JOI, 26 MARTIE 2020

Cum să lucrezi în mod productiv de acasă: 5 sfaturi de pus în practică

 Există numeroase beneficii atunci când lucrezi de acasă, de la faptul că îți poți crea propriul program și până la faptul că nu trebuie să te aranjezi ca să ieși din casă. Dar, în același timp, te poți lăsa ușor distras de tot felul de alte activități și ajungi să nu mai termini raportul la care lucrezi de două zile.

Din fericire, există câteva soluții care te pot ajuta să rămâi productiv, fie că lucrezi de pe canapea sau la masa din bucătărie. Așadar, iată cum poți să îți creezi spațiul perfect de lucru acasă:

 

Stabilește un program

Da, chiar dacă nu mai depinzi de programul clasic de muncă, tot ar fi indicat să stabilești care este momentul ideal pentru a începe să lucrezi. Cu alte cuvinte, încearcă să structurezi ziua în funcție de cât de multe ai de făcut. De exemplu, poate te simți mai creativ dimineața. Folosește acest timp pentru a găsi idei noi pentru proiectul la care lucrezi.

 Mai departe, cea de-a doua parte a zilei o poți folosi pentru a face activități mai relaxante, precum verificarea emailurilor și finalizarea altor task-uri mai ușoare. Dacă, în schimb, crezi că te concentrezi mai bine după-amiaza sau spre seară, atunci poți începe dimineața cu task-urile simple și termina cu cele creative.

 

Stabilește un loc de lucru

Nu toată lumea are o cameră specială pentru birou acasă, dar cel puțin poți găsi un loc pe care să îl transformi cu ușurință în spațiu de lucru. Te poți așeza pe canapea în sufragerie și a doua zi la masa din bucătărie, în funcție de proiect, sau, dacă simți nevoia să te izolezi, într-o cameră unde să nu te deranjeze nimeni.

 De asemenea, e important să ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru a lucra eficient. Așază pe masa de lucru câteva accesorii pentru birou, o agendă, markere și coli de scris. Ar fi indicat să verifici și câteva modele de imprimante și să alegi una potrivită pentru nevoile tale. Cu cât spațiul de lucru de acasă seamănă mai bine cu cel de la birou, cu atât mai mult vei reuși să muncești în mod productiv.

 

Pregătește-te de lucru

Deși poate părea tentant să lucrezi în pijamale de acasă și să lași televizorul pornit, aceste lucruri îți pot afecta de fapt productivitatea. Așa cum trebuie să îți amenajezi un spațiu de lucru potrivit, la fel de important este să te pregătești ca și când ai merge la birou. Setează alarma, schimbă hainele, fă-ți o cană cu cafea și orice alt lucru care te ajută să te pregătești de lucru. Ai putea chiar să începi cu lista de task-uri pe care le ai de rezolvat. E mai ușor să fii productiv atunci când știi ce ai de făcut pentru ziua respectivă.

 

Creează ambianța potrivită

Indiferent de camera în care lucrezi, ar fi bine să faci puțină curățenie înainte. Dacă spațiul este dezorganizat, nu vei putea să te concentrezi și fiecare mic detaliu îți va distrage atenția. În plus, dacă îți organizezi cât mai bine spațiul de lucru, nu va trebui să cauți apoi printre mormane de hârtii agenda cu notițele pentru proiectul la care lucrezi.

 Apoi, ține cont că trebuie să ai cât mai multă lumină pentru a putea să te concentrezi. Adaugă și alte elemente care te ajută să îți găsești inspirația și să lucrezi mai eficient, precum o vază cu flori, câteva ghivece cu plante sau lumânări parfumate. Studiile au arătat că plantele reduc stresul dintr-un spațiu de lucru, cresc creativitatea și productivitatea.

 

Deconectează-te

Orice pauză este benefică atunci când lucrezi, chiar și când faci asta de acasă. Poți stabili anumite ore când trebuie să iei o pauză sau, pur și simplu, poți face asta atunci când simți că te blochezi și ai nevoie de câteva minute să te relaxezi. De exemplu, ieși la o plimbare în jurul blocului pentru zece minute ca să te relaxezi și să poți veni cu idei noi.

 Când ziua de lucru s-a terminat, ai grijă să te deconectezi complet de tot ceea ce înseamnă muncă. Închide laptopul, pune telefonul de muncă pe silențios și apucă-te de alte treburi. Chiar dacă ai acces toată ziua la spațiul de lucru de acasă, asta nu înseamnă că trebuie să lucrezi continuu. Este important să creezi un echilibru între timpul de lucru și cel personal.

 Așadar, atunci când lucrezi de acasă este important să stabilești un spațiu de lucru, o listă cu tot ce ai de făcut, dar și să te deconectezi atunci când simți nevoie de o pauză. Asigură-te că ai toate instrumentele necesare de lucru și că ai creat ambianța potrivită pentru a lucra într-un mod productiv.

 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

 

 

COMENTARII

De ce este important să ai un jurnal

acum 10 zile

Orice fată a avut unul din acele jurnale cu lacăt și cheie, în copilărie. Poate că acum este uitat, aruncat undeva unde nu mai poate fi găsit. E timpul să ai unul nou! Da, și adulții pot avea un jurnal. Iată care sunt beneficiile acestei ‘’terapii prin hârtie’’!

5 sfaturi Feng Shui pentru un spațiu prosper și pașnic!

acum 18 zile

Feng shui este o artă străveche, provenită din China. Cuvintele înseamnă „apă eoliană” și sunt asociate cu ‘’sănătate’’ și ‘’noroc’’. Majoritatea oamenilor vor spune despre o casă care a fost aranjată după principiile „feng shui” că este mai liniștitoare și mai armonioasă.

Martie special: Idei de cadouri simpatice pentru cei dragi

acum 23 zile

Încă puțin și primăvara își va intra în drepturi. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului. Energia crește imediat ce luna martie sosește cu binecunoscutul mărțișor și minunata zi a femeilor. Nu doar natura renaște, ci și sufletul fiecăruia prinde culoare și se bucură de soare.

Sfaturi pentru amenajarea unei sufragerii de mici dimensiuni

acum 24 zile

Dacă ai făcut eforturi considerabile pentru a-ți lua un apartament cu trei camere, cel mai probabil deții o sufragerie. Iar, dacă nu ai avut suficienți bani, probabil ți-ai achiziționat unul cu un living destul de mic, pe care te-ai gândit inițial că îl vei transforma în camera celui de-al doilea copil. Dar, probabil, momentul a întârziat să apară sau cei doi copii se împacă mult prea bine pentru a sta în camere separate.

Un pas important spre siguranța deplină - alegerea scaunului auto pentru copil

acum 25 zile

Cum alegi scaunul potrivit de masina pentru copilul tau

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »