VINERI, 31 MARTIE 2017

Șase metode de prevenire a alergiilor de primăvară

 Shutterstock

80% dintre români suferă de gingivită, o infecție a gingiilor care poate afecta sistemul imunitar, dar și întreaga sănătate a organismului. Acest aspect este important deoarece, în majoritatea cazurilor, organismul nu mai poate lupta cu alergenii primăvara. Acest lucru favorizează apariția alergiilor.

Alergiile sezoniere apar ca răspuns al organismului la stimuli, cum ar fi polenul sau mucegaiul. Cu toate că acești alergeni nu sunt în mod inerent inofensivi, sistemul imunitar răspunde diferit la aceștia. De aceea, cea mai bună soluție pentru prevenirea alergiilor sezoniere este stimularea sistemul imunitar, prin evitarea acestor factori declanșatori, care pot fi prezenți chiar și în unele produse de îngrijire dentara”, afirmă dr. Andra Custura, medic stomatolog.

Iată 6 metode de prevenire a alergiilor de primăvară, mai jos, dr. Andra Custura ne spune de ce este bine să avem grijă de sănătatea orală mai mult că niciodată.

1. Evitați declanșarea alergiei

O parte importantă în stimularea sistemului imunitar este de a-l proteja de factori care declanșează răspunsuri. Chiar dacă nu puteți evita să ieșiți afară, este bine să ocoliți pe cât posibil factorii care ar putea declanșa o alergie.

Printre acești factori se află latexul și glutenul. Cei mai mulți oameni nu își dau seama că, uneori, chiar și o vizită la medicul dentist poate declanșa un răspuns alergic, întrucât elementele care produc alergia sunt adesea prezente în compunerea instrumentelor și materialelor stomatologice, iar glutenul se găsește în diferite produse de îngrijire dentară. Din acest motiv, pacientul trebuie să anunțe sensibilitatea la acești compuși, pentru a proteja sistemul imunitar, începând cu sănătatea orală”, spune specialistul. 

2. Protejați gingiile


Toate infecțiile care apar în interiorul corpului afectează sistemul imunitar. Unele produc mai mult haos decât altele. Cea mai severă dintre toate infecțiile este cea care are legătură cu sănătatea gingiilor, întrucât implică proliferarea de bacterii extrem de toxice, care au acces facil la sânge și plămâni.

Cu cât infecția persistă mai mult, cu atât sistemul imunitar este slăbit mai repede. Nu trebuie să va faceți griji, deoarece bolile gingivale pot fi ușor de prevenit printr-o igienă orală completă și corectă și prin vizitarea medicului dentist pentru curățarea profesională a dinților, pentru a elimina placa dentară, cauza principală a gingivitelor”, completează specialistul.

3. Mâncați sănătos

Nu este niciun secret faptul că excesul de alimente dulci sau prăjite este dăunător pentru sănătatea generală și orală. Chiar dacă nu va simțiți rău imediat după consumul de alimente nesănătoase, nu înseamnă că mâncarea este bună pentru organism.

În special în primăvară, atunci când aveți nevoie de un sistem imunitar puternic pentru a lupta împotrivă alergiilor de primăvară, cel mai bine este să aveți o dietă sănătoasă, alcătuită din alimente care stimulează sistemul imunitar, cum ar fi legumele bogate în substanțe nutritive și uleiuri sănătoase.

4. Eliminați stresul

Stresul este o forță puternică și are capacitatea de a distruge nu numai sănătatea mintală, dar și pe cea fizică, de asemenea. Mai ales în cazul stresului cronic, suferinzii pot experimenta un număr mare de simptome fizice, inclusiv stările inflamatorii și o imunitate scăzută-ambele influențând foarte mult sensibilitatea la alergeni.

Chiar dacă avem o viață agitată, există modalități de a reduce și chiar elimină nivelul de stres. De exemplu, o sănătate orală bună și metode de relaxare aletrnative pot ajută foarte mult la creșterea bunăstării.

5. Exerciții fizice

Printre nenumăratele beneficii oferite de exercițiile fizice regulate se află și reglarea sistemului imunitar. Activitatea fizică influențează anticorpii și celule albe din sânge –elemente de combatere a bolii cu ajutorul sistemului imunitar. Mișcarea stimulează circulația acestor entități, ceea ce le face să detecteze bolile mult mai devreme, astfel încât acestea să poată fi, uneori, chiar și tratate înainte de a avea o reacție vizibilă pentru ei, cum este cazul problemelor gingivale, care, tratate la timp, pot împiedică slăbirea sistemului imunitar și, implicit formarea alergiilor.

6. O altă utilizare pentru vitamina C

Vitamina C este asociată de cele mai multe ori cu tratarea răcelii și gripei, însă această este un adjuvant important în susținerea sistemului imunitar. Disponibilă ca supliment sau sub formă de alimente, vitamina C nu numai că va construi sistemul imunitar, ci ajută și în luptă cu alergenii.

Pentru a rămâne într-o stare bună de sănătate, evitați problemele de dietă și factorii de stres cât mai mult posibil și asigurați-vă că acordați o atenție deosebită sănătății orale. Dacă sunteți interesați să aflați mai multe modalități de a proteja sistemul imunitar, discutați cu medicul dentist întrucât gura este poarta de acces în interiorul corpului.

COMENTARII

Cum să dormi ca un bebeluș și să te odihnești foarte bine

acum 3 zile

Specialiştii, fie că e vorba de medici sau psihologi recomandă să dormim 7-8 ore pe noapte și acest sfat ar trebui luat în serios, căci odihna insuficientă poate fi periculoasă și, în timp, afectează în mod semnificativ calitatea vieții oricărei persoane.

9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha

acum 7 zile

Ashwagandha este folosită de 3000 de ani pentru a elibera stresul, pentru a creşte nivelul de energie şi pentru îmbunătăţirea concentrării.

Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

acum 11 zile

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp. În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Cum să previi astenia de primăvară, afecțiunea care are efect asupra a jumătate din populație

acum 11 zile

Astenia sezonieră sau de primăvară apare mai des în cazul femeilor, afectează, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate din populație, și poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și de modificări hormonale sau o alimentație deficitară, lipsită de vitamine și minerale. De multe ori o poți confunda cu un episod depresiv, deși pe lângă simptomele comune acestuia, afecțiunea are și câteva specifice. Cele mai frecvente simptome sunt:

Aportul zilnic de vitamine si minerale: ce trebuie sa stii

acum 13 zile

Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive care exercita roluri importante in organism. Acestea sunt necesare in cantitati mici, de ordinul microgramelor sau miligramelor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »