LUNI, 18 DECEMBRIE 2017

Povestea din spatele ”Exorcizării lui Emily Rose”! Nimeni nu a deslușit până acum misterul cazului care a șocat secole

În lume, există fapte și povești care te fac să-ți înghețe sângele în vine doar când le amintești. Din nefericire însă, multe dintre acestea rămân un mister chiar și astăzi. Asta se întâmplă și în acest caz ce datează de aproximativ 40 de ani.

Să dăm timpul înapoi până în 1976. Faptele însă, te duc cu gândul la o epocă mult mai îndepărtată, mai exact, la sinistra eră medievală...

Așadar, în plin secol XX, a avut loc un ritual de exorcizare misterios, pentru a-l scoate pe ”diavol” din corpul unei fetițe, pe care toți o credeau ”posedată”. Ritualul a avut nu mai puțin de 65 de ședințe ale terorii...

Povestea lui Anneliese, fetița posedată, a rămas un mister nedeslușit care încă dă fiori și stârnește controverse. 

Anneliese Michel s-a născut în Leiblfing, Bavaria, provenind dintr-o familie catolică. Viața ei nu era diferită de cea a colegilor de școală. 

În 1968, fetița a început să aibă primele simptome: din cauza spasmelor își mușca limba. În acel an, a suferit diverse astfel de episoade: corpul îi înțepenea, nu mai putea vorbi, iar respirația era sacadată. 

Psihiatrul la care a apelat familia nu a găsit nicio cauză a acestor simptome. Dispozitivele medicale la care a fost supusă afișau o activitate cerebrală normală, fără schimbări semnificative. Starea i se înrăutățise rapid: urla, se schimonisea și nu lăsa pe nimeni să se apropie de ea. Când aceste episoade dispăreau, îi implora pe medici să o ajute.

Specialiștii credeau că este vorba de epilepsie, dar medicamentele naturale, prescrise timp de patru ani, nu au avut niciun efect. Convinși că fiica lor este posedată de diavol, părinții, catolici practicanți, au cerut ajutor Bisericii să le elibereze fiica de Necuratul. După o vreme, Episcopul a încuviințat cererea lor... 

În 1975, doi preoți catolici au realizat ritualul de exorcizare în detaliu, după un document ce data din 1614. Fata țipa cât putea și se lupta cu toate puterile. Anneliese striga că mâinile preotului o ardeau mai rău ca focul. Abia putea fi ținută de trei bărbați vâmjoși. 

Vreme de un an, oamenii Bisericii au încercat să scoată demonul din trupul păcătos, în 65 de ședințe, dintre care 42 au fost filmate. Anneliese refuza să se hrănească, spunând că Diavolul îi interzice.  

Până într-o zi de Iunie, când convulsiile i-au adus moartea...

Fata era dărâmată fizic și psihic. La momentul morții, cântărea 31 de kilograme.

După moartea fetei a început și procesul în care preoții și părinții au fost acuzați de neglijență și de faptul că au refuzat tratamentul prescris de medici, acțiuni ce ar fi dus la sfârșitul bietei copile.

Preoții au fost condamnați la șase luni de pușcărie. 

Diagnosticul oficial al lui Annelise: psihoză și epilepsie. Însă, nimeni nu știe exact ce i s-a întâmplat și de unde a pornit totul. 

Unii au încercat să explice fenomenul transpunându-l pe marele ecran (vezi ”Exorcizarea lui Emily Rose” - 2005), aceasta fiind doar o versiune a poveștii. 

COMENTARII

Te gândești deja la vacanța de vară? Rezervă-ți concediul prin early booking

acum 2 zile

Ca să ai parte de o excursie perfectă, trebuie să descoperi oferte foarte convenabile, într-o perioadă adecvată pentru tine și spre o destinație renumită.

Ce schimbări să faci în viața ta pentru a ieși din rutină

acum 3 zile

Nimeni nu își dorește să intre în rutină, dar, la un moment dat, tuturor ni se întâmplă. Evită acest lucru și adoptă schimbări în viața ta, chiar dacă pot părea riscante. Este posibil ca un obicei nou sau interacțiunea cu un mediu diferit să fie exact ceea ce trebuie pentru a-ți recăpăta energia de care duci lipsă.

Vacanta la ski - cum iti alegi echipamentul?

acum 9 zile

Dincolo de aspectul estetic, echipamentul pentru sporturile de iarna are, in primul rand, un rol tehnic: te protejeaza de frig si de posibile accidentari.

Care sunt cei mai cool ochelari de soare pentru barbati? 5 modele pe care sa le ai in atentie

acum 29 zile

Pentru a gasi perechea potrivita, trebuie sa tii cont de forma fetei si ocaziile unde ii vei purta. Poti gasi o gama variata de ochelari de soare pe lentiamo.ro. Vrei cateva idei?

Ținute de toamnă ideale pentru birou

acum 30 zile

Îți propunem, în continuare, ținute perfecte pentru birou pe care le poți adopta în sezonul rece!

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »