MIERCURI, 07 NOIEMBRIE 2018

5 sfaturi ca să începi cu dreptul o relaţie nouă şi să scapi de incertitudini

 V-ați potrivit pe Tinder. A intrat în vorbă cu tine pe Instagram. I-ai zâmbit pe stradă, în timp ce așteptați autobuzul.

Apoi au urmat discuții - la telefon, pe chat sau la o cafea - și v-ați dat seama că aveți atâtea lucruri în comun și atâtea lucruri pe care le puteți învăța unul de la altul. Aveți toate condițiile propice pentru o relație de viitor, cu zâmbete și dorința de a afla mai multe despre voi și despre fiecare în parte.

Chiar și așa, primii pași ai unei relații pot fi nesiguri, mai ales dacă este prima - sau dacă cea dinaintea ei s-a terminat neplăcut. Trebuie să știi ce să faci ca să nu strici lucrurile din prea mult entuziasm, pentru că nu ai încredere în tine sau doar pentru că ai făcut într-o seară o mișcare mai îndrăzneață.

Iată câteva sfaturi care te vor învăța cum să abordezi o relație la început, în așa fel încât să nu strici o poveste frumoasă de dragoste înainte de a fi spusă.

1. Nu sări peste etape

Vorbiți de câteva zile, abia v-ați întâlnit de câteva ori și deja ai certitudinea că ai întâlnit persoana lângă care vrei să-ți petreci toată viața. Nu este un lucru ieșit din comun: se întâmplă chiar mai des decât am crede să găsim oameni cu care rezonăm aproape la perfecție și asta ne poate face să renunțăm, uneori fără să ne dăm seama, la anumite limite sau la multe dintre reținerile pe care le avem.

Se spune că e bine să faci ce-ți spune inima, dar în cazul unei relații aflate la început este de preferat să iei lucrurile pas cu pas, altfel riști să-l sperii pe celălalt. Nu există o rețetă pentru ritmul vostru, asta trebuie să descoperiți împreună. Cert este că e mai important să vă apropiați și să vă cunoașteți, decât să sari peste etape și să îl sperii pe celălalt cu abordarea ta prea directă.

2. Antrenează-ți încrederea de sine

Atunci când relația anterioară s-a încheiat cu scandal, cu o trădare sau, pur și simplu, nu ai primit nicio explicație, este normal să privești spre viitor cu incertitudini. Te întrebi ce ai făcut greșit, iei asupra ta eșecul și asta te va face să-ți pierzi încrederea în tine. Nesiguranța îți va pune bețe-n roate odată ce te-ai implicat într-o nouă relație, așa că trebuie să iei măsuri ca să redevii cea mai bună versiune a ta.

În primul rând, acceptă eșecul relației anterioare. Nu există vină, există doar nepotrivire de caracter. Fii tu, fără falsități și fără prefăcătorie. Renunță la obiceiurile care i-ar putea deranja pe unii oameni. Ține-ți ticurile sub control, renunță la critici dacă știi că faci asta des. Dacă fumezi, încearcă un dispozitiv IQOS. Hainele și mâinile nu-ți vor mai mirosi a fum, nu vei lăsa scrum peste tot și te vei simți în largul tău și în preajma nefumătorilor.

3. Ține-ți entuziasmul în frâu

V-ați cunoscut de câteva zile, abia, și simți deja că este persoana potrivită pentru tine? Închizi ochii noaptea și nu poți dormi pentru că gândurile și planurile de viitor nu-ți dau pace? Nu e nimic greșit să visezi cu ochii deschiși (sau închiși), dar ține-te departe de telefon sau de chatul de pe Facebook. Într-o relație aflată la început, prea multă apropiere poate face mai mult rău decât bine.

Chiar dacă-ți dorești să stați de vorbă non-stop, la telefon sau în persoană, e o idee bună să lași loc pentru a crea așteptare. Aveți tot timpul din lume, așa că ce rost are să vă sufocați încă de la început? Dacă lași să treacă destul timp între discuții, vei afla cu siguranță cât de mult îți dorești să vorbești cu persoana cealaltă. Plus că, la următoarea întâlnire, vei putea spune cu sinceritate „mi-a fost dor de tine”.

4. Arată deschidere, dar păstrează misterul

Un lucru important pentru noua ta relație este felul în care te vei deschide către persoana de lângă tine. Chiar dacă între voi există acea conexiune mentală care-ți spune că puteți vorbi absolut orice, e bine să nu-ți descarci dintr-o dată toată tolba de experiențe și povești de viață. Sunt mari șanse să îl sufoci pe celălalt cu prea multe informații, în ciuda faptului că ai numai intenții bune.

Asta nu înseamnă că trebuie să ții la secret viața ta, ci pur și simplu că multe dintre momentele de cumpănă din viața ta (și cele bune, și cele mai neplăcute) pot fi spuse la momentul oportun, atunci când vine vorba despre ele. Un pic de mister este întotdeauna necesar: dacă aveți de gând să rămâneți cât mai mult timp împreună trebuie să aveți ce descoperi unul despre altul.

5. Fă-ți timp și pentru restul lumii

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face la începutul unei relații noi, promițătoare, este să lași deoparte viața ta de până atunci și să te dedici exclusiv persoanei care ți-a intrat în suflet. Ai prieteni, persoane dragi, pasiuni: nu le uita și păstrează-ți suficient timp pentru ele, chiar dacă este în firea lucrurilor să nu mai ai ochi pentru altcineva.

Cine s-a îndrăgostit de tine s-a îndrăgostit de cine erai înainte, așa că sunt mari șanse să nu fie de acord cu schimbările majore pe care le aduci în viața ta, uneori fără să-ți dai seama. la fel de important e să nu rupi legăturile cu cei dragi: dacă noua ta relație nu va merge, sunt toate șansele să descoperi că te-ai depărtat prea mult de ceilalți oameni importanți de lângă tine.

O relație reușită se bazează în primul rând pe compatibilitate, pe sinceritate și pe o bună comunicare. Nu putem să-ți garantăm că, dacă vei urma la literă sfaturile de mai sus, vei avea parte de o iubire ca-n povești. Cu siguranță, însă, vei face pașii potriviți în direcția cea bună.

Sursa foto: Shutterstock

COMENTARII

Cum să alegi cadoul perfect pentru o femeie, fără prea mari bătăi de cap. Și fără să dai greș

acum 240 zile

Pentru a oferi cadoul perfect unei femei, trebuie să ții cont de multe alte lucruri pe lângă obiectul pe care îl vei oferi. Nu uita să păstrezi chitanța sau bonul - există întotdeauna riscul de a da greș, dar măcar așa ai ocazia să-l poți schimba cu un cadou mai pe gustul ei.

Cum îți convingi partenerul să te ierte! 5 trucuri SIGURE să uite că ai greșit!

acum 382 zile

5 trucuri SIGURE care îl vor face să uite că ai dat-o în bară!

Top 5 abordari care pot imbunatati activitatea sexuala

acum 421 zile

Iata care sunt cele mai comune abordari care au in prim plan rezolvarea problemelor sexuale si imbunatirea activitatii sexuale, dupa cum urmeaza:

Ce elemente de stil poți împrumuta de la bărbați atunci când ieși în oraș: 5 idei inedite

acum 478 zile

Pe lângă argumentul stilului, există și alte motive pentru care femeile împrumută aceste lucruri de la bărbați. Uneori poate fi vorba de un preț mai mic, alteori că un articol era mai confortabil sau că existau mai multe opțiuni în secțiunea pentru bărbați a magazinului.

Arta seducţiei în secolul 21: cum agăţi pe cineva cu naturaleţe şi eleganţă

acum 518 zile

Puțină lume reacționează negativ la ceva atât de banal ca un salut, o replică de introducere și un zâmbet, chiar dacă scena are loc în plină stradă. Bineînțeles, există şi toate şansele să avem ghinion: persoana cealaltă poate nu are suficient timp la dispoziţie, poate nu are chef sau poate are deja pe cineva. Sau poate este chiar jumătatea ta.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »