MIERCURI, 20 DECEMBRIE 2017

Secrete din paturile haremurilor sultanilor. Cum se pregătesc femeile Orientului pentru noaptea de amor

 Trebuie să recunoaștem că filmele turcești ne încântă mai ales prin faptul că ne aduc în fața situații de viață și obiceiuri pe care nu le-am trăit niciodată. O lume la care, cel mai probabil, nu vom avea acces decât prin prisma lecturii ori a cinematografiei.

Una dintre scenele care ne îmbie este și cea... de la harem. Și, fie femeie, fie bărbat, cu siguranță v-ați transpus măcar pentru o secundă în locul acela plin de extaz, farmec, ispite, fluide feminine și aromă de mosc.

Chiar dacă femeile ziellor noastre sunt... feminste convinse, ei bine, încă mai au câte ceva de învățat de la cele care poartă această tradiție străveche, și anume, arta seducției.

Iată cum era viața la femeilor de la harem.

1. Raiul păzit

Cel mai cunoscut harem a fosr în castelul Seral, din Istanbul. Era compus din 400 de camere spațioase, unde trăiau peste 2000 de concubine.

Castelul era de dimensiunea unui oraș cu ziduri înalte. Locuitoarea acestui rai putea să devină doar o femeie cu adevărat frumoasă, care trecut un casting exigent.

2. Preselecția

În haremul sultanului niciodată nu ajungeau fete întâmplătoare. Exista un plan special,în conformitate cu care erau alese un anumit număr de blonde și de brunete.

Cel mai mult padișahii orientali apreciau coapsele și talia. Proporția perfectă se considera 2/3 ( talia/ coapse).

3. Cursuri de seducție

Fetele, selectate pentru a-l sluji pe sultan, treceau o instruire specială de doi ani. Erau învățate de calfe bătrâne cu o vastă experiență de sclave.

Viitoarele concubine învățau limba, bazele Coranului, literatura, poezia și caligrafia.

Învățau structura poeziilor și să cânte la instrumente muzicale. Fetele își mențineau în permanență forma fizică, acordau mult timp dansului.

4. Hamam

Unul dintre cele mai importante ritualuri de îngrijire ale concubinelor era mersul în hamam (baie). Fetele se scăldau în apă, care era parfumată cu flori de viorele.

Această loțiune nu doar făcea pielea mai fină, dar o și parfuma. Apoi pe față și piele erau puse măști din plante.

Înainte de a merge la saună,fetele își scoateau părul de pe toate zonele corpului cu ajutorul unei creme speciale.

În componența acesteia intrau ouăle, mierea și sucul de lămâie.

5. Pe drumul de aur

Nu era suficient să ajungi în harem. Fetele puteau să stea acolo și câțiva ani și să nu se învrednicească de o invitație în dormitorul sultanului. Prin ochii sultanului zilnic se perindau sute de frumuseți, care îl seduceau.

Dar succesul le surâdea doar unora. Pentru a atrage atenția asupra lor, concubinele aveau grijă intensivă de ele.

Se îmbrăcau în cele mai frumoase rochii, pierdeau câteva ore în zi pe machiaj. Își antrenau mersul și ținuta, învățau să seducă doar cu privirea.

6. Primul exercițiu: oul jad.

Fata era așezată pe un scaun cu gaură. Picioarele erau larg desfăcute, iar în vaginul fetei era introdus un ou mic de jad, de care erau agățate câteva ațe.

Ea trebuia să încordeze vaginul într-atât de mult, încât ațele să se rupă când se trăgea de ele.

7. Machiajul

Înainte de amerge în dormitorul sultanului, concubinele își puneau machiaj. De o atenție sporită se bucurau ochii.

Pentru ca aceștia să încânte inima padișahului de la prima vedere, fetele desenau cele mai diferite modele. Pentru a conferi buzelor o notă purpurie, femeile orientale mâncau o compoziție din piper roșu.

Pentru a-și împrospăta respirația, înainte de a merge la sultan, fetele mâncau bețișoare de scorțișoară.

sursă:actualitatea.biz.

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 39 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 44 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 48 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

acum 50 zile

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 65 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »