MARTI, 24 MARTIE 2020

De ce este important să ai un jurnal

jurnal   psychologies.co.uk

 Orice fată a avut unul din acele jurnale cu lacăt și cheie, în copilărie. Poate că acum este uitat, aruncat undeva unde nu mai poate fi găsit. E timpul să ai unul nou! Da, și adulții pot avea un jurnal. Iată care sunt beneficiile acestei ‘’terapii prin hârtie’’!

1. Jurnalul are potențialul de a fi un terapeut, dar și un prieten drag, care ascultă fără să te judece sau să te întrerupă și care este disponibil tot timpul. Jurnalul îți ascultă poveștile pe care nu ai îndrăzni să le spui unei persoane. Scrisul elimină sentimentele și emoțiile toxice și te ajută să înțelegi mai bine ceea ce simți și să știi care este pasul următor de făcut.

2. Prin răsfoirea paginilor din jurnal, te poți vedea pe tine cel din trecut, poți face o analiză a reacțiilor pe care le-ai avut în relație cu ceilalți. Această privire în oglindă te învață care este cea mai bună versiune a ta și cum să îți atingi obiectivele în mod eficient, dar și cum să menții o legătură sănătoasă cu sine și cu cei din jur.

3. Jurnalul este un obiect ieftin, accesibil și poate fi controlat în totalitate. Pentru că este accesibil și practic, acesta poate fi luat oriunde. Așa că dacă vrei să pleci într-o vacanță, strecoară printre haine și micul tău jurnal!

4. Jurnalele sunt portaluri creative. Deoarece ești în dialog cu latura ta interioară atunci când scrii, rezolvi problemele și devii creativ. A avea un jurnal poate fi o modalitate în care dai frâu liber creativității și ideilor. Cu alte cuvinte, este un exercițiu de dezvoltare a productivității creative.

5. Așa vei intra în istorie! Toată viața ta apare în acest manuscris și te poți întoarce în timp ori de câte ori vrei.

Jurnalele dau voce aspirațiilor tale și sunt spații sigure de eliberare a sentimentelor negative, a suferințelor și dezamăgirilor care stau în calea realizării acestor idealuri.

 

COMENTARII

Cum să lucrezi în mod productiv de acasă: 5 sfaturi de pus în practică

acum 8 zile

Există numeroase beneficii atunci când lucrezi de acasă, de la faptul că îți poți crea propriul program și până la faptul că nu trebuie să te aranjezi ca să ieși din casă. Dar, în același timp, te poți lăsa ușor distras de tot felul de alte activități și ajungi să nu mai termini raportul la care lucrezi de două zile. Din fericire, există câteva soluții care te pot ajuta să rămâi productiv, fie că lucrezi de pe canapea sau la masa din bucătărie. Așadar, iată cum poți să îți creezi spațiul perfect de lucru acasă:

5 sfaturi Feng Shui pentru un spațiu prosper și pașnic!

acum 18 zile

Feng shui este o artă străveche, provenită din China. Cuvintele înseamnă „apă eoliană” și sunt asociate cu ‘’sănătate’’ și ‘’noroc’’. Majoritatea oamenilor vor spune despre o casă care a fost aranjată după principiile „feng shui” că este mai liniștitoare și mai armonioasă.

Martie special: Idei de cadouri simpatice pentru cei dragi

acum 23 zile

Încă puțin și primăvara își va intra în drepturi. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului. Energia crește imediat ce luna martie sosește cu binecunoscutul mărțișor și minunata zi a femeilor. Nu doar natura renaște, ci și sufletul fiecăruia prinde culoare și se bucură de soare.

Sfaturi pentru amenajarea unei sufragerii de mici dimensiuni

acum 24 zile

Dacă ai făcut eforturi considerabile pentru a-ți lua un apartament cu trei camere, cel mai probabil deții o sufragerie. Iar, dacă nu ai avut suficienți bani, probabil ți-ai achiziționat unul cu un living destul de mic, pe care te-ai gândit inițial că îl vei transforma în camera celui de-al doilea copil. Dar, probabil, momentul a întârziat să apară sau cei doi copii se împacă mult prea bine pentru a sta în camere separate.

Un pas important spre siguranța deplină - alegerea scaunului auto pentru copil

acum 25 zile

Cum alegi scaunul potrivit de masina pentru copilul tau

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »