MARTI, 02 APRILIE 2019

Alegerea unui dozator de apă și beneficiile acestei decizii

Folosirea unui dozator de apă la tine acasă sau la birou este o alternativă foarte bună pentru cei care vor să renunțe la achiziția apei îmbuteliate. În plus, ai siguranța că în acest fel vei bea mereu apă curată, filtrată și purificată, de cea mai bună calitate, chiar și atunci când alegi un model de dozator care folosește apă potabilă, din rețea.

Din acest articol vei afla care sunt avantajele unui dozator și cum poți alege unul care să corespundă cel mai bine nevoilor tale.

De ce să alegi un dozator de apă

Atunci când vorbim despre dozatoare de apă, trebuie să reții că acestea au mai multe avantaje, însă cele mai importante sunt reprezentate de economisirea banilor și purificarea apei.

Un dozator de apă te ajută să faci economie, chiar dacă vei investi la început bani în acest aparat. Astfel, scapi de grijă cumpărării sticlelor cu apă îmbuteliată și a depozitării lor. Bidoanele de apă de la dozator țin mult timp, iar dacă nu vrei să dai bani pe bidoane de acest fel, poți cumpăra un dozator care se conectează la rețeaua de apă potabilă a localității.

Chiar dacă vei consuma, practic, apă de la robinet, atunci când alegi un dozator cu conectare la rețea, apa pe care o vei bea va fi filtrată și purificată. Aceasta va avea gust bun, nu vei găsi impurități și nici nu te vei îmbolnăvi din cauza bacteriilor. Dozatoarele de calitate beneficiaza de sisteme de filtrare eficiente.

În plus, ai la dispoziție și varianta dozatoarelor care răcesc și încălzesc apa. Aceasta reprezintă o soluție utilă atunci când vrei să bei un pahar de apă rece sau să-ți faci rapid un ceai, fără a mai fi nevoie să încălzești apă la ibric.

Companiile de la care vei cumpăra dozatorul asigură, în mod normal, și mentenanța aparatului, astfel încât nu vei avea bătăi de cap. Tot de la aceste companii poți comanda bidoanele cu apă, care îți vor fi aduse acasă.

Cum să alegi un dozator de apă

Există mai multe tipuri de dozatoare de apă. Primul aspect care le diferențiază este reprezentat de sursa de alimentare reprezentată de bidoane sau de apă potabilă de la rețea.

Principiul de funcționare este, de asemenea, diferit în cazul diverselor modele disponibile. Prin urmare, vei găsi cu siguranță un aparat care să corespundă nevoilor tale. Poți alege unul care furnizează apă curată, filtrată, la temperatura camerei sau unul mai complex, care răcește și încălzește apa. Desigur, prețul celui de-al doilea tip de aparat este mai mare comparativ cu cel aferent primului.

Sistemul de răcire a apei este de două tipuri: cu freon, la fel ca la frigider sau cu sistem Peltier, cu pastilă de răcire. Prima variantă este recomandată în cazul mai multor consumatori, fiind o variantă optimă pentru birouri, iar a doua este alegerea recomandată pentru locuințe.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi un dozator de apă este reprezentat de dimensiunea acestuia. Poți cumpăra unul de dimensiuni mici, care se poate pune pe masă sau pe bufet și se conectează la rețeaua de apă sau care funcționează cu un bidon mic, de 5 litri. Dacă ai suficient spațiu în cameră poți cumpăra un dozator mare, cu picior, care funcționează cu bidoane de 20 de litri. Există și dozatoare mari de perete, care se conectează la rețeaua de apă.

Mentenanța acestor dozatoare este destul de simplă. Filtrele trebuie să fie schimbate periodic, iar țeava de apă trebuie să fie detașabilă, ca să poată fi curățată atunci când este nevoie.

Iată care sunt avantajele unui dozator de apă și câte opțiuni ai la dispoziție, dacă vrei să cumperi unul. Ține cont de nevoile tale, de ceea ce îți dorești, de banii pe care vrei să-i investești și, nu în ultimul rând, de spațiul de care dispui pentru instalarea acestuia.

COMENTARII

Legătura dintre un zâmbet frumos și fericire

acum 2 zile

Formarea relațiilor interpersonale este o trăsătură a naturii umane, o nevoie primară, iar zâmbetul este primul detaliu pe care îl observăm în interacțiunea cu persoanele din jurul nostru. Aspectul curat și alb al dinților îți poate oferi mai multă încredere în tine, de aceea este foarte important să acorzi o atenție ridicată asupra întregii tale danturi.

Cum te protejezi de aerul poluat

acum 5 zile

Potrivit unui raport realizat de Global Alliance on Health and Pollution, România ocupă locul 45 în lume la numărul de morți provocate de poluare și locul 8 în Europa. Peste 20.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării provocate în principal de mașini și de construcții. Iată ce măsuri ar trebui să iei pentru a respira un aer mai curat.

Cum să combaţi lipsa de energie specifică sezonului

acum 17 zile

Este foarte important să respecţi orele de somn, să te odihneşti şi să îți păstrezi calmul în fața evenimentelor negative minore. Trebuie să ştii că temperaturile scăzute sunt un factor de epuizare pentru organism, motiv pentru care acesta devine mai vulnerabil în faţa bolilor.

Parodontoza – care sunt simptomele și cum să tratezi boala?

acum 22 zile

Parodontoza apare în urma ignorării semnelor gingivitei, problemă care poate fi identificată foarte ușor, grație modificărilor care pot fi observate.

Tonifiaza-ti coapsele pe banda de alergat cu acest antrenament simplu de 20 de minute!

acum 32 zile

O banda de alergat pe care sa exersezi in confortul casei tale este o optiune tot mai buna, mai ales din prisma beneficiilor pe care le ofera antrenamentele cardio.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »