MIERCURI, 24 MAI 2017

Doliu la Hollywood! Roger Moore alias ”James Bond” a murit la vârsta de 89 de ani

 hepta.ro

Actorul Roger Moore, unul dintre interpreţii personajului James Bond în franciza cinematografică omonimă, a murit la vârsta de 89 de ani. Vestea a fost confirmată, marţi, de familia artistului britanic.

Roger Moore a interpretat rolul celebrului agent 007 în şapte filme din seria ”James Bond”, inclusiv în două dintre cele mai apreciate lungmetraje din această serie cinematografică - ”Live and Let Die” şi ”Spy Who Loved Me”.

Familia lui Roger Moore a confirmat decesul artistului, marţi, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Roger a murit după o luptă scurtă, dar curajoasă cu cancerul”, se afirmă în acel mesaj, publicat de copiii actorului.

Îţi mulţimim, tată, pentru faptul că ai rămas tu însuţi, pentru faptul că ai fost atât de special pentru atât de mulţi oameni”, au adăugat copii starului britanic.

Roger Moore, care a murit în Elveţia, va fi înmormântat în cadrul unei ceremonii funerare private care va avea loc la Monaco, conform dorinţelor sale.

Iubirea cu care a fost înconjurat în ultimile zile de viaţă a fost atât de mare încât nu poate fi exprimată în cuvinte”, precizează o declaraţie de presă făcută de cei trei copii ai actorului - Debora, Geoffrey şi Christian.

”Gândurile noastre se îndreaptă acum spre soţia lui, Kristina, în această perioadă dificilă”, au adăugat copii starului.

Roger Moore a fost cel de-al treilea actor invitat să interpreteze rolul James Bond pe marile ecrane, dar a rămas în memoria cinefililor şi cu rolurile din francizele ”Sfântul” şi ”The Persuaders”. A fost şi un activist dedicat activităţilor umanitare şi a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF în anul 1991.

Actorul britanic s-a născut la Londra pe 14 octombrie 1927 şi, după ce a lucrat ca model la începutul anilor 1950, a semnat un contract pe şapte ani cu studioul MGM. Primele filme ale sale nu au fost chiar memorabile, iar succesul a venit după ce a făcut tranziţia spre micul ecran.

Rolul care l-a făcut remarcat în televiziune a fost cel din serialul de aventuri ”Ivanhoe”, care i-a adus posibilitatea de a deveni protagonistul unor producţii foarte populare, precum ”Maverick”, ”The Saint” şi ”The Persuaders”.

Succesul de care s-a bucurat filmul ”Sfântul” i-a deschis uşile la Hollywood, însă franciza americană dedicată celebrului spion nu a impresionat în box office.

Roger Moore fusese contactat pentru a juca personajul James Bond, însă din cauza conflictului dintre agenda lui de lucru în televiziune cu cea din cinematografie nu a putut să joace acest rol.

După ce Sean Connery s-a retras definitiv din franciza ”James Bond”, Roger Moore a fost invitat din nou să joace acest rol.

L-a interpretat prima dată în 1973, într-un film elogiat de critici şi primit cu entuziasm de spectatori - ”Live and Let Die”.

A jucat apoi în alte şase producţii cu agentul 007 într-o perioadă de 12 ani, devenind actorul care a deţinut cel mai mult timp acest rol din istoria francizei. Atunci când s-a retras din seria ”James Bond”, în 1985, Roger Moore avea vârsta de 58 de ani.

După ce a predat acest rol lui Timothy Dalton, Roger Moore a luat o pauză în carieră şi nu a mai jucat în niciun film până în 1990.

De atunci, cariera lui a devenit intermitentă, starul britanic apărând doar sporadic, în roluri mici, precum cele din filmele ”Spice World” şi ”Boat Trip”.

În 1999, Roger Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic în grad de Cavaler şi a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în anul 2003 pentru acţiunile sale umanitare.

Decizia actorului britanic de a deveni ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF s-a bazat pe prietenia lui cu Audrey Hepburn, care a deţinut acelaşi titlu în cadrul UNICEF.

Roger Moore a scris două cărţi despre perioada petrecută în calitate de interpret al personajului James Bond, dar şi două autobiografii. Cea mai recentă dintre acestea, lansată în 2014, se intitulează ”Last Man Standing”.

A fost căsătorit de patru ori - cu Doorn van Steyn (1946-1953), Dorothy Squires (1953-1968), Luisa Mattioli (1969-1996) şi Kristina Tholstrup (2002-prezent) - şi a avut trei copii.

COMENTARII

Fii erou de acasă! Donează pentru a salva vieți! O inițiativă a trustului Intact Media Group

acum 58 zile

Lupta împotriva coronavirusului merge mai departe. Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3 se unesc în cel mai complex eveniment media. Trustul Intact organizează cel mai mare teledon virtual: “Români împreună”, duminică, 29 martie, de la 13:00.

Vremea de Paști 2018. Anunțul ANM este ÎNFRICOȘĂTOR. Meteorologii avertizează: „România se va afla...”

acum 791 zile

După surprizele meteorologice de la sfârșitul lunii februarie, românii se așteaptă la ce e mai rău în viitor. Cum anul acesta sărbătorile pascale vor fi la începutul lunii aprilie, șansele ca vremea să fie una frumoasă sunt destul de mici.

Dascălii din România vor beneficia de cursuri de învățare continuă

acum 811 zile

În sprijinul acestei responsabilități, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, împreună cu Fischer International, își propun să le creeze profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă prin intermediul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali".

Atenție! Săptămâna viitoare sunt două mari sărbători cu curce roșie în calendar. Iată ce sfinți sărbătorim

acum 851 zile

Ce sfinți sărbătorim în aceste două zile? Iată ce scrie în calendarul ortodox 2018:

Joi este sărbătoare cu cruce în calendar. Iată ce sfânt sărbătorim pe 25 ianuarie

acum 852 zile

Pe 25 ianuarie 2018, in calendarul ortodox, este sarbatoare cu cruce neagra.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »