VINERI, 15 MAI 2020

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

 „Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

 De cele mai multe ori alergăm după lucrurile materiale, crezând că dacă le obținem o să fim satisfăcuți. Și cu stupoare aflăm că un vid rămâne în suflet și degeaba îl încărcăm cu lucruri materiale, dacă nu ne umplem rezervorul interior cu pace și fericire.

 Un studiu realizat pe o perioada de aproximativ 80 de ani de către Universitatea Harvard a tras concluzia că nu averea și posesiunile materiale fac oamenii fericiți, ci relațiile de prietenie sincere și căsătoriile fericite.

 Mintea și corpul sunt două entități care nu se pot exclude și funcționarea lor corectă se face la unison. Dacă simți nevoia de a schimba anumite aspecte în viața ta, urmărește sugestiile noastre și încearcă să le pui în practică:

Stăpânește-ți gândurile

Știai că 80% dintre gândurile zilnice pe care le avem sunt negative? Se pare că suntem o specie pesimistă. De câte ori nu ai pus în față răul, atunci când ai avut de rezolvat o situație sau te-ai confruntat cu necunoscutul? Foarte mulți dintre noi avem o stimă de sine scăzută, iar acest lucru dăunează nu doar vieții profesionale, ci și celei personale.

 Fii atentă la gândurile tale. Este important sa devii conștientă de ele. Ori de câte ori sesizezi un gând urât, nu-l alunga; lasă-l să treacă, observă-l și deconectează-te de el, găsindu-i o conotație pozitivă. 

 Renunță la „Nu pot”, în favoarea lui „Pot”. Acest lucru nu se face instant. Este o obișnuință care trebuie practicată îndelung, nu te aștepta la minuni peste noapte. Trebuie să fii realistă, dar perseverentă. Învingătorii nu se folosesc de rolul de victimă și nici nu găsesc pretexte atunci când doresc să câștige o bătălie.

 Lupta cu gândurile și mentalitatea negativă se face în timp și cu perseverență. Îți recomandăm să citești cartea „Psihologia pozitivă. Ce ne menține fericiți, optimiști și motivați” - Charlotte Style.

 

Un nou hobby, o nouă viață

Această perioadă pe care o traversăm cu toții a avut și puncte bune, indiferent de tragicul situației. Mulți dintre noi ne-am reconectat la familie, am avut mai mult timp pentru copiii noștri, am avut mai mult timp pentru noi. Poate am început să învățăm ceva ce ne doream de mult timp, dar mereu amânam.

 Poate că de foarte mult timp ai dorit să te apuci de reamenajarea casei. De ce nu încerci să redecorezi bucătăria de vară? Fie că dorești să împrospătezi aspectul mobilei din bucătărie sau să cumperi ustensile noi, precum un frigider, un aragaz sau o plită, convinge-i pe membrii familiei să luați parte împreună la proiectul casei.

 Sunt zeci de turoriale pe YouTube care te învață să fii propriul Meșter Manole în locuință, iar dacă simți că poți aprofunda, un curs de design interior după izolare este un țel nemaipomenit.

 

Dezvoltă-ți o nouă rutină de antrenament

Îți place să alergi? Încearcă ceva diferit timp de o săptămână, cum ar fi înotul, pilates sau zumba. Diversitatea alungă plictiseala și, cu cât ești mai plictisită, cu atât randamentul tău scade. Un nou tip de exerciții va trezi noi mușchi din somnul de peste iarnă și, poate, vei descoperi că îți place foarte mult noul antrenament.

 De altfel, schimbarea lucrurilor nu numai că te întinerește, dar poate fi și un declanșator al pierderii în greutate.

 A fi productiv cere ambiție, iar a fi onest cu tine însuți necesită mult curaj. Dar, dacă dorești să ai parte de schimbare, o poți face trăind conștient și practicând sportul pentru corp în egală măsură cu cel pentru minte.

 

Sursa foto Shutterstock

 

 

COMENTARII

Top 5 cele mai frumoase cărți de dragoste

acum 2 zile

Niciodată nu ai prea multe cărți și chiar dacă au mai rămas în biblioteca ta câteva pe care încă nu le-ai citit, tot îți dorești unele noi. Se spune că trăiești atâtea vieți câte cărți citești, punându-te în pielea personajelor tale...

5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

acum 4 zile

Perioada de izolare ne-a făcut să ne răscolim raftul cu cărți și apoi să facem ravagii pe rafturile librăriilor online, din dorința de a învăța lucruri noi. Cititul ne-a determinat să ne folosim timpul constructiv, reușind să terminăm cărțile demult începute....

Ce să porți la prima întâlnire? – 5 sfaturi

acum 5 zile

Prima impresie e greu de schimbat. Tocmai de aceea, la prima întâlnire trebuie să te asiguri că arăți impecabil. Pe lângă faptul că entuziasmul te va determina să îți alegi mai multe ținute, reușind cu greu să te decizi, este important să nu te alarmezi. Iată...

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 45 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 50 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »