• JOI, 17 MAI 2018

  Acesta este personajul de teatru în pielea căruia Marcel Iureș spune că s-a simțit cel mai bine

  La ”CineCOOL”, actrorul Marcel Iureș a povestit ce anume l-a determinat să devină actor, despre pasiunea lui pentru citit, care a început de când era mic copil, despre întâlnirea cu regizorii de renume, dar și multe multe alte lucruri frumoase și  mai puțin știute.

  Una dintre mărturisirile actorului este și cea legată de personajul de teatru de care se simte cel mai atașat. Întrebat de Irina Margareta Nistor care este personajul în pielea căruia s-a simțit cel mai bine, Marcel Iureș a răspuns direct: 

  Richard al III-lea, din piesa «Richard al III-lea», de William Shakespeare.M-am simțit extrem de bine în el. A fost o izbândă totală și instituțională, și regizorală”, a spus Marcel Iureș, la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de postul Happy Channel sâmbăta și duminica, de la ora 14.30.


  Marcel Iureş a jucat în filme de succes produse la Hollywood, precum ”Interview with a vampire”, ”Mission Impossible”, ”The Peacemaker”.  În „Gool!” a apărut alături de fotbaliști de renume ca Zidane, Raul și Beckham, iar în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” a jucat alături de Johhny Depp, Keira Knightley și Orlando Bloom.Marcel Iureș a lucrat și cu Francis Ford Coppola pentru filmul „Tinerețe fără tinerețe”.

  Absolvent al Institutului de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1978, Marcel Iureș a fost elevul regretatului Marin Moraru. A debutat pe scena Teatrului Național din Cluj imediat după terminarea facultății în piesa “Menajeria de sticlă”. Au urmat alte piese pe scenele din București, la Odeon și Bulandra, jucând în unele dintre cele mai importante roluri: Hamlet, Henric al IV-lea și Richard al III-lea.

  În 1978, Marcel Iureș își face debutul și în cinematografie, cu rolul compozitorului Franz Lizt, în “Vis de ianuarie”, film regizat de Nicolae Oprițescu. marcel Iureș a obţinut, doi ani la rând, titlul de cel mai bun actor român. 

  COMENTARII

  Victor Rebengiuc, la ”CineCOOL”: ”Făceam muca asta de actor amator cu mare plăcere”

  acum 1 zile

  Invitat la ”CineCOOL”, marele actor Victor Rebengiuc a povestit la Happy Channel cum a ajuns el actor. A început din liceu, când mergea la cursuri de actorie și era... actor amator.

  Te-ai plictisit în casă? Ieși la film. ”PoveștiCOOL” îți recomandă "Tomb Raider (2018)"

  acum 1 zile

  ”Tomb Raider-Începutul” este cel mai nou film din seria aventurilor personajului Lara Croft. Spre deosebire de seriile trecute, de data aceasta, personajul principal nu mai este interpretat de frumoasa Angelina Jolie, ci de Alicia Vikander.  În noul film din...

  Irina Margareta Nistor, interviu de excepție cu marele actor Victor Rebengiuc, la Happy Channel

  acum 3 zile

  Irina Margareta Nistor, gazda ”CineCOOL” vă invită să urmăriți un interviu de excepție, realizat cu marele actor Victor Rebengiuc. În elegantul și fascinantul spațiu nou din TNB: Librarium, cei doi au depănat amintiri frumoase.

  Roxana Mihalcea - ”Crucile de la Săpânța”. O colecție de epitafuri din veselul cimitir maramureșean

  acum 3 zile

  În această ediție de ”PoveștiCOOL”, te invităm să faci cunoștință cu Roxana Mihalcea, autoarea cărții ”Crucile de la Săpânța”, o colecție ce adună sute de epitafuri lizibile de pe crucile din renumitul cimitir, intrat în patrimoniul UNESCO.

  Iată ce spune regizorul Erwin Simsensohn, despre piesa de teatru ”Cursa de șoareci”, tradusă de Irina Margareta Nistor

  acum 3 zile

  Echipa ”PoveștiCOOL” vă invită în culisele celei mai longevive piese de teatru din Anglia. ”Cursa de șoareci” a avut, recent, premiera și în România. După marea premieră de la Teatrul Național București, echipa Happy Channel a realizat o serie de interviuri cu actorii și cu regizorul piesei, Erwin Simsensohn.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Program TV

  Happy Channel

  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbăta, de la ora 15.30
  Citește mai mult... »