LUNI, 18 DECEMBRIE 2017

Povestea din spatele ”Exorcizării lui Emily Rose”! Nimeni nu a deslușit până acum misterul cazului care a șocat secole

În lume, există fapte și povești care te fac să-ți înghețe sângele în vine doar când le amintești. Din nefericire însă, multe dintre acestea rămân un mister chiar și astăzi. Asta se întâmplă și în acest caz ce datează de aproximativ 40 de ani.

Să dăm timpul înapoi până în 1976. Faptele însă, te duc cu gândul la o epocă mult mai îndepărtată, mai exact, la sinistra eră medievală...

Așadar, în plin secol XX, a avut loc un ritual de exorcizare misterios, pentru a-l scoate pe ”diavol” din corpul unei fetițe, pe care toți o credeau ”posedată”. Ritualul a avut nu mai puțin de 65 de ședințe ale terorii...

Povestea lui Anneliese, fetița posedată, a rămas un mister nedeslușit care încă dă fiori și stârnește controverse. 

Anneliese Michel s-a născut în Leiblfing, Bavaria, provenind dintr-o familie catolică. Viața ei nu era diferită de cea a colegilor de școală. 

În 1968, fetița a început să aibă primele simptome: din cauza spasmelor își mușca limba. În acel an, a suferit diverse astfel de episoade: corpul îi înțepenea, nu mai putea vorbi, iar respirația era sacadată. 

Psihiatrul la care a apelat familia nu a găsit nicio cauză a acestor simptome. Dispozitivele medicale la care a fost supusă afișau o activitate cerebrală normală, fără schimbări semnificative. Starea i se înrăutățise rapid: urla, se schimonisea și nu lăsa pe nimeni să se apropie de ea. Când aceste episoade dispăreau, îi implora pe medici să o ajute.

Specialiștii credeau că este vorba de epilepsie, dar medicamentele naturale, prescrise timp de patru ani, nu au avut niciun efect. Convinși că fiica lor este posedată de diavol, părinții, catolici practicanți, au cerut ajutor Bisericii să le elibereze fiica de Necuratul. După o vreme, Episcopul a încuviințat cererea lor... 

În 1975, doi preoți catolici au realizat ritualul de exorcizare în detaliu, după un document ce data din 1614. Fata țipa cât putea și se lupta cu toate puterile. Anneliese striga că mâinile preotului o ardeau mai rău ca focul. Abia putea fi ținută de trei bărbați vâmjoși. 

Vreme de un an, oamenii Bisericii au încercat să scoată demonul din trupul păcătos, în 65 de ședințe, dintre care 42 au fost filmate. Anneliese refuza să se hrănească, spunând că Diavolul îi interzice.  

Până într-o zi de Iunie, când convulsiile i-au adus moartea...

Fata era dărâmată fizic și psihic. La momentul morții, cântărea 31 de kilograme.

După moartea fetei a început și procesul în care preoții și părinții au fost acuzați de neglijență și de faptul că au refuzat tratamentul prescris de medici, acțiuni ce ar fi dus la sfârșitul bietei copile.

Preoții au fost condamnați la șase luni de pușcărie. 

Diagnosticul oficial al lui Annelise: psihoză și epilepsie. Însă, nimeni nu știe exact ce i s-a întâmplat și de unde a pornit totul. 

Unii au încercat să explice fenomenul transpunându-l pe marele ecran (vezi ”Exorcizarea lui Emily Rose” - 2005), aceasta fiind doar o versiune a poveștii. 

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 38 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 43 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 48 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

acum 50 zile

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 65 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »