MARTI, 02 APRILIE 2019

Alegerea unui dozator de apă și beneficiile acestei decizii

Folosirea unui dozator de apă la tine acasă sau la birou este o alternativă foarte bună pentru cei care vor să renunțe la achiziția apei îmbuteliate. În plus, ai siguranța că în acest fel vei bea mereu apă curată, filtrată și purificată, de cea mai bună calitate, chiar și atunci când alegi un model de dozator care folosește apă potabilă, din rețea.

Din acest articol vei afla care sunt avantajele unui dozator și cum poți alege unul care să corespundă cel mai bine nevoilor tale.

De ce să alegi un dozator de apă

Atunci când vorbim despre dozatoare de apă, trebuie să reții că acestea au mai multe avantaje, însă cele mai importante sunt reprezentate de economisirea banilor și purificarea apei.

Un dozator de apă te ajută să faci economie, chiar dacă vei investi la început bani în acest aparat. Astfel, scapi de grijă cumpărării sticlelor cu apă îmbuteliată și a depozitării lor. Bidoanele de apă de la dozator țin mult timp, iar dacă nu vrei să dai bani pe bidoane de acest fel, poți cumpăra un dozator care se conectează la rețeaua de apă potabilă a localității.

Chiar dacă vei consuma, practic, apă de la robinet, atunci când alegi un dozator cu conectare la rețea, apa pe care o vei bea va fi filtrată și purificată. Aceasta va avea gust bun, nu vei găsi impurități și nici nu te vei îmbolnăvi din cauza bacteriilor. Dozatoarele de calitate beneficiaza de sisteme de filtrare eficiente.

În plus, ai la dispoziție și varianta dozatoarelor care răcesc și încălzesc apa. Aceasta reprezintă o soluție utilă atunci când vrei să bei un pahar de apă rece sau să-ți faci rapid un ceai, fără a mai fi nevoie să încălzești apă la ibric.

Companiile de la care vei cumpăra dozatorul asigură, în mod normal, și mentenanța aparatului, astfel încât nu vei avea bătăi de cap. Tot de la aceste companii poți comanda bidoanele cu apă, care îți vor fi aduse acasă.

Cum să alegi un dozator de apă

Există mai multe tipuri de dozatoare de apă. Primul aspect care le diferențiază este reprezentat de sursa de alimentare reprezentată de bidoane sau de apă potabilă de la rețea.

Principiul de funcționare este, de asemenea, diferit în cazul diverselor modele disponibile. Prin urmare, vei găsi cu siguranță un aparat care să corespundă nevoilor tale. Poți alege unul care furnizează apă curată, filtrată, la temperatura camerei sau unul mai complex, care răcește și încălzește apa. Desigur, prețul celui de-al doilea tip de aparat este mai mare comparativ cu cel aferent primului.

Sistemul de răcire a apei este de două tipuri: cu freon, la fel ca la frigider sau cu sistem Peltier, cu pastilă de răcire. Prima variantă este recomandată în cazul mai multor consumatori, fiind o variantă optimă pentru birouri, iar a doua este alegerea recomandată pentru locuințe.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi un dozator de apă este reprezentat de dimensiunea acestuia. Poți cumpăra unul de dimensiuni mici, care se poate pune pe masă sau pe bufet și se conectează la rețeaua de apă sau care funcționează cu un bidon mic, de 5 litri. Dacă ai suficient spațiu în cameră poți cumpăra un dozator mare, cu picior, care funcționează cu bidoane de 20 de litri. Există și dozatoare mari de perete, care se conectează la rețeaua de apă.

Mentenanța acestor dozatoare este destul de simplă. Filtrele trebuie să fie schimbate periodic, iar țeava de apă trebuie să fie detașabilă, ca să poată fi curățată atunci când este nevoie.

Iată care sunt avantajele unui dozator de apă și câte opțiuni ai la dispoziție, dacă vrei să cumperi unul. Ține cont de nevoile tale, de ceea ce îți dorești, de banii pe care vrei să-i investești și, nu în ultimul rând, de spațiul de care dispui pentru instalarea acestuia.

COMENTARII

Care sunt analizele pe care trebuie să ți le faci o dată pe an?

acum 12 zile

Analizele medicale anuale presupun și o pregătire prealabilă a pacientului. Este foarte important să știi care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le urmezi înainte de a merge să recoltezi probele necesare analizelor.

6 remedii naturiste impotriva foliculitei

acum 23 zile

Metodele de tratare a foliculitei includ utilizarea unor ingrediente de varf gasite in orice casa, supermarket sau farmacie naturista. Otetul de mere, aloe vera sau uleiul de cocos sunt doar cateva dintre cele mai eficiente ingrediente care au dovedit ca pot combate cu succes efectele foliculitei.

Coronarografia – ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

acum 23 zile

Coronarografia este o investigatie minim-invaziva, prin care se depisteaza blocajele de la nivelul arterelor coronare (vasele de sange care alimenteaza inima). Aceste blocaje pot duce la infarct miocardic, de aceea trebuie descoperite si tratate cat mai repede posibil.

Cum stii ca ai nevoie de ochelari de vedere?

acum 36 zile

Este bine sa stii care sunt problemele de vedere (ca de exemplu, afla ce este astigmatismul), dar in primul rand simptomele care iti arata ca trebuie sa-ti faci o programare la medicul oftalmolog.

Cum te feresti de dezechilibrele hormonale?

acum 39 zile

Oboseala continua, schimbarile de dispozitie si lipsa libidoului sunt doar cateva dintre simptomele care anunta orice femeie ca este posibil sa se confrunte cu aceasta problema. Dezechilibrele hormonale afecteaza aparatul reproducator si ovulatia si pot avea efecte grave asupra fertilitatii.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »