JOI, 06 OCTOMBRIE 2016

Asta da teorie! Ai acnee? Atunci pielea ta va îmbătrâni mai lent

 Foto: hepta.ro

Procesul de îmbătrânire a pielii este mai încet în cazul persoanelor care suferă de acnee. Asta este concluzia cercetătorilor, publicată în Journal of Investigative Dermatology.

Și când ne gândim că s-a dezvoltat o adevărată industrie în combaterea și tratarea acneei!

Ei bine, cercetătorii care au făcut acest studiu au reușit să le dea dureri de cap celor care și-au dezvoltat afaceri frumoase bazându-se pe dorința oamenilor de a scăpa de neplăcutelor coșuri…

Să revenim la studiul făcut de vestiții cercetători britanici. Comparând informațiile genetice obținute după ce au studiat femei cu acnee și fără, cercetătorii au observat că persoanele din prima categorie au telomeri (capete ale cromozomilor situați distal față de centromer) mai lungi. Aceștia au proprietatea de a proteja pielea de deteriorarea ce vine odată cu avansarea în vârstă.

Dermatologii au descoperit că pielea afectată de acnee are un proces de îmbătrânire mai lent decât a persoanelor care nu au avut niciodată acnee. Însă, până acum, nimeni nu a aflat de ce se întâmplă asta. Studiile noastre au arătat că acest lucru se datorează lungimii telomerilor, care sunt diferiți în cazul celor care suferă de acnee față de cei care nu au această problemă”, a declarat Simone Ribero, dermatolog la King's College London.

COMENTARII

5 boli înfricoșătoare pe care le poți lua de la animalul tău de companie

acum 25 zile

Iată care sunt cinci dintre bolile înfricoșătoare pe care le poți lua de la animalul tău de companie, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Ce efecte poate avea lipsa de somn

acum 25 zile

Indiferent de vârstă, ocupație, stare de sănătate, somnul este o componentă esențială a vieții și nu trebuie sub nicio formă neglijat. Un somn insuficient sau de calitate proastă poate avea consecințe din cele mai serioase asupra sănătății. Iată câteva dintre ele.

Care sunt analizele pe care trebuie să ți le faci o dată pe an?

acum 39 zile

Analizele medicale anuale presupun și o pregătire prealabilă a pacientului. Este foarte important să știi care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le urmezi înainte de a merge să recoltezi probele necesare analizelor.

6 remedii naturiste impotriva foliculitei

acum 50 zile

Metodele de tratare a foliculitei includ utilizarea unor ingrediente de varf gasite in orice casa, supermarket sau farmacie naturista. Otetul de mere, aloe vera sau uleiul de cocos sunt doar cateva dintre cele mai eficiente ingrediente care au dovedit ca pot combate cu succes efectele foliculitei.

Coronarografia – ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

acum 50 zile

Coronarografia este o investigatie minim-invaziva, prin care se depisteaza blocajele de la nivelul arterelor coronare (vasele de sange care alimenteaza inima). Aceste blocaje pot duce la infarct miocardic, de aceea trebuie descoperite si tratate cat mai repede posibil.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »