• JOI, 17 MAI 2018

  Acesta este personajul de teatru în pielea căruia Marcel Iureș spune că s-a simțit cel mai bine

  La ”CineCOOL”, actrorul Marcel Iureș a povestit ce anume l-a determinat să devină actor, despre pasiunea lui pentru citit, care a început de când era mic copil, despre întâlnirea cu regizorii de renume, dar și multe multe alte lucruri frumoase și  mai puțin știute.

  Una dintre mărturisirile actorului este și cea legată de personajul de teatru de care se simte cel mai atașat. Întrebat de Irina Margareta Nistor care este personajul în pielea căruia s-a simțit cel mai bine, Marcel Iureș a răspuns direct: 

  Richard al III-lea, din piesa «Richard al III-lea», de William Shakespeare.M-am simțit extrem de bine în el. A fost o izbândă totală și instituțională, și regizorală”, a spus Marcel Iureș, la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de postul Happy Channel sâmbăta și duminica, de la ora 15.30.


  Marcel Iureş a jucat în filme de succes produse la Hollywood, precum ”Interview with a vampire”, ”Mission Impossible”, ”The Peacemaker”.  În „Gool!” a apărut alături de fotbaliști de renume ca Zidane, Raul și Beckham, iar în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” a jucat alături de Johhny Depp, Keira Knightley și Orlando Bloom.Marcel Iureș a lucrat și cu Francis Ford Coppola pentru filmul „Tinerețe fără tinerețe”.

  Absolvent al Institutului de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1978, Marcel Iureș a fost elevul regretatului Marin Moraru. A debutat pe scena Teatrului Național din Cluj imediat după terminarea facultății în piesa “Menajeria de sticlă”. Au urmat alte piese pe scenele din București, la Odeon și Bulandra, jucând în unele dintre cele mai importante roluri: Hamlet, Henric al IV-lea și Richard al III-lea.

  În 1978, Marcel Iureș își face debutul și în cinematografie, cu rolul compozitorului Franz Lizt, în “Vis de ianuarie”, film regizat de Nicolae Oprițescu. marcel Iureș a obţinut, doi ani la rând, titlul de cel mai bun actor român. 

  COMENTARII

  Bogdan Albulescu a ”dezertat” de la Facultatea de Drept pentru a se face actor

  acum 15 ore

  Acctorul Bogdan Albulescu este invitatul Irinei Margareta Nistor la „CineCOOL”.

  La ”CineCOOL”, Bogdan Albulescu povestește cum ajungea la spectacole: ”Intram peste tot pe unde se putea, cu carnetul de student”

  acum 16 ore

  Invitat la ”CineCOOL”, actorul Bogdan Albulescu a continuat seria mărturisirilor. După ce a spus de ce a renunțat la Facultatea de Drept , el a povestit despre modul în care intra la spectacolele de teatru. Prima dată la teatru, ca simplu spectator, Bogdan Albulescu...

  Vlad mărturisește, la ”PoveștiCOOL”: „Unii spun că este rolul vieții mele”

  acum 1 zile

  După ce Cristina Ciobănașu a mărturisit cât de milă îi este de bietul Ioan, după ce e a spus ce înseamnă pentru ea ”Fructul Oprit”, i-a venit rândul lui Vlad Gherman să vorbească despre primul serial în care nu formează un cupul cu Criss.

  Cosmina Dobrotă, alias servitoarea ”curioasă” din ”Fructul Oprit”: ”Am descoperit că uneori este bine să fii obraznic”

  acum 1 zile

  Cosmina Dobrotă, îndrăgita actriță care o interpretează pe Katia în serialul difuzat de Antena 1, miercurea, de la ora 20.00,este invitata lui Vlad Gherman, la ”PoveștiCOOL”, emisiune difuzată de postul Happy Channel în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 15.30.

  Cristina Ciobănașu: Măi, ce proastă e Ana aia! Nu vede cât de tare o iubește băiatul ăsta!”

  acum 1 zile

  “Fructul Oprit” este un serial dramă produs și regizat de Ruxandra Ion, după un scenariu semnat de Simona Macovei și Radu Grigore, difuzat în fiecare miercuri, de la ora 20.00, la Antena 1.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »