras de tot felul de alte activități și ajungi să nu mai termini raportul la care lucrezi de două zile.

Din fericire, există câteva soluții care te pot ajuta să rămâi productiv, fie că lucrezi de pe canapea sau la masa din bucătărie. Așadar, iată cum poți să îți creezi spațiul perfect de lucru acasă:

 

Stabilește un program

Da, chiar dacă nu mai depinzi de programul clasic de muncă, tot ar fi indicat să stabilești care este momentul ideal pentru a începe să lucrezi. Cu alte cuvinte, încearcă să structurezi ziua în funcție de cât de multe ai de făcut. De exemplu, poate te simți mai creativ dimineața. Folosește acest timp pentru a găsi idei noi pentru proiectul la care lucrezi.

 Mai departe, cea de-a doua parte a zilei o poți folosi pentru a face activități mai relaxante, precum verificarea emailurilor și finalizarea altor task-uri mai ușoare. Dacă, în schimb, crezi că te concentrezi mai bine după-amiaza sau spre seară, atunci poți începe dimineața cu task-urile simple și termina cu cele creative.

 

Stabilește un loc de lucru

Nu toată lumea are o cameră specială pentru birou acasă, dar cel puțin poți găsi un loc pe care să îl transformi cu ușurință în spațiu de lucru. Te poți așeza pe canapea în sufragerie și a doua zi la masa din bucătărie, în funcție de proiect, sau, dacă simți nevoia să te izolezi, într-o cameră unde să nu te deranjeze nimeni.

 De asemenea, e important să ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru a lucra eficient. Așază pe masa de lucru câteva accesorii pentru birou, o agendă, markere și coli de scris. Ar fi indicat să verifici și câteva modele de imprimante și să alegi una potrivită pentru nevoile tale. Cu cât spațiul de lucru de acasă seamănă mai bine cu cel de la birou, cu atât mai mult vei reuși să muncești în mod productiv.

 

Pregătește-te de lucru

Deși poate părea tentant să lucrezi în pijamale de acasă și să lași televizorul pornit, aceste lucruri îți pot afecta de fapt productivitatea. Așa cum trebuie să îți amenajezi un spațiu de lucru potrivit, la fel de important este să te pregătești ca și când ai merge la birou. Setează alarma, schimbă hainele, fă-ți o cană cu cafea și orice alt lucru care te ajută să te pregătești de lucru. Ai putea chiar să începi cu lista de task-uri pe care le ai de rezolvat. E mai ușor să fii productiv atunci când știi ce ai de făcut pentru ziua respectivă.

 

Creează ambianța potrivită

Indiferent de camera în care lucrezi, ar fi bine să faci puțină curățenie înainte. Dacă spațiul este dezorganizat, nu vei putea să te concentrezi și fiecare mic detaliu îți va distrage atenția. În plus, dacă îți organizezi cât mai bine spațiul de lucru, nu va trebui să cauți apoi printre mormane de hârtii agenda cu notițele pentru proiectul la care lucrezi.

 Apoi, ține cont că trebuie să ai cât mai multă lumină pentru a putea să te concentrezi. Adaugă și alte elemente care te ajută să îți găsești inspirația și să lucrezi mai eficient, precum o vază cu flori, câteva ghivece cu plante sau lumânări parfumate. Studiile au arătat că plantele reduc stresul dintr-un spațiu de lucru, cresc creativitatea și productivitatea.

 

Deconectează-te

Orice pauză este benefică atunci când lucrezi, chiar și când faci asta de acasă. Poți stabili anumite ore când trebuie să iei o pauză sau, pur și simplu, poți face asta atunci când simți că te blochezi și ai nevoie de câteva minute să te relaxezi. De exemplu, ieși la o plimbare în jurul blocului pentru zece minute ca să te relaxezi și să poți veni cu idei noi.

 Când ziua de lucru s-a terminat, ai grijă să te deconectezi complet de tot ceea ce înseamnă muncă. Închide laptopul, pune telefonul de muncă pe silențios și apucă-te de alte treburi. Chiar dacă ai acces toată ziua la spațiul de lucru de acasă, asta nu înseamnă că trebuie să lucrezi continuu. Este important să creezi un echilibru între timpul de lucru și cel personal.

 Așadar, atunci când lucrezi de acasă este important să stabilești un spațiu de lucru, o listă cu tot ce ai de făcut, dar și să te deconectezi atunci când simți nevoie de o pauză. Asigură-te că ai toate instrumentele necesare de lucru și că ai creat ambianța potrivită pentru a lucra într-un mod productiv.

 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

 

 

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 4 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 9 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 14 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

acum 16 zile

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 31 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »