VINERI, 15 MAI 2020

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

 „Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

 De cele mai multe ori alergăm după lucrurile materiale, crezând că dacă le obținem o să fim satisfăcuți. Și cu stupoare aflăm că un vid rămâne în suflet și degeaba îl încărcăm cu lucruri materiale, dacă nu ne umplem rezervorul interior cu pace și fericire.

 Un studiu realizat pe o perioada de aproximativ 80 de ani de către Universitatea Harvard a tras concluzia că nu averea și posesiunile materiale fac oamenii fericiți, ci relațiile de prietenie sincere și căsătoriile fericite.

 Mintea și corpul sunt două entități care nu se pot exclude și funcționarea lor corectă se face la unison. Dacă simți nevoia de a schimba anumite aspecte în viața ta, urmărește sugestiile noastre și încearcă să le pui în practică:

Stăpânește-ți gândurile

Știai că 80% dintre gândurile zilnice pe care le avem sunt negative? Se pare că suntem o specie pesimistă. De câte ori nu ai pus în față răul, atunci când ai avut de rezolvat o situație sau te-ai confruntat cu necunoscutul? Foarte mulți dintre noi avem o stimă de sine scăzută, iar acest lucru dăunează nu doar vieții profesionale, ci și celei personale.

 Fii atentă la gândurile tale. Este important sa devii conștientă de ele. Ori de câte ori sesizezi un gând urât, nu-l alunga; lasă-l să treacă, observă-l și deconectează-te de el, găsindu-i o conotație pozitivă. 

 Renunță la „Nu pot”, în favoarea lui „Pot”. Acest lucru nu se face instant. Este o obișnuință care trebuie practicată îndelung, nu te aștepta la minuni peste noapte. Trebuie să fii realistă, dar perseverentă. Învingătorii nu se folosesc de rolul de victimă și nici nu găsesc pretexte atunci când doresc să câștige o bătălie.

 Lupta cu gândurile și mentalitatea negativă se face în timp și cu perseverență. Îți recomandăm să citești cartea „Psihologia pozitivă. Ce ne menține fericiți, optimiști și motivați” - Charlotte Style.

 

Un nou hobby, o nouă viață

Această perioadă pe care o traversăm cu toții a avut și puncte bune, indiferent de tragicul situației. Mulți dintre noi ne-am reconectat la familie, am avut mai mult timp pentru copiii noștri, am avut mai mult timp pentru noi. Poate am început să învățăm ceva ce ne doream de mult timp, dar mereu amânam.

 Poate că de foarte mult timp ai dorit să te apuci de reamenajarea casei. De ce nu încerci să redecorezi bucătăria de vară? Fie că dorești să împrospătezi aspectul mobilei din bucătărie sau să cumperi ustensile noi, precum un frigider, un aragaz sau o plită, convinge-i pe membrii familiei să luați parte împreună la proiectul casei.

 Sunt zeci de turoriale pe YouTube care te învață să fii propriul Meșter Manole în locuință, iar dacă simți că poți aprofunda, un curs de design interior după izolare este un țel nemaipomenit.

 

Dezvoltă-ți o nouă rutină de antrenament

Îți place să alergi? Încearcă ceva diferit timp de o săptămână, cum ar fi înotul, pilates sau zumba. Diversitatea alungă plictiseala și, cu cât ești mai plictisită, cu atât randamentul tău scade. Un nou tip de exerciții va trezi noi mușchi din somnul de peste iarnă și, poate, vei descoperi că îți place foarte mult noul antrenament.

 De altfel, schimbarea lucrurilor nu numai că te întinerește, dar poate fi și un declanșator al pierderii în greutate.

 A fi productiv cere ambiție, iar a fi onest cu tine însuți necesită mult curaj. Dar, dacă dorești să ai parte de schimbare, o poți face trăind conștient și practicând sportul pentru corp în egală măsură cu cel pentru minte.

 

Sursa foto Shutterstock

 

 

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 6 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 11 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 15 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 32 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Parenting modern sau cum să îl implici pe tată în creșterea celui mic

acum 40 zile

Secolul XXI redefinește concepte cu care mulți am fost crescuți și pe care le-am văzut în familia de proveniență. Femeile dovedesc în fiecare zi că pot ușor să jongleze între o carieră de succes și familie. Multe dintre ele se întorc la muncă la scurt timp după ce nasc, lăsând creșterea copilului în seama tatălui. De altfel, destule familii din România au adoptat acest trend venit din Vest, în care bărbatul intră în concediu de paternitate, și nu invers

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »