MARTI, 24 MARTIE 2020

De ce este important să ai un jurnal

jurnal   psychologies.co.uk

 Orice fată a avut unul din acele jurnale cu lacăt și cheie, în copilărie. Poate că acum este uitat, aruncat undeva unde nu mai poate fi găsit. E timpul să ai unul nou! Da, și adulții pot avea un jurnal. Iată care sunt beneficiile acestei ‘’terapii prin hârtie’’!

1. Jurnalul are potențialul de a fi un terapeut, dar și un prieten drag, care ascultă fără să te judece sau să te întrerupă și care este disponibil tot timpul. Jurnalul îți ascultă poveștile pe care nu ai îndrăzni să le spui unei persoane. Scrisul elimină sentimentele și emoțiile toxice și te ajută să înțelegi mai bine ceea ce simți și să știi care este pasul următor de făcut.

2. Prin răsfoirea paginilor din jurnal, te poți vedea pe tine cel din trecut, poți face o analiză a reacțiilor pe care le-ai avut în relație cu ceilalți. Această privire în oglindă te învață care este cea mai bună versiune a ta și cum să îți atingi obiectivele în mod eficient, dar și cum să menții o legătură sănătoasă cu sine și cu cei din jur.

3. Jurnalul este un obiect ieftin, accesibil și poate fi controlat în totalitate. Pentru că este accesibil și practic, acesta poate fi luat oriunde. Așa că dacă vrei să pleci într-o vacanță, strecoară printre haine și micul tău jurnal!

4. Jurnalele sunt portaluri creative. Deoarece ești în dialog cu latura ta interioară atunci când scrii, rezolvi problemele și devii creativ. A avea un jurnal poate fi o modalitate în care dai frâu liber creativității și ideilor. Cu alte cuvinte, este un exercițiu de dezvoltare a productivității creative.

5. Așa vei intra în istorie! Toată viața ta apare în acest manuscris și te poți întoarce în timp ori de câte ori vrei.

Jurnalele dau voce aspirațiilor tale și sunt spații sigure de eliberare a sentimentelor negative, a suferințelor și dezamăgirilor care stau în calea realizării acestor idealuri.

 

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 4 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 9 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 14 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

acum 16 zile

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 31 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »