JOI, 06 OCTOMBRIE 2016

Asta da teorie! Ai acnee? Atunci pielea ta va îmbătrâni mai lent

 Foto: hepta.ro

Procesul de îmbătrânire a pielii este mai încet în cazul persoanelor care suferă de acnee. Asta este concluzia cercetătorilor, publicată în Journal of Investigative Dermatology.

Și când ne gândim că s-a dezvoltat o adevărată industrie în combaterea și tratarea acneei!

Ei bine, cercetătorii care au făcut acest studiu au reușit să le dea dureri de cap celor care și-au dezvoltat afaceri frumoase bazându-se pe dorința oamenilor de a scăpa de neplăcutelor coșuri…

Să revenim la studiul făcut de vestiții cercetători britanici. Comparând informațiile genetice obținute după ce au studiat femei cu acnee și fără, cercetătorii au observat că persoanele din prima categorie au telomeri (capete ale cromozomilor situați distal față de centromer) mai lungi. Aceștia au proprietatea de a proteja pielea de deteriorarea ce vine odată cu avansarea în vârstă.

Dermatologii au descoperit că pielea afectată de acnee are un proces de îmbătrânire mai lent decât a persoanelor care nu au avut niciodată acnee. Însă, până acum, nimeni nu a aflat de ce se întâmplă asta. Studiile noastre au arătat că acest lucru se datorează lungimii telomerilor, care sunt diferiți în cazul celor care suferă de acnee față de cei care nu au această problemă”, a declarat Simone Ribero, dermatolog la King's College London.

COMENTARII

5 indicații terapeutice ale uleiurilor esențiale

acum 8 zile

Consideri că medicina naturistă are un rol bine definit în menținerea sănătății organismului și în ameliorarea sau tratarea simptomelor specifice diverselor afecțiuni? În acest caz, trebuie să descoperi și principalele indicații terapeutice ale unei game diversificate de uleiuri esențiale.

Embolizarea fibromului uterin - ce trebuie sa stii despre aceasta interventie?

acum 10 zile

Daca te afli in randul femeilor cu fibrom uterin, trebuie sa stii ca exista o procedura rapida prin care te poti vindeca, si anume embolizarea fibromului uterin.

De ce ni se îngălbenesc dinții

acum 21 zile

Oricât de bine ți-ai întreține dantura și oricât de riguros ai respecta sfaturile privind igiena dentară, în timp, dinții tăi se îngălbenesc și își pierd strălucirea de odinioară. De cele mai multe ori, de vină sunt unele obiceiuri cotidiene.

Dureri de spate la birou? Iata cum le poti combate!

acum 36 zile

Statul pe scaun la birou pentru perioade lungi de timp poate determina dureri de spate serioase, ce pot degenera in adevarate probleme de sanatate.

Ce este dieta South Beach?

acum 41 zile

Pierderea kilogramelor reprezintă o adevarată provocare, mai ales dacă ai depășit cu mult limita impusă de medici. Cel mai bine este să apelezi la dietele deja verificate. South Beach este una dintre ele, dar ca majoritatea regimurilor de slăbit are și avantaje și dezavantaje.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »